Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witajcie serdecznie!

Jestem tu nowy i proszę o wyrozumiałość i nie zabicie mnie śmiechem 😉

Robiłem ostatnio konserwację komputera w gabinecie która skończyła się praktycznie na nowym całym setupie na biurku i pod. Wpadłem na pomysł że od razu za jednym bałaganem wymienię sprzęt audio na coś "fajnego". 

Od zawsze marzył mi się wzmacniacz lampowy. Ale też fajnie jakby można było czegoś posłuchać z telefonu po BT. Miejsce ograniczone i budżet również. Przewertowałem alledrogo, YT i znalazłem wzmacniacze Taga harmony oraz takie coś.

No i to coś posiadam 🤫

Chciałem prosić o pomoc w wyborze głośników stereo na biurko do w/w cudu. Możliwie kompaktowy rozmiar konieczny, budżet do powiedzmy 2k za komplet. Nastawiłem się na Cambridge Audio Minx XL ale w kolorze czarnym będą dostępne za 1,5 miesiąca. Nie wiem czy to był dobry wybór czy nie - no zwyczajnie kupowałem oczami 😉

Maks wymiary to powiedzmy wysokość 30cm, głębokość 25, szerokość 20cm. 

Czy w ogóle to ma sens jako dźwięk z komputera + BT?

Edytowano przez PszeNik
Napisano (edytowany)

Małych głośniczków nearfield to też szukam, więc się podłączę.
Używałem jakiś czas temu na biurku KEFy HTS-3001SE i brzmiały genialnie (bo to de facto prekursory LS50), ale teraz użytkuję je jako surroundy w kinie i szukam czegoś nowego.

Edytowano przez TomekN
Napisano

Cześć,
Jeśli chciałbyś uzyskać muzykalne brzmienie to weź pod uwagę Heco Aurora 300 lub bardziej detaliczne Q Acoustic 3020i. Z wyżej wymienionych kolumn bezpiecznym wyborem byłyby Indiana Line Nota 240x, które będą szły w kierunku większego spokoju. 
LS50 to rewelacyjne monitory ale cenowo wykraczają poza budżet. 

Napisano

Dziękuję za odpowiedź.

Heco i Q Acoustic niestety troszku za duże.
LS50 niestety za drogie.

Jeszcze znalazłem, że większe DALI SPEKTOR 2 na styk się mieszczą mi pod monitorem ;)

To z trójki:
DALI SPEKTOR 2
Indiana Line Nota 240X
Cambridge Audio Minx XL

co ma szanse zagrać jakoś (nie mylić z jakość ;) ) z takim wynalazkiem ?