Marek Majewski Napisano 17 lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 lutego 2021 Witam, posiadam amplituner yamaha RX-V4A z głośnikami Taga Harmony TAV-606 SE. Do tego chciałem dołączyć subwoofer. Chodzą mi po głowie modele od taga TSW-212 SE lub zwykły TSW-212, CORAL SW-10, ewentualnie Yamaha NS-SW300, a moze wystarczy tsw-210. Niby takie same, a jednak różne. TSW212 SE a TSW212 maja inna impedancje, czy to w przypadku subwoofera jest wazne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 lutego 2021 Magnat Sub 302A i masz kolego pozamiatane Chcesz drożej to HEco Aurora sub 30A Nic lepszego nie kupisz w tej cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 18 lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 lutego 2021 (edytowany) 8 godzin temu, Marek Majewski napisał: Niby takie same, a jednak różne. TSW212 SE a TSW212 maja inna impedancje, czy to w przypadku subwoofera jest wazne? Gdzie znalazłeś informację o impedancji subwoofera aktywnego?! Mogłeś znaleźć jedynie info o impedancji głośnika który jest w tym subwooferze ale to całkiem coś innego niż napisałeś. Do tego przetwornika producent dobrał odpowiednią końcówkę mocy, obudowę zgodnie z wieloma jego parametrami w tym impedancją. Dla Ciebie jako użytkownika to jest bez znaczenia. Edytowano 18 lutego 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 lutego 2021 Cześć, jeśli chciałbyś załatwić sprawę raz a dobrze to w kwocie TSW212SE masz Heco Aurora Sub 30a, który zapewni pełniejszy i bardziej dynamiczny bas. Alternatywą może być Klipsch R-100sw lub R120sw w zależności od wielkości metrażu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisdriwer Napisano 18 lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 lutego 2021 Jeśli doradzają ci Heco Aurora sub 30A to nie zastanawiaj się długo. Mi podpowiadano tu tak samo i to był strzał w 10. W Gdańsku w sklepie miałem możliwość posłuchać Heco i Klipscha. Jeśli słuchasz choć odrobinę muzyki to Klipsch się do tego nie nadaje. Heco jak najbardziej. Nie mam bóg wie jak wyczulonego słuchu ale różnica jest bardzo duża. Tak jak powiedział mi sprzedawca jest ciężko ustawić ale nie należy się poddawać. a będzie Pan zadowolony. W przedziale do 2000 zł to chyba najlepszy wybór. Ja swój ustawiłem pod Netflix i Spotify i jest petarda. Miałem w domu pożyczoną Yamahę NS SW100 i to niestety jest porażka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Majewski Napisano 18 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2021 9 godzin temu, HQ150 napisał: Gdzie znalazłeś informację o impedancji subwoofera aktywnego?! Mogłeś znaleźć jedynie info o impedancji głośnika który jest w tym subwooferze ale to całkiem coś innego niż napisałeś. Do tego przetwornika producent dobrał odpowiednią końcówkę mocy, obudowę zgodnie z wieloma jego parametrami w tym impedancją. Dla Ciebie jako użytkownika to jest bez znaczenia. Dane sprzedawcy, dlatego mnie tozaciekawilo. Ok, wiem już czego szukać. W wopnej chwili zrobię odsłuch, ale przynajmniej wiem juz co szukac. Dzieki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 18 lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 lutego 2021 3 minuty temu, Marek Majewski napisał: Dane sprzedawcy, dlatego mnie tozaciekawilo. Na pewno nie podawał impedancji subwoofera tak jak napisałeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Majewski Napisano 18 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2021 3 minuty temu, HQ150 napisał: Na pewno nie podawał impedancji subwoofera tak jak napisałeś. Glosnika Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 18 lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 lutego 2021 A to co innego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 18 lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 lutego 2021 Tannoy TS 2.8 x 2 lub TS 2.10 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 lutego 2021 Tych subwooferów już nie ma i nie będzie. HECO! Pozdrawiam i zapraszam po wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts