mikeg Napisano 27 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 Witam . Potrzebuje dorady. Mam Yamahe RX-V685 do 20m salonu lecz głośniki muszą być podstawkowe do kwoty 5000 .Na tył myślałem narazie dać Yamaha Musiccast 20 bo mi leżą w szafie . Kino i muzyka to 70%-30%. Lubie jaśniejsze granie. Poradzicie coś ? Dziękuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 27 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 Jeżeli chcesz iść w kino dobrze żebyś jeszcze pomyślał o głośniku centralnym, i subie wtedy to będzie miało ręce i nogi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 No to troche nie włascicie to wybrałeś. MusicCast 20 wybiera się jako tył do kina. A na pewno nie jako komplet albo tym bardziej na fronty. Budzet masz ok. Czy mamy wybierać na dwa fronty i centralny jakiś monitorów kablowych? Na przykład ELAC B6.2 albo nowsze Debut Reference, KEF Q 350, czy bardziej jasne i dynamiczne Magnat Signature 503 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 Cześć, Jeśli lubisz jaśniejsze brzmienie to warto byłoby rozważyć Focal Chora 806 + Chora Center. Alternatywą mogą być Magnat Signature 503 + SIgnature C73. Jest to brzmienie ostrzejsze z bardziej wyeksponowaną wyższą średnicą. Najlepiej byłoby umówić się na odsłuch i posłuchać kilka modeli. Zapraszam oczywiście do nas jeśli masz niedaleko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikeg Napisano 27 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 Yamaha music cast 20 mają być jako tyły do kina. Szukam do nich monitory na przód które dobrze zagrają w kinie i w muzyce + dobry centralny. Mam w domu Elac BS123 ale nie wiem czy sprawdzą sie w kinie bo w muzyce je lubie.One grają w innym pokoju więc wolał bym coś lepszego od nich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 27 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 Jeśli lubisz elaca to możesz przetestować debut reference b6 jeżeli chcesz coś lepszego to carina bs243.4 oba monitory posiadają głośniki centralne w swojej serii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2021 Debut a BS 123 to jednak inne kolumny. I Jeśli kolumny odpowiadają Ci w stereo to większa szansa że sprostają także winie niż na odwrót. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts