pawelox01 Napisano 2 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 A ta twoja sztuka zostanie na sklepie jako nowa czy jak? Moja wyślą prawdopodobnie na przedsprzedaz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 7 godzin temu, Kenobi napisał: Moze trafi sie fan pierdzącego basu. Po audiofilach mozna sie wszystkiego spodziewać. Kenobi, bez takich złośliwości ! Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelox01 Napisano 2 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 Musisz wiedzieć, że moc w amplitunerze KD rozkłada się na kilka kanałów i wcale nie musi być lepiej. Przy dwóch podłączonych kolumnach to jeszcze ujdzie, jednak przy większej ilości to może być znowu ten sam problem.W x2700 jest niby 150w na kanal. Zreszta przy sluchaniu muzyki i tak beda dzialaly tylko przednie w stereo wiec beda dostawac wiecej mocy. R.n402 byl kupiony tylko dlatego bo w zestawie z nota 550x kolumny byly znacznie tansze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenobi Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 13 minut temu, RoRo napisał: Kenobi, bez takich złośliwości ! Pozdrawiam Sorki, nie moglem sie powstrzymac 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2021 (edytowany) 16 godzin temu, pawelox01 napisał: W x2700 jest niby 150w na kanal. Zreszta przy sluchaniu muzyki i tak beda dzialaly tylko przednie w stereo wiec beda dostawac wiecej mocy. Z jakimi kolumnami będzie współpracował ten amplituner chodzi mi o fronty? 16 godzin temu, pawelox01 napisał: R.n402 byl kupiony tylko dlatego bo w zestawie z nota 550x kolumny byly znacznie tansze Prawdą jest że przesadziłeś z graniem, bo pewnie przy cichszym graniu nic by się nie wydarzyło. Sam zestaw też jest źle skonfigurowany ponieważ ten amplituner nie obsługuje kolumn o impedancji 4Ω dopiero wyższy model R-N602 jest ok. Popatrz na tylny panel amplitunera R-N402 co tam pisze 8Ω a co pisze na kolumnach tzn. jaka tam jest zalecana impedancja do nich? GWARANCJA CZY REKLAMACJA? https://www.infor.pl/prawo/prawa-konsumenta/gwarancja/289301,Gwarancja-czy-reklamacja.html Edytowano 3 kwietnia 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2021 Dnia 2.04.2021 o 12:08, HQ150 napisał: Jak zgłosimy to jako reklamację, to sprzedawca będzie to musiał klientowi UDOWODNIĆ aby odrzucić jego roszczenie. Widziałem serwisowane głośniki. Łatwo to zdiagnozować. 23 godziny temu, HQ150 napisał: I bardzo miło ze strony sklepu. Tylko gdybyś zrobił to samo na reklamacji to w przypadku drugiej awarii mógłbyś otrzymać zwrot kwoty zakupu lub nowe paki. Ale kolega tam pracuje więc tak sobie to w ten sposób załatwi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelox01 Napisano 3 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2021 Prawdą jest że przesadziłeś z graniem, bo pewnie przy cichszym graniu nic by się nie wydarzyło. Sam zestaw też jest źle skonfigurowany ponieważ ten amplituner nie obsługuje kolumn o impedancji 4Ω dopiero wyższy model R-N602 jest ok. Popatrz na tylny panel amplitunera R-N402 co tam pisze 8Ω a co pisze na kolumnach tzn. jaka tam jest zalecana impedancja do nich?Skoro ampli nie obsluguje kolumn o takiej impedancji to czemu jest przez sklepy sprzedawany w zestawie z tymi kolumnami?Moc wyjściowa 2 x 115 W (4Ω) wiec chyba jednak obslugujeCo do kolumn ktorych bede uzywal z denon x2700 to bedzie to caly zestaw indiana line nota 740xl, 550x i 260xl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2021 No to jest pytanie do ciebie pracujesz w tym sklepie? 9 minut temu, pawelox01 napisał: Moc wyjściowa 2 x 115 W (4Ω) wiec chyba jednak obsluguje podawałem tam wcześniej wyciąg z instrukcji bo te zamieszczone na necie waty są błędnie kopiowane. 9 minut temu, pawelox01 napisał: Co do kolumn ktorych bede uzywal z denon x2700 to bedzie to caly zestaw indiana line nota 740xl, 550x i 260 Moim zdaniem to nie specjalnie dobrany system. Denon ciepło i miękko. Nota nie ma przestrzeni też gra bardzo ciepło. Zabraknie w tym zestawie dynamiki rozdzielczości przestrzeni. Zmień te kolumny na coś żywszego albo weź do nich Yamaha 4a. Wystarczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 3 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2021 (edytowany) @pawelox01 Pisałem, że w specyfikacji może pisać wszystko a czemu sklepy tak sprzedają to już pytanie do nich. Proszę poczytać poniższy temat co robiło się z amplitunerem, gdy kolega grał bardzo głośno wyłączał się tzn. zadziałały w nim zabezpieczenia. Gdyby miał słabsze kolumny prawdopodobnie stało by się to co u Ciebie tzn. śmierć kolumn. Co do wyboru kolumn i mając na uwadze, że lubisz głośniej grać to celowałbym w markę KLIPSCH. Szkoda, że kupiłeś już ten centralny głośnik i w sumie fronty też już masz. https://www.q21.pl/klipsch-r-620f-r-52c-r-41m.html https://www.q21.pl/klipsch-r-820f-r-52c-r-41m.html Edytowano 3 kwietnia 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelox01 Napisano 3 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2021 Co do yamahy 4a to tez byla brana pod uwage ale z tego co czytam to ma mniej funkcji. Brak dts x, brak dolby atmosa, brak dynamic hdr, nie wiem czy ze wszystkich tych funkcji skorzystam w przyszłości ale w pierwszej kolejności stawiam na filmy, nie na muzykę dlatego denon wydaję się ciekawszą opcją. Co do kolumn to podoba mi sie ich brzmienie i nie potrzeba mi mocniejszych bardziej imprezowych bo nie po to je kupilem. Troche zle mnie zrozumieliscie. Juz wyjasniamTe 80% glosnosci to bylo testowane przez chwile, okolo 30 minut żeby zobaczyć na co je stac, natomiast filmy czy muzyke z reguły slucham na 55-60% mocy amplitunera bo tyle w zupełności wystarcza, szczególnie wieczorami gdzie miasto sie uspokaja i inaczej odbieramy dźwięki. Nota 550x zostala wybrana rowniez ze względu na wymiary, sa smukle miedzy szafkami mam 22cm szerokosci i nota idealnie sie wpasowala, jeszcze po 2cm luzu zostalo, a te klipsche z linku wyzej juz by nie weszly, 24 i 27cm szerokosci Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2021 Czyli kolumny jeszcze stoją między szafkami robi się coraz lepiej ok ale w kinie to zagra. O muzyce nie ma mowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelox01 Napisano 4 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2021 Ja tam nie narzekam, a dziewczyna która z zawodu jest muzykiem tez w porównaniu do glosnikow tv slyszy teraz wiecej szczegółów, dialogi sa czystsze. Niestety salon nie byl urzadzany pod katem sluchania muzyki czy ogladania filmow z kinem domowy dlatego glosniki nie maja przestrzeni zeby dźwięk mógł się ładnie rozchodzić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 4 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2021 (edytowany) 22 godziny temu, pawelox01 napisał: Te 80% glosnosci to bylo testowane przez chwile, okolo 30 minut żeby zobaczyć na co je stac, natomiast filmy czy muzyke z reguły slucham na 55-60% mocy amplitunera bo tyle w zupełności wystarcza, szczególnie wieczorami gdzie miasto sie uspokaja i inaczej odbieramy dźwięki. Jeżeli słuchasz na 55-60% mocy amplitunera tudzież wzmacniacza na skali to tak naprawdę w większości przypadków to jest już max. Co do samego grania przez 30-minut z taka głośnością to i tak cud, że kolumny wytrzymały tak długo. Edytowano 4 kwietnia 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenobi Napisano 9 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2021 To się nazywa szybkie wygrzewanie 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 10 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2021 Rzeczywiście się pośpieszył. Nauczka na przyszłość! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelox01 Napisano 11 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2021 Witam ponownie,Bede mial kolumny wymieniane na sklepie, te co mam pojda na przedsprzedaz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 maja 2021 Udostępnij Napisano 12 maja 2021 Trochę to zajęło. Co znaczy przedsprzedaż? Uszkodzone, naprawione? To jakiś outlet a nie przedsprzedaż. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelox01 Napisano 12 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 maja 2021 Trochę zajęło przez lockdown i sklep musial zamowic u producenta kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts