Krasny Napisano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 (edytowany) Cześć, przeczytałem chyba wszystkie posty na forum kilka miesięcy wstecz i mam jeszcze większy mętlik w głowie niż przed lekturą Poszukuję zestawu kina domowo w budżecie około 5k. Z tego co znalazłem, pomyślałem o: https://s4home.pl/produkt/magnat-supreme-1002102252202a/ + do tego Yamaha RN602. Sprawdzi się to w salonie około 35m2? (jest on dodatkowo otwarty na jakieś dodatkowe 25m2 przestrzeni w jadalni i kuchni). Przeznaczenie głównie do słuchania muzyki (wszelkie rodzaje, od metalu do popu) + filmów. Nie jestem audiofilem ale lubię czasem posłuchać czystego głośnego dzwięku Super jeszcze jakby dostawa nie przekraczała 4 tygodni Drguim pomysłem jaki miałem to: https://www.euro.com.pl/zestawy-kolumn/wilson-raptor-7-1-vocal-bialy.bhtml?gclid=EAIaIQobChMI56mxoseI8AIVFAfmCh2vcwBbEAQYAiABEgJJTPD_BwE&gclsrc=aw.ds + https://www.morele.net/denon-avr-x1500h-czarny-5042973/ (ale to nigdzie nie dostępne) Edytowano 18 kwietnia 2021 przez Krasny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 Cześć, bez urazy kolego, ale poddaje w wątpliwość Twoje studiowanie forum, skoro przewertowałeś tyle tematów, a w swojej propozycji do kina domowego wrzucasz amplituner stereo Budżet na poziomie 5k, to takie absolutne minimum, a tematów dot. kina w takim budżecie jest na pęczki. Chociaż jestem zdania, że w tym budżecie, na Twoim metrażu, nie możesz spodziewać się cudów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 25 minut temu, Markcox napisał: bez urazy kolego, ale poddaje w wątpliwość Twoje studiowanie forum, skoro przewertowałeś tyle tematów, a w swojej propozycji do kina domowego wrzucasz amplituner stereo Z tym że kolega napisał : 33 minuty temu, Krasny napisał: Przeznaczenie głównie do słuchania muzyki (wszelkie rodzaje, od metalu do popu) + filmów. Czyli tak naprawdę nie wiemy nic 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L3gion Napisano 18 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2021 Takie minimum to Jamo HCS, np Jamo S809 HCS. No i wybrałeś amplituner stereo a potrzebujesz 5.1 / 7.1 (np Yamaha RX-V4A). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 Absolutnie nie polecam tych kolumn. Wygląd to jedynie co dobrego można o nich powiedzieć. Zasadnicze pytanie wiec do Autora wątku czy chcesz budowac kino 5.1 czy iść w stereo oparte na dużych kolumnach dających możliwość dobrego tupnięcia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasny Napisano 19 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 Dzięki za odpowiedzi. Zdecydowanie bardziej 5.1. Po analizie kolejnych opinii przekonywał mnie jeszcze zestaw z Denonem I Raptorami z pierwszego postu, coś takiego: https://www.salonydenon.pl/zestawy-kina-domowego/kino-domowe-zestaw-50-avr-x1600h-raptor-71vocal.html?gclid=EAIaIQobChMI-Jqs_N2I8AIVhwZ7Ch1sLAxGEAQYAiABEgJyhvD_BwE Ale tam znowu jest 5.0 A nie 5.1 więc nie uzyska się głębi dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 Denon w połączeniu z Wilson Raptor 7set zapewni Ci brzmienie muzykalne z bliską średnicą. Subwoofer zawsze możesz dokupić czy to Klipsch R12sw czy budżetowy Magnat 302a. Warto w mojej ocenie byłoby poczekać na Heco Victa Prime 702set + Yamaha RX V4a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 Raptor jest ok. To nie sa złe kolumny. Ale ja także radził bym poczekać na dostępność Victa. To znakomicie wycenione kolumny w stosunku cena / jakość. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts