Andrzej Teleśnicki Napisano 20 maja 2021 Udostępnij Napisano 20 maja 2021 witam czy ktoś miał okazję posłuchać duetu Advance Paris MyConnect 150 z Klipsch rp 8000 f. Moje pytanie czy to zestaw godny uwagi. Nie dawno nabyłem klipsch i teraz czas na nowy wzmacniacz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 20 maja 2021 Udostępnij Napisano 20 maja 2021 Taki sprzęt na pewno dobrze zagra, kwestia czy tobie to się spodoba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 maja 2021 Udostępnij Napisano 21 maja 2021 Dźwiękowo bardzo się sprawdzi. Ja natomiast nie jestem fanem produktów Advance ze względu na ich historyczne awarie. To połączenie stłumi ostra górę Klipscha i doda melodii do dolnego zakresu. Ze swojej strony polece natomiast wyższy lepiej grający PIEr MS 680 i Magnat RV4 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Teleśnicki Napisano 21 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2021 kupując kolumny odsłuchiwałem je na Advance Paris PlayStream A7 i byłem pod wielkim wrażeniem ( zaznaczę że do tej pory miałem altusy 110 i technics su-v500 ). Wybrałem klipsche najbardziej mi odpowiadały. Wtedy po raz pierwszy miałem okazję posłuchać advance. Zacząłem czytać i doszedłem do 150 która wizualnie mi się podoba i podobno jest rewelacyjna. Umawiając się teraz na odsłuch wzmacniaczy studio też zaproponowało mi między innymi Advance Paris MyConnect 150, CocktailAudio X50 czy CAMBRIDGE AUDIO AZUR 851A+ CAMBRIDGE AUDIO AZUR 851N oraz kilka innych. Jeszcze nie dałem rady dojechać do studia i z tąd mojke zapytanie na forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 21 maja 2021 Udostępnij Napisano 21 maja 2021 Cześć, w tym budżecie możesz już znaleźć kilka fajnych opcji, nie wiem czy ładowałbym się w Advance'a. Spójrz na przykład na Atolla SDA200 Signature, ma podobną funkcjonalność, zagra z tymi kolumnami dość dynamicznie, może to być bardzo fajne połączenie. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 maja 2021 Udostępnij Napisano 21 maja 2021 Zastanowiłbym się czy wybierać Klipsche RP do stereo. O ile nie jesteś fanem grania typową V to na dłuższą metę takie brzmienie może męczyć. Zerknij też np.: na Monitor Audio Bronze 500, a jak Lubisz ostrzejsze granie to Focal Chora 826. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Teleśnicki Napisano 21 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2021 Przy odsłuchu słuchałem kilku różnych firm i modeli kolumn i wybrałem właśnie rp 8000 p, najbardziej mi odpowiadały i je kupiłem tak więc temat kolumn jest dla mnie na razie zamknięty 😃. Teraz chcę je napędzić czymś dobrym. Dzięki Michał i S4home za sugestie innych sprzętów napewno wezmę je pod uwagę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts