Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam mam krótkie pytanie czy do oglądania filmów na średniej głośności w salonie 21m2 wystarczy magnat sub 202a czy lepiej kupić jego większą wersję ? Nie wiem czy wykorzystam moc  302a i może właśnie wystarczy ten mniejszy ? Z tego co się orientowałem to w tej cenie też nie ma zbytnio konkurencji, nawet jestem skłonny wydać trochę więcej tylko czy jest coś wyraźnie lepszego za trochę więcej ?

Napisano

Właśnie tylko ta wielkość mi trochę nie pasuje, a raczej nie pasuje żonie, w związku z tym mogę jednak zwiększyć budżet i zastanawiam się nad fyne audio f3.8 ewentualnie f.10 lub tannoy ts.2.8 o ile gdzieś go dostanę jeszcze, przynajmniej te subwoofery będę mógł też wykorzystać czasem w muzyce, przypomnę tylko że od początku nie chodziło mi o burzenie murów tylko fajny efekt w kinie i czasem kiedy słucham muzyki klubowej też brakuje mi dołu więc byłoby jakieś uzupełnienie 

A więc

Fyne audio f3.8

Fyne audio f3.10

Tannoy ts 2.8

Tannoya raczej nie dostanę więc pewnie wchodzą w grę te fyne audio.Tylko pytanie czy jest sens dopłacić do większego ?

I prośba do branży o wycenę jeszcze dzisiaj chciałbym zamówić

Napisano

Już wczoraj zamówiłem fyne audio f3.8 może przyjdzie jeszcze w tym tygodniu, dam znać jak się sprawuje  ;)

A co do żony to czasem trzeba jednak iść na kompromisy, akurat jej pasuje nawet jak basu prawie nie ma wcale :d