agora Napisano 26 maja 2021 Udostępnij Napisano 26 maja 2021 Do tytułowych kolumn tj. MA Silver 100 jaki polecacie wzmacniacz z wejściami cyfrowymi. Do wzmacniacza będzie podłączony docelowo jakiś odtwarzacz sieciowy oraz TV. Ma nagłośnić pomieszczenie około 20m2. Budżet w granicy modeli Denon PMA-800NE lub Marantz PM6007. Muzyka mieszana ale w większej mierze Jazz, nie będę jedynym użytkownikiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 maja 2021 Udostępnij Napisano 27 maja 2021 Oba wzmacniacze D&M nie wykrzeszą z tych kolumn całego potencjału. Moim zdaniem MR 780 od Magnata albo Cyrus ONE będą urządzeniami bardziej godnymi do współpracy z Silver 100. Zapraszam na odsłuch Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 27 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2021 2 godziny temu, S4Home napisał: Oba wzmacniacze D&M nie wykrzeszą z tych kolumn całego potencjału. Moim zdaniem MR 780 od Magnata albo Cyrus ONE będą urządzeniami bardziej godnymi do współpracy z Silver 100. Zapraszam na odsłuch Piotr Witam. Dziękuję za zaproszenie ale mam do Was "pare kilometrów". Może jak znajdę jakiś dzień wolny to się odezwe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 27 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2021 Chciałbym wypożyczyć na odsłuch do tych kolumn Audiolab 6000A. W jakim sklepie na Górnym Śląsku mogę to załatwić ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 27 maja 2021 Udostępnij Napisano 27 maja 2021 Witaj! Proponuję Ci spróbować ze wzmacniaczem NAD C338 https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/c338.html ułożony, przejrzysty z mocnym basem. Masz oczekiwaną funkcjonalność, więc warto posłuchać w naszych Topach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 27 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2021 19 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Witaj! Proponuję Ci spróbować ze wzmacniaczem NAD C338 https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/c338.html ułożony, przejrzysty z mocnym basem. Masz oczekiwaną funkcjonalność, więc warto posłuchać w naszych Topach Nad NAD tez się zastanawiam ale w waszym sklepie nie MA Silver a z tego co wiem to nie wypożyczacie na odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 27 maja 2021 Udostępnij Napisano 27 maja 2021 4 minuty temu, agora napisał: Nad NAD tez się zastanawiam ale w waszym sklepie nie MA Silver a z tego co wiem to nie wypożyczacie na odsłuch Możemy Ci wypożyczyć na kilka dni, po wpłaceniu kaucji. Jeśli masz chęć , zapraszam na PRIV, omówimy sobie szczegół wypożyczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 27 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2021 8 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Możemy Ci wypożyczyć na kilka dni, po wpłaceniu kaucji. Jeśli masz chęć , zapraszam na PRIV, omówimy sobie szczegół wypożyczenia. Napisałem na priv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 maja 2021 Udostępnij Napisano 28 maja 2021 Audiolab 6000 i NAD 338 to nie są dobrzy kompani. Te kolumny mogą więcej. Atoll na przykład. Ale sprawdź jestem ciekaw Twojej opinii z Silverami. My zaczęliśmy, wprowadziliśmy szerzej sposób na testy - wypożyczanie sprzetu na odsłuch. Po sprawdzeniu NADa zapraszam po coś kolejnego. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 28 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 maja 2021 45 minut temu, S4Home napisał: Audiolab 6000 i NAD 338 to nie są dobrzy kompani. Te kolumny mogą więcej. Atoll na przykład. Ale sprawdź jestem ciekaw Twojej opinii z Silverami. My zaczęliśmy, wprowadziliśmy szerzej sposób na testy - wypożyczanie sprzetu na odsłuch. Po sprawdzeniu NADa zapraszam po coś kolejnego. Piotr Sam jestem ciekaw jak te kolumny zagrają z innymi wzmacniaczami. Aktualnie mam pożyczony stary wzmacniacz od kolegi i się zdziwiłem jak to gra. Całkowicie inne granie niż moich poprzednich zestawów 😳 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 maja 2021 Udostępnij Napisano 28 maja 2021 Cześć, Jeśli chciałbyś uzyskać muzykalniejszy charakter brzmienia to bardzo dobrym rozwiązaniem byłyby Magnat MR780, NAD C356bee ( tutaj brak wejść cyfrowych) lub Audiolab 6000a, który z Silver 100 tworzy zgrany duet ale warto byłoby posłuchać go. NAD C338 zapewni bardzo dobrą dynamikę ale odchudzi brzmienie i sprawi, że w niektórych utworach może być zbyt ostro. Jeśli chciałbyś wypożyczyć sprzęt do testów to możemy wysłać go do Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 28 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 maja 2021 1 godzinę temu, Q21 napisał: Cześć, Jeśli chciałbyś uzyskać muzykalniejszy charakter brzmienia to bardzo dobrym rozwiązaniem byłyby Magnat MR780, NAD C356bee ( tutaj brak wejść cyfrowych) lub Audiolab 6000a, który z Silver 100 tworzy zgrany duet ale warto byłoby posłuchać go. NAD C338 zapewni bardzo dobrą dynamikę ale odchudzi brzmienie i sprawi, że w niektórych utworach może być zbyt ostro. Jeśli chciałbyś wypożyczyć sprzęt do testów to możemy wysłać go do Ciebie. Na razie ustalam z jednym salonem możliwość wypożyczenia NAD (chciałbym odsłuchać dwa modele). Jak coś to z pewnością się odezwę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 maja 2021 Udostępnij Napisano 29 maja 2021 Oczywiście zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 maja 2021 Udostępnij Napisano 31 maja 2021 Jesli będziesz sprawdzać "stare" i "nowe" to zobaczysz i od razu odrzucisz nowe. Przy najmniej przy Silver 100. Sprawdź jeszcze Atolla serio. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2021 Nowe NADy potrzebują gęsto brzmiących kolumn. W przypadku Monitor Audio Silver 100 lepiej sprawdzi się stara szkoła NADa. Atoll to także bardzo dobry kierunek pod jaśniejsze brzmienie MA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2021 Wypożycz Advance Acoustic Xi75 ma wszystko czego potrzebujesz i zgrywa się MA 👍 , naturalnie z rabatem . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agora Napisano 11 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 czerwca 2021 Panowie a co myślicie o Primare i15 Prisma? Dobry kompan do moich Silver 100? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabro Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 Dnia 11.06.2021 o 14:02, agora napisał: Panowie a co myślicie o Primare i15 Prisma? Dobry kompan do moich Silver 100? I jak, udało się kupić wzmacniacz? Jeśli tak, to podziel się proszę wrażeniami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus72 Napisano 29 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2022 Panowie , a co myślicie o połączeniu Silver 100 7G z Roksanem Atessa Streaming? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 Ja mysle, zeSilvery potrzebuja cieplego wzmocnienia. Bylem u kolegi @agora i wiem, ze po zakupie Primare szybko zaczal szukac innych monitorow zeby zastapisc Silvery... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2022 Potrzebują i Attesa właśnie taki jest. Primare to jest bardzo liniowe, dokładne granie. On nie bardzo pasuje pod Silvery. Z kolei odkąd Monitor audio wykupiło Roksana to właśnie jest ich pierwszy projekt. Attessa. To wzmacniacz o ciepłym graniu. Pasującym pod te kolumny. Ale nie bułowaty jak Musical na przykład. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts