jnko Napisano 17 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2021 Co myślicie o zestawie wymienionym w tytule? Wzmaczniacz i głośniki, szukam jakiegoś zestawu do 3000zł, na top hi-fi wymieniony kosztuje około 2,500zl, czy lepiej osobno kupic wzmacniacz i znalezc lepsze glosniki? Nie znam się za bardzo, chciałbym mieć sprzęt na lata bo trochę na to zbierałem, zważając na to że jestem biednym studencikiem hahaha, pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 17 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2021 35 minut temu, jnko napisał: Co myślicie o zestawie wymienionym w tytule? Wzmaczniacz i głośniki, szukam jakiegoś zestawu do 3000zł, na top hi-fi wymieniony kosztuje około 2,500zl, czy lepiej osobno kupic wzmacniacz i znalezc lepsze glosniki? Nie znam się za bardzo, chciałbym mieć sprzęt na lata bo trochę na to zbierałem, zważając na to że jestem biednym studencikiem hahaha, pozdrawiam! Witaj Zestaw, który wybrałeś. Jest "szyty na miarę". Z budżetowych propozycji dość często proponujemy taką kombinację. Inwestycja w droższe głośniki niewiele zmieni. Proponuję Ci posłuchać tej konfiguracji oraz równie ciekawych monitorów marki Indiana Line Tesi 261 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/indiana-line-tesi-261.html Zapraszamy do kontaktu z naszymi salonami THF. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 @jnko Podaj powierzchnię pomieszczenia w którym ma to grać? Co będzie źródłem bo nic o tym nie napisałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jnko Napisano 18 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 @lysyrafal pokój bardzo mały 9m2 gramofon = technics sl-b3 wkładka = technics 270c Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 Cześć, W takim metrażu NAD C316bee spokojnie sobie poradzi. Jest to muzykalny charakter brzmienia w związku z czym warto byłoby pójść w kierunku bardziej dynamicznego brzmienia. Tutaj rozwiązaniem mogą być polskie Pylon Audio Pearl Monitor, brytyjskie Q Acoustic 3010i czy Monitor Audio Bronze 50. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 NAD 316 BEE faktycznie fajny wzmak. Rozważył bym tylko sprawdzenie QAcustic 3020 albo 3010i Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 @jnko Możesz opisać jakiego brzmienia oczekujesz np. ciepłego, muzykalnego, spokojniejszego lub np. chłodniejszego, szczegółowego, żywszego? Czy rozważasz sprzęt używany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jnko Napisano 19 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 @lysyrafal Cóż, prawdę powiedziawszy, to ciężko mi określić jaki. Nie mam dużego doświadczenia w odróżnianiu poszczególnych brzmień. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jnko Napisano 19 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 @lysyrafal nie jest to napewno muzyka współczesna, dominują dźwięki z lat 80,70 i 60, ale tutaj gatunki są bardzo różnorodne od glam metalu, hard rocka, po pop, zdarzy się soul ale głównie rock, hard rock, pop-rock, soft-rock, głównie pochodne rocka no ale oczywiście znajdzie się miejsce na Jacksona czy George Michaela, może to ci coś pomoże i mi w sumie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 Do tych gatunków według mnie lepiej sprawdzi się np. Rotel A10 zamiast marki Nad. Wybierasz się gdzieś na odsłuchy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jnko Napisano 19 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 @lysyrafal raczej nie, a jakie kolumny do tego rotela jeśli bym się zdecydował zmienić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 Jeżeli mówimy o sieci sklepów w której dostępny jest Rotel to np. PSB Speakers Imagine XB, ale taki zestaw przekracza budżet. Można oczywiście zadzwonić, napisać o wycenę takiego zestawu przed odsłuchem, żeby ocenić czy Ci pasuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jnko Napisano 19 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 @lysyrafal okej dzięki bardzo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 Nie ma za co dziękować ponieważ tj. kierunek poszukiwań, wskazówka. Nic nie zastąpi odsłuchu i to najlepiej po wypożyczeniu sprzętu w warunkach docelowych! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts