Adam Dembsky Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Witam Serdecznie Mam następujący problem, mój Denon DRA 800 H nie widzi plików z urządzeń podłączonych do USB. Może coś przegapiłem w ustawieniach. Proszę o pomoc (sorki taki temat już może był nie chcę zaśmiecać forum) Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Wg instrukcji nośnik USB musi być sformatowany do FAT32 albo NTFS, tak więc upewnij się, że nie masz np. exFAT. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Dembsky Napisano 15 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Mam NTFS, próbuję różnych ustawień ale nic nie pomaga w laptopie dysk jest czytany normalnie. PLEASE HELP Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Jeszcze coś takiego jest tam napisane: Only USB memory devices conforming to mass storage class standards can be played on this unit. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Masz może innego pendrive lub dysk zewnętrzny? Należałoby sprawdzić czy z innymi nośnikami będzie problem. Podłączaliśmy pendrive sformatowanego do FAT32 i nie było problemu. Sprawdzałem jeszcze dzisiaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 1. Sformatuj w FAT 32 2. Jakiej wielkości jest pamięć? 3. Jak zgrane są pliki? Jak głęboko ukryte w folderach/podfolderach Niestety w Koncernie Denon & Marantz ma to znaczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Dembsky Napisano 16 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2021 Uff próbowałem już wszystkich opcji łącznie z przekonwertowaniem dysków na FAT32 a HEOS dalej nie widzi plików. Chciałem mieć całą muzykę (ok. 400 giga na jednym HDD) sprawdzałem też różne pendrivy i nic Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 Skoro nic nie działa, to zostaje chyba tylko serwis. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 marca 2021 Udostępnij Napisano 17 marca 2021 To nie serwis. Jak nie czyta to ograniczenie Nadal nie odpowiedziałeś na 2 punkty: 23 godziny temu, S4Home napisał: 2. Jakiej wielkości jest pamięć? 3. Jak zgrane są pliki? Jak głęboko ukryte w folderach/podfolderach 12 godzin temu, Adam Dembsky napisał: (ok. 400 giga na jednym HDD) Masz takiego pendrive? Czy to dysk zewnętrzny? Być może nie czyta dysków, jedynie pamięci typu pendrive. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Dembsky Napisano 17 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2021 2. docelowo miała być pamięć w postaci HDD 1TB ale to nie zadziałało to też próbowałem kilku pendrivów które też nie są rozpoznawane. 3. jeżeli chodzi o to pytanie to na HDD było 12 folderów, w których były foldery z odpowiednio nazwanymi plikami mp3. A pendivy miały ok 8 - 64 gb i mp3 były zgrane bezpośrednio do głównego katalogu bez folderów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 17 marca 2021 Udostępnij Napisano 17 marca 2021 Spróbuj sformatować najmniejszego pendriva jako FAT32, wgraj ze trzy utwory w różnych formatach i spróbuj. W moim Ceolu wczytywanie pendrive czasami trwa dość długo jak więcej utworów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Dembsky Napisano 17 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2021 Zrobiłem tak jak mówiłeś ale też nic z tego a co to Ceol ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Dembsky Napisano 17 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2021 zrobiłem twardy reset i mój pendrive (4 gb) jest odczytywany znaczy wszystko działa jak ta lala dzięki wszystkim za odpowiedzi i zainteresowanie, pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 17 marca 2021 Udostępnij Napisano 17 marca 2021 10 minut temu, Adam Dembsky napisał: zrobiłem twardy reset i mój pendrive (4 gb) jest odczytywany znaczy wszystko działa Takie rzeczy robi się w pierwszej kolejności. To tak na przyszłość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 17 marca 2021 Udostępnij Napisano 17 marca 2021 2 godziny temu, Adam Dembsky napisał: Zrobiłem tak jak mówiłeś ale też nic z tego a co to Ceol ? Ceol to taki mały Denon. Też czasami robiłem twardy reset jak przestawała mi działać sieć (np. przy zabawie Qobuzem przez UPnP) i musiałem wszystko ustawiać od nowa. Ale potem odkryłem, że na ogół wystarcza wyjęcie wtyczki z gniazdka zasilającego na dłuższą chwilę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts