Mateusz19191 Napisano 11 maja 2021 Udostępnij Napisano 11 maja 2021 Hej, potrzebuje do salonu zamontowac audio sufitowe. I niestety tylko audio sufitowe wchodzi w gre. Mam zamiar zamontowac 3 glosniki nad telewizorem: dwa po rogach i jeden centralny na srodku nad TV oraz 2 kolejne na przeciwległej ścianie tez po bokach. Wybrałem takie glosniki: Monacor Głośnik sufitowy EDL-8 do tego subwoofer: Subwoofer Magnat SUB302A CZ oraz amplituner: Amplituner Yamaha RX-D485. Myslicie ze takie cos bedzie dobrze dziala? Moze znajde cos lepszego w podobnej cenie lub troche wyzszej max do 5k? Dzieki za porady Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathen Napisano 11 maja 2021 Udostępnij Napisano 11 maja 2021 Szkoda kasy Lepiej już jakiegos soundbara Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz19191 Napisano 11 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2021 34 minuty temu, Heathen napisał: Szkoda kasy Lepiej już jakiegos soundbara Dzieki, zastanowie sie nad soundbarami ale tez ciekaw jestem czy takie rozwiązanie co napisalem bedzie ze sobą dzialalo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 11 maja 2021 Udostępnij Napisano 11 maja 2021 Kino domowe z wszystkimi głośnikami w suficie to nie kino domowe. Krócej się nie da. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathen Napisano 11 maja 2021 Udostępnij Napisano 11 maja 2021 (edytowany) 2 godziny temu, Mateusz19191 napisał: Dzieki, zastanowie sie nad soundbarami ale tez ciekaw jestem czy takie rozwiązanie co napisalem bedzie ze sobą dzialalo? Idź do sklepu jakiegokolwiek w centrum handlowym. Muzyka od biedy może zadziałać (jako nagłośnienie pomieszczenia) nawet efekty przestrzenne ale dialogi i central z sufitu to będzie po prostu dramat Edytowano 11 maja 2021 przez Heathen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 maja 2021 Udostępnij Napisano 12 maja 2021 Bedzie to słabo działało a układ który zaproponowałeś....... no równie dobrze kobieta mogła by z zasłoniętymi oczami wskazywać palcem na sufit. Jeden tu a drugi dajmy tu. i tak dalej. Nie ma to znaczenia. Nie chcesz budować prawidłowego kina kup Topping MX 3 + Aurora 300 albo jakiś soundbar ale do 1000 zł żeby resztę wydać na poprawę odbioru tego audio czyli % Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 maja 2021 Udostępnij Napisano 13 maja 2021 Zestaw zagra ale nie będzie to ani stereo ani kino. Uzyskasz bardziej brzmienie sklepowe w centrum handlowym. Warto zwrócić uwagę na zaproponowany zestaw Topping MX3 + Heco Aurora 300 lub Q Acoustic 3020i. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts