Endjru Napisano 17 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2021 Witam Wszystkich Zdecydowałem się na na wymianę kina domowego. W związku z ograniczoną dostępnością amplitunerów w obecnym czasie , zacząłem od kolumn. Wybór padł na Pylon Pearl 27 ( przednie + centralny ). Proszę o pomoc w wyborze amplitunera do tych kolumn, budżet max 4000 tyś. Ważnym elementem jest możliwość bezprzewodowego podłączenia małych głośników efektowych. W niedalekiej przyszłości, również zakupię gramofon ( budżet 1500- 2000 ). Na gramofonie będą odtwarzane w większości płyty wyprodukowane w latach 70 i 80 ( w dobrym stanie ). Zestaw będzie umieszczony w pokoju 25 m2. Muzyka ( głównie pop, rock ) 60%, film 40%. Proszę o Wasze opinie i pomoc w wyborze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waka Napisano 17 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2021 Eot zacny budżet Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 17 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2021 Na kolumny chcesz przeznaczyć aż 4 mln zł. Zaimponowałeś mi 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endjru Napisano 17 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2021 Oczywiście pomyłka. Budżet na amplituner to 4000 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 17 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2021 Witaj Ze wskazanymi głośnikami, ciekawym wyborem może być najnowszy model Yamaha RXV6a https://www.tophifi.pl/kino-domowe/amplitunery-av/yamaha-rx-v6a.html - na pokładzie masz wszystko co jest dziś potrzebne oraz dostajesz nie zły dźwięk w stereo. -dysponujemy pojedynczymi sztukami, więc mógłbyś do nas przyjechać i posłuchać Jeżeli zgłaszasz chęć, to napisz na priv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 Cześć, Polecam rozważyć jako kolumny frontowe model Pearl 25, które brzmią po prostu pełniej niż 27. Spokojnie zagrają w pomieszczeniu 25m2. Jeśli zależy Ci na bezprzewodowym połączeniu tylnych głośników to Yamaha RX V6a byłaby dobrym rozwiązaniem. W przyszłości będziesz mógł wykorzystać głośniki MusicCast 20 jako tylne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 Tylko Yamaha daje ci możliwość podłączenia bezprzewodowych tyłów jak na razie. I muszą to być kolumny od nich. Modele MusiCCast. Więc model 6A. Na razie jest oferowany tylko z kolumnami więc na solo poczekasz. Chyba że jednak poprowadzisz kable na tyły i kupisz resztę do pylona. Wówczas Denon X 2700 powinien być wcześniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endjru Napisano 19 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 Rozważam dwa modele RX-V6A i RX-V685. Czy warto w moim przypadku dokładać do wyższego modelu? A jaki gramofon wybrać? Czy w tym budżecie warto zwracać uwagę na rodzaj wkładki i na materiał z jakiego jest zrobiona obudowa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 Jeśli chodzi o amplituner to różnica jest słyszalna ale nie jest kolosalna. Jesli masz możliwość kupienia RXV685 w dobrych pieniądzach to nie zastanawiałbym się długo. Z gramofonów masz muzykalną Regę Planar 1 lub dynamiczniejszego Pro-Ject Debut Carbon DC 2M RED. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Nie wiem czy warto ale modelu 685 nie ma już szans abyś dostał. Jesli tak to będzie jakiś mocno wyeksploatowany model z długiej ekspozycji. Więc tu nie chodzi o to czy warto dokładać. Po prostu wcześniej złapiesz 6A a i tak na niego poczekasz. Budujesz kino w małym budżecie. Po co Ci gramofon? Ile będziesz miał tych płyt? Kolekcja płyt wyjdzie cie tyle co ten system kinowy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macbat Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Yamahę 685 można czasem trafić używaną z gwarancją na znanym portalu ogłoszeniowym (ja tak kupiłem). Teraz też wisi jedno ogłoszenie, ale moim zdaniem cena wyjściowa 3100 zł to jednak "trochę" za dużo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edgar Ursion Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 przed samymi świętami na tymże portalu pojawiła się Yamaha 685 za...2100. w święta nie chciałem ludziom tyłka zawracać...i to był błąd bo po już było...po rybach....a taka kwota za ten sprzęt zwłaszcza teraz to "prawie promocja" zwłaszcza że zdaje się był jeszcze na gwarancji trochę. Czasem można już upolować Yamahę 1080 w miarę rozsądnych pieniądzach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2021 Ceny używanych znacznie poszły do góry bo nie ma nowych. Po ile taki 1080 jest teraz uważany za rozsądny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endjru Napisano 21 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2021 Dnia 20.04.2021 o 08:28, S4Home napisał: Nie wiem czy warto ale modelu 685 nie ma już szans abyś dostał. Jesli tak to będzie jakiś mocno wyeksploatowany model z długiej ekspozycji. Więc tu nie chodzi o to czy warto dokładać. Po prostu wcześniej złapiesz 6A a i tak na niego poczekasz. Budujesz kino w małym budżecie. Po co Ci gramofon? Ile będziesz miał tych płyt? Kolekcja płyt wyjdzie cie tyle co ten system kinowy. Piotr Teraz już wiem, ze 685 nie znajdę, wiec cierpliwie poczekam na 6A:) Mam kolekcje około 200 winyli. Dlatego przy zmianie kolumn, pomyślałem o wymianie gramofonu na lepszy, bo teraz mam budżetowy za 300 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2021 To polecam jednak jeszcze wzmacniacz. Wtedy poczujesz magie gramofonu. No rozumiem. Koszty. Ale tylko wtedy będzie lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endjru Napisano 8 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 maja 2021 Jeśli u kogoś pojawi się na stanie Yamaha RX V6a , to poproszę o info Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 maja 2021 Udostępnij Napisano 10 maja 2021 pewnie się nie pojawi bo będa już sprzedane. Musisz sam szukać cierpliwie i regularnie pytać. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endjru Napisano 4 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 lipca 2021 Witam Wszystkich Czy może pojawiła się u kogoś na stanie Yamaha Rx-V6A? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 lipca 2021 Niestety wszędzie brak. Juz były i znowu nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts