totalnylaik Napisano 1 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2021 Witam. Posiadam zestaw stereo wraz z subwooferem. Chciałbym przedstawić mój problem:) Mieszkam w bloku i chciałbym żeby subwoofer nie przeszkadzał sąsiadom:) Posiadam suba który otwór bass reflex ma skierowany w dół. Pomyślałem o takim standzie żeby zniwelować drgania po podłodze https://m.ceneo.pl/78212426;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q0_UL_WUc7rQs&gclid=Cj0KCQjwktKFBhCkARIsAJeDT0iRH_3h6Lh_eGkJHxpp_ZBPjk5AbZcMdK38x0i41F9RwJVYymvb5VwaApTpEALw_wcB#tab=spec Jak myślicie? Spełni to swoje zadanie? Jeśli to głupi pomysł to prosiłbym o lepsze propozycje. Z góry dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2021 Niestety to nie spełni swojego zadania. Bo izolator mający zniwelować drgania. A to nie jest u ciebie problemem. Są specjalne maty izolacyjne na których mógł byś położyć suba. Z drugiej strony jak głośno masz zamiar słuchać? Bo być może problemu wogole nie będzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
totalnylaik Napisano 1 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 czerwca 2021 Ok dzięki. Głośno nie będe słuchał bo w blokach trzeba się ograniczać:) Ale po prostu chce mieć spokojną głowe, że nikomu nie przeszkadzam. Mój subwoofer to Wilson-sub 10. A jaką mate byś polecił? Jakiś konkretny model bym prosił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 1 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2021 (edytowany) Tego suba raczej na matę nie postawisz. Nie możesz usunąć jego nóżek bo ma otwór BR skierowany w dół. A jak postawisz na nóżkach na matę to te nóżki będą się w matę ,, wbijać''. No chyba że dasz najpierw jakąś płytę na to suba a pod płytę matę. Poza tym to nie tylko drgania przeszkadzają sąsiadom ale chyba w głównej mierze po prostu głośne, niskie częstotliwości. W budynkach wielorodzinnych a nie daj Boże w bloku z płyty, kino domowe które ma dać radość oglądającemu i jednocześnie ma być przyjazne dla sąsiadów to chyba Mission Impossible. Edytowano 1 czerwca 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2021 Przy tym subie nie zaprzątaj bym zapytam głowy serio. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
totalnylaik Napisano 1 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 czerwca 2021 Dzięki za pomoc. Przynajmniej wiem na czym stoje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2021 Nie powinno być problemu u sąsiadów ale dla świętego spokoju włącz muzykę i subwoofer na średnim poziomie głośności i pójdź do sąsiada. Sam zobaczysz czy jest jakikolwiek problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2021 22 godziny temu, totalnylaik napisał: Dzięki za pomoc. Przynajmniej wiem na czym stoje. Ty na podłodze i sub na podłodze. Będzie dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts