jar09 Napisano 22 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2021 A jak do tego SMSL Q5 będzie się miał SMSL AD18,lepszy?. też myślę o zakupie tego cuda🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janeqq Napisano 22 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 czerwca 2021 2 minuty temu, seba3002 napisał: a testowałeś go też z innymi kolumnami? Nie, jeszcze nie. Mówię jeszcze, bo mam go raptem kilka dni, ale będzie okazja zabrać go w kilka miejsc do potestowania u znajomych Dam znać, z czym to jeszcze zagrało i jakie wrażenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2021 3 godziny temu, jar09 napisał: SMSL Q5 będzie się miał SMSL AD18,lepszy?. Chyba raczej nie jest lepszy ten temat był już parę razy poruszany na forum. @MobyDick wypowiesz się z tej kwestii. Zamiast Q5 i AD18 osobiście bym szukał Smsl A8. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar09 Napisano 22 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2021 14 minut temu, RLC napisał: Chyba raczej nie jest lepszy ten temat był już parę razy poruszany na forum. @MobyDick wypowiesz się z tej kwestii. Zamiast Q5 i AD18 osobiście bym szukał Smsl A8. Ale to już nie ta półka cenowa wiec nie ma co porównywać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2021 Dokładnie jednak jeżeli wybierać to na A8. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 A8 juz kosztuje swoje. Tu warto sprawdzić go dokładnie z innym większym sprzętem audio. Q5 PRO jest po prostu tani. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 I jest to najprawdopodobniej najtańszy prawdziwy wzmacniacz cyfrowy. Czego skutkiem jest brak potrzeby użycia DAC-a dla sygnałów w postaci cyfrowej. W swojej idei zmniejsza to ilość niepotrzebnych konwersji. Taki wzmacniacz teoretycznie gorzej nadaje się dla źródeł analogowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar09 Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 (edytowany) 7 godzin temu, S4Home napisał: A8 juz kosztuje swoje. Tu warto sprawdzić go dokładnie z innym większym sprzętem audio. Q5 PRO jest po prostu tani. Piotr Ponowie swoje pytanie jak on sie ma w porównaniu do AD18 bo na papierze AD18 jest chociażby mocniejszy ma 80w na kanał Edytowano 23 czerwca 2021 przez jar09 Błąd ortograficzny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 (edytowany) Tak ta moc wygląda na papierze. AD18 był sprzedawany początkowo zasilaczem o mocy kilkadziesiąt watów. Z tego co wiem obecnie dają do niego zasilacz o mocy nieznacznie ponad 100W, z którym był wcześniej sprzedawany Q5 pro. Za to obecnie Q5 pro ma na wyposażeniu zasilacz o mocy około 120W. Ich moc będzie najprawdopodobniej dość podobna z zasilaczami z którymi są sprzedawane. Aby AD18 osiągnął deklarowaną moc, potrzebował by zasilacza o wyższym napięciu i większej mocy. Nie ma pewności czy ten wzmacniacz wtedy działał by zbyt długo. Edytowano 23 czerwca 2021 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar09 Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 @MobyDick a czy zagra to lepiej od Onkyo 696 w stereo,czy dużo bym zyskał na jakości dźwięku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 Moim zdaniem najlepiej zrobić porównanie osobiście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar09 Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 (edytowany) @RLC nie mam niestety takiej możliwości. Może zapytam jeszcze czy do kolumn Heco Victa Prime 302 lepszy byłby smsl q5 pro czy topping mx3? Edytowano 23 czerwca 2021 przez jar09 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 Gdzie kolega mieszka zapraszam na odsłuch Q5 + Elac'i 🙂 Jaki masz budżet na całość? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar09 Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, RLC napisał: Gdzie kolega mieszka zapraszam na odsłuch Q5 + Elac'i 🙂 Jaki masz budżet na całość? Narazie to plany ale jak już bym się decydował budżet nie większy niż cena smsl,kolumny mam takie jak pisałem i narazie nie będę zmieniał bo te sa nowe a mieszkam w Piotrkowie Trybunalskim Edytowano 23 czerwca 2021 przez jar09 Błąd ortograficzny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 Możesz kupić w Polsce jeżeli nie podejdzie oddasz nic nie tracisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar09 Napisano 23 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2021 @RLC Pewnie tak zrobię Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2021 16 godzin temu, jar09 napisał: Ponowie swoje pytanie jak on sie ma w porównaniu do AD18 bo na papierze AD18 jest chociażby mocniejszy ma 80w na kanał Szczerze nie wiem. Q5PRO mieliśmy. AD 18 i A8 nie. Sluchałem ich ale bardzo krótko przy okazji. Więc wole się nie wypowiadać. Mozesz od nas go wypożyczyć. Chyba aktualnie jest u kogoś na testach. Ale jesli wróci to zapraszam, wyślemy do Ciebie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keray69 Napisano 24 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2021 Jestem z Piotrkowa i mam tego SMSLa Q5 PRO jak byś go chciał potestować to się odezwij . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2021 I to rozumiem koleżeńska pomoc forumowa 😉 Warto skorzystać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jar09 Napisano 24 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2021 @keray69 Chętnie bym skorzystał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rimi Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Witam, Nie chcę zakładać nowego wątku bo jestem zdecydowany na Topping i Heco Aurora 300, tylko kompletnie nie wiem jakie kable wybrać. Zestaw podłączony byłby do LG OLED cx. Muzyka ze Spotify, od hip hopu po rock, czasem trochę elektroniki i popu. Odległość od tv 2m. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 @rimi do TV potrzebujesz optyka, do kolumn kabel miedziany o przekroju 2x2,5mm2 wystarczy. A jaki?...zależy ile chcesz wydać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rimi Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Do 500 zł mogę dać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Głośnikowy najlepiej OFC masz pewność że jest z miedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Jeżeli chodzi o kabel optyczny to tak naprawdę ważne aby miał wtyczki solidnie wykonane. Te najtańsze potrafią się po jakimś czasie same wypinać pod własnym ciężarem (niskiej jakości miękkie tworzywo). Co do kabli głośnikowych to kable chcesz na metry czy gotowe z wtykami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts