waka Napisano 6 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 Cześć. Kupiłem sobie konsole Xbox serie x i zastanawiam się czy podpiąć ją do tv czy do Denona 1600, czy jest to bez różnicy? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 6 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 Do TV Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 6 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 A nie lepiej do ampli ,tv później przekoduje dźwięk ?, chyba ze do tv ale optykiem do ampli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz P. Napisano 6 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 XsX nie posiada wyjścia optycznego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilislaw1978 Napisano 6 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 A oki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2021 Do Amplitunera. Bo ta konsola daje dźwięk HD Takie połączenie z przelotką jest lepsze. No chyba że okaże się że masz jakieś wyjątkowo duże lagi. To wtedy do TV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 7 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2021 13 godzin temu, Pilislaw1978 napisał: A nie lepiej do ampli Nie, bo amplituner nie przepuści tego poziomu FPS, które oferuje ta konsola. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waka Napisano 7 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2021 (edytowany) Właśnie jest pytanie. Czy Denon zrobił już aktualizacje co ogarnia 4k i 120hz, bo wiem, że były jakieś problemy. Telewizor mam LG cx OLED ze złączami HDMI 4k 120hz. Czyli jeżeli połączę konsolę z tv, a tv połączony jest przez HDMI earc z amplitunerem to i tak dźwięk jest gorszy niż jakby konsole połączyć z amplitunerem? Edytowano 7 kwietnia 2021 przez waka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 7 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2021 2 godziny temu, waka napisał: Właśnie jest pytanie. Czy Denon zrobił już aktualizacje co ogarnia 4k i 120hz, bo wiem, że były jakieś problemy. Telewizor mam LG cx OLED ze złączami HDMI 4k 120hz. Czyli jeżeli połączę konsolę z tv, a tv połączony jest przez HDMI earc z amplitunerem to i tak dźwięk jest gorszy niż jakby konsole połączyć z amplitunerem? Przy podłączeniu do TV to teoretycznie powinien on przepuścić dźwięk HD przez eARC (passtrough). Dźwięk nie będzie gorszy. No chyba ,że wykorzystasz wyjście optyczne TV to wtedy nie będzie dźwięku HD (co najwyżej DD i DTS) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz P. Napisano 7 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2021 (edytowany) 4 godziny temu, waka napisał: Właśnie jest pytanie. Czy Denon zrobił już aktualizacje co ogarnia 4k i 120hz, bo wiem, że były jakieś problemy. Jeżeli chodzi ci o fps to koledzy pisali w jakimś wątku że aktualizacją tego nie idzie naprawić i dopiero nowe modele mają być odpowiednio przystosowane. Edytowano 7 kwietnia 2021 przez Łukasz P. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2021 18 godzin temu, waka napisał: Właśnie jest pytanie. Czy Denon zrobił już aktualizacje co ogarnia 4k i 120hz, bo wiem, że były jakieś problemy. nie zrobił i nie zrobi. bo tego sienie da zrobić aktualizacją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waka Napisano 8 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2021 Szkoda ale nic to. Jak gram na Xboxie podłączonym do tv to na denonie pojawia się napis multi in tv. Czy to znaczy, że dźwięk jest najlepszy z możliwych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 8 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2021 38 minut temu, waka napisał: Szkoda ale nic to. Jak gram na Xboxie podłączonym do tv to na denonie pojawia się napis multi in tv. Czy to znaczy, że dźwięk jest najlepszy z możliwych? Widać TV ma ustawione passtrough ( co jest ok), natomiast taki dźwięk widać wychodzi z konsoli. Nie wiem czy to najlepszy z możliwych. Natomiast ustawienie formatu dźwięku w Xbox (one przynajmniej) jest dość karkołomne. Nie tam ustawienia prostego przekazania dźwięku do zewnętrznego dekodera ( z wyjątkiem odtwarzania Blue-ray) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waka Napisano 8 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2021 Tak, w tv jest ustawione passthrough. Natomiast w Xboxie jest możliwość ustawienia opcji bezstratne 5.1 co uczyniłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts