Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@Kraft dzięki , że czuwasz , sprawdzałem zakres dystansu do siebie kolegi @TomekN , ale jak coś to przepraszam, i oczekuje tego samego w stosunku do mojej sonicznej szczoteczki do zębów, do której jestem bardzo przywiązany. :) 

30 minut temu, Kraft napisał:

Jakby iść dalej Twoim tokiem myślenia, to najlepsze powinny być sprzęty mono, a posiadacze jednokanałowych radyjek powinni szydzić z właścicieli sprzętów stereofonicznych (no i oczywiście posiadacze 5.0 powinni czuć się lepsi od tych grających na 7.1).

Zaraz , a nie są lepsi ? Sorry , na KD to ja się słabo znam :) 

31 minut temu, Kraft napisał:

Wzmacniacze stereo i kina domowego są oparte dokładnie na tych samych podzespołach.

Czekaj , czekaj , już otwieram , i co my tu mamy 

- Yamaha RX- A3030

- Yamaha MX-1000 /poprzedni /

- WBA Ironbird / obecnie/ 

no faktycznie , jak tak się dobrze przyjrzeć , podobne :) 

A serio to oczywiście , nie nabijam się ze sprzętu słuchającego , PRZEPRASZAM.

y2.jpg

y4.jpg

ironbird.jpg

Napisano
6 minut temu, tomek4446 napisał:

sprawdzałem zakres dystansu do siebie kolegi @TomekN , ale jak coś to przepraszam

Nie ma za co, nigdy nie przejmowałem się zbytnio tymi opiniami / podśmiechujkami 🙂 ponieważ sądzę, że mój aktualny amplituner używany w trybie pre-pro (czyli tylko jako procesor dźwięku i preamp), uwzględniając dodatkowo dostępną w nim korekcję Audyssey XT, [w stereo na frontach i dwóch subwooferach] gra niegorzej jak niejedna integra 😎 A zaryzykowałbym nawet twierdzenie, że z końcówką mocy c298 - gra może nawet lepiej, niż niektóre integry 😉

Napisano
16 minut temu, Dzik napisał:

jak wygląda doświadczenie tych samych osób z dźwiękiem surround.

Kino mam , ale to nie moja bajka. Słuchałem kina w salkach za ciężką kasę, gdzie brzmiało faktycznie jak kino. Ponieważ nie mam takich zasobów finansowych ani wydzielonego pomieszczenia to odpuściłem .. Z dwoma kolumnami jestem w stanie jakoś powalczyć / stereo/ , resztę ustawiłem po prostu wg. THD i Dolby i jakoś brzęczy , jest lepiej niż z głośników TV i tyle. Chociaż , ostatnio zainwestowałem 4 stówki w kabelek do suba / 15mb/ i nie by coś poprawić .Tylko dlatego , że dotychczas miałem taki kabel  w trzech kawałkach połączonych złączkami, i się czasem sub wzbudzał w nieodpowiednich momentach filmu ,co mnie odrobinkę zaczęło irytować :) 

23 minuty temu, Dzik napisał:

chociaż kiedyś co tydzień oglądałem od deski do deski Blade Runnera.

👍