Grzegorz Szymborski Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 Witam szanowne grono. Chcę kupić córce na urodziny [18] stereo. Pokój ma mały , bo tylko nie całe 16 m2 na poddaszu więc sufit malutki a reszta skos dachu. Kolumny podłogowe nie wchodzą w grę . Zastanawiam się nad monitorami aktywnymi. Muzyki słucha z telefony i telewizora. W zeszłym roku kupiłem jej soundbara z creativa , taki za parę stówek , powiedziała że fajnie teraz się słucha i fajnie teraz słychać bas i w ogóle . Mogę wydać około 2 tyś. złoty , ale jak będzie warto to przekroczę budżet. Znalazłem kilka modeli ale ciężko wybrać. Klipsch The Fives System Audio Saxo 7 active JAMO S801PM KLIPSCH R-51PM KLIPSCH REFERENCE R-41PM Dali Zensor 1 AX blk Audio Pro A26 Wh Magnat Multi Monitor 220 Dwa pierwsze ponad budżet i to sporo , ale jak warto to czemu nie. Zresztą jak nie będzie jej w domu sam będę korzystał z nich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 11 marca 2021 Udostępnij Napisano 11 marca 2021 Poluj na Edifier S2000 mkIII. Poleciłem je znajomemu ostatnio i jest bardzo zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Szymborski Napisano 11 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 marca 2021 No nie złe i nawet cena spoko . Poczytam o nich . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 Z Twojej listy ja byłbym zainteresowany tylko skrajnymi produktami. Klipsch i Magnat. Odrzucił bym i szkoda nawet czytać o : Klipsch R41 i 51 PM, Jamo 801. To bardzo słabe kolumny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 Cześć, System Audio Saxo 7 Active lub Klipsch the Fives to dobry kierunek jeśli zależy Ci na brzmieniu. SA Saxo to łagodniejszy charakter brzmienia z bardziej zróżnicowanym basem oraz bliższą średnicą. Klipsch the Fives to mocniejsza podstawa basowa, mocniejsza góra oraz delikatnie wycofana średnica. Możesz jeszcze rozważyć zakup małego wzmacniacza takiego jak Topping MX3 + do tego monitory pasywne takie jak Fyne Audio F500 czy Kef Q350. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Szymborski Napisano 12 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 marca 2021 Stawiam na monitory aktywne ,bo mniej miejsca zajmują i są proste w użytkowaniu. Córka nie jest audiofilem nie kręci ją sprzęt audio , na początku narzekała na soudbara , że kabel i dla czego to pudło musi tu stać . Więc monitory będą ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 12 marca 2021 Udostępnij Napisano 12 marca 2021 Jak by chciała postawić na biurku, i aby nie zajmowały wiele miejsca, proponuję ILoud Micro Monitor. Brzmi to tak pięknie, że aż boję się porównywać z moimi kolumnami B&W 706S2. Całe szczęście, że poukładałem kable za biurkiem, nie zamierzam już ich ruszać, a tym samym porównywać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Szymborski Napisano 12 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 marca 2021 Kolumny będą stały na niskiej komodzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 13 marca 2021 Udostępnij Napisano 13 marca 2021 1) Argon Audio Alto A5 2) Argon Audio Forte A5 Pozycja nr 2 ma wydajniejszy wzmacniacz. https://www.meloman.lublin.pl/category/pl/kolumny-aktywne?filter=1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Szymborski Napisano 14 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2021 Łysyrafał a jak one zagrają. Może córka nie ma dużych wymagań ani wiedzy o muzyce, ale chciałbym żeby to dobrze zagrało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 14 marca 2021 Udostępnij Napisano 14 marca 2021 (edytowany) Moim zdaniem jest to brzmienie z ładnymi średnimi tonami. Jeżeli ma być dużo basu to musisz poszukać czegoś innego. W tym soundbarze Creative jest dołączony subwoofer? Edytowano 14 marca 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Szymborski Napisano 15 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2021 (edytowany) Tak jest subwoofer ale szczerze mówiąc słabej jakości bas z niego idzie. A w tych monitorach mogło by być trochę basu. Edytowano 15 marca 2021 przez Grzegorz Szymborski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 Rozumiem o co Ci chodzi i w takim razie skłaniałbym się do propozycji @Tomasz S. z drugiego postu. Myślę, że to jest dobry kierunek poszukiwań. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 To prawda, te Edifiery mają zadziwiająco dobrą jakość basu. Sporo osób je skreśli ze względu na nie audiofilską markę ale polecam sprawdzić jak są wykonane i jak grają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Szymborski Napisano 27 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 Witam wszystkich po dłuższej przerwie . Z powodu braku czasu nie mogłem pisać . Córka wybrała inny prezent więc kolumienek nie kupiłem , ale temat dalej aktualny . Teraz ja szukam dla siebie takich monitorów . Chciałem do sypialni . Szukając tych Edifier S2000 MkIII znalazłem Edifier S3000 MkIII . Są droższe o 1 tyś. Tu moje pytanie czy warto dopłacać tyle kasy . Te S3000 są mocniejsze , ale czy zagrają dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 28 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2021 (edytowany) @Grzegorz Szymborski W S3000 Pro masz większą moc i dodatkowo wejście zbalansowane i DAC USB. No i truskawka na torcie, S3000 Pro łączą się ze sobą bezprzewodowo, tzn nie musisz łączyć jednej kolumny kablem z druga ( oczywiście obydwie oddzielnie muszą być włączone go gniazdka ), kolumny mierzą dystans od siebie więc w ogóle to kosmos. Czytałem za to,że 3000 potrzebują dużo więcej miejsca i lepiej sprawdzają się w większych pomieszczeniach. Dźwiękowo trzeba by je porównać obok siebie, chyba nie ma innej opcji. Na mnie S2000 MKIII na prawdę robią wrażenie. Edytowano 28 kwietnia 2021 przez Tomasz S. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Szymborski Napisano 28 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2021 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: No i truskawka na torcie, S3000 Pro łączą się ze sobą bezprzewodowo, Tym mnie zaskoczyłeś , nigdzie tego nie wyczytałem . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 28 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2021 W każdej recenzji jest takie info, nie masz nawet jak ich połączyć inaczej Jeżeli chodzi o wzmacniacze to są oddzielnie dla tweeterów i dla średnich- basów. S3000 Pro POWER OUTPUT: R/L (Treble): 8W+8W RMS, R/L (Mid-range and bass): 120W+120W RMS S2000 MKIII Moc (RMS): 130 W (2x 15 W dla przetworników wysokotonowych i 2x 50 W dla niskotonowych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Szymborski Napisano 28 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2021 (edytowany) Ok dzięki , chyba za słabo szukałem. No to zamawiam , jak nie będą pasować oddam. Edytowano 28 kwietnia 2021 przez Grzegorz Szymborski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 28 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2021 Jak masz możliwość to zamów 2 pary i zwróć jedne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts