Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
28 minut temu, kaczadupa napisał:

Do czego przyzwyczaiłeś słuch ? 

Chyba jeszcze odkrywam co lubię. Wolę nie za ostrą górę, granie środkiem, dół sprężysty, nisko schodzący z malutkim ogonkiem, sporo powietrza 

Napisano

Polscy producenci audio za bardzo pachną garażem. 

Mam szanować takie Fezz jeśli spumknęli się z Lampizator? Lampizator to jest czyste audio-voodoo. Im grają dyski twarde! Nosz... 🤣🤣🤣

Pylon są wielkie i niezbyt urodziwe. Co do techniki w środku się nie wypowiem. 

UNITRA poszła dziwną drogą. 

10 minut temu, kaczadupa napisał:

O Panie, jaki koncert życzeń :)

...i żeby kosztowało pińcet, to urwe tak z 70 zeta I biere 😁

Napisano
14 godzin temu, Mazzi napisał:

A tak na poważnie ten atom unity jest faktycznie godny uwagi? Sklepy go polecają ale jestem ciekaw opinii niezależnych użytkowników. Tak na prawdę to chyba w tych rozmiarach jest to jedyny all in one który nie jest w klasie D

Wypozycz i sprawdź sam. Jak widzisz teraz na forum trafisz informację na TAK i NIE.

9 godzin temu, Gargan napisał:

Rotel RA-6000 jest tak brzydki, że aż piękny! 😁

U mnie Moon 250i Neo brumił ale nie ciągle, tylko takimi skokami. Bzzzzz, cisza, bzzzzz, cisza. Arcam SA30 cały czas robił hmmmmm. Na szczęście cichutko.

Po wymienić te aluminiowe przewody z '70

Napisano (edytowany)
9 godzin temu, Gargan napisał:

Mam szanować takie Fezz jeśli spumknęli się z Lampizator? Lampizator to jest czyste audio-voodoo. Im grają dyski twarde! Nosz... 🤣🤣🤣

Heh, na żywo trudno posłuchać Lampizatora bo drogie.... ale nawet posłuchanie kilku nagrań z YT na słuchafonach powinno dać trochę do myślenia jak to "voodoo" gra...

9 godzin temu, kaczadupa napisał:

O Panie, jaki koncert życzeń :)

95 procent audiooszołomionych się podpisuje pod tą lista życzeń 😁

Edytowano przez marcinmarcin
Napisano
26 minut temu, Piotr Sonido napisał:

wymienić te aluminiowe przewody z '70

No kurcze, akurat mam miedziane a większość wzmacniaczy nie buczy. Przykro mi 🙂

8 minut temu, marcinmarcin napisał:

ale nawet posłuchanie kilku nagrań z YT na słuchafonach powinno dać trochę do myślenia jak to "voodoo" gra...

😁

Mnie wystarczyło posłuchać kilka ich wykładów audiofilskich i już wiem co to za specjaliści. Wszystko im gra. Najbardziej rzeczy zupełnie bez znaczenia, a nawet poza tematem 🙂

Napisano (edytowany)
20 minut temu, marcinmarcin napisał:

95 procent audiooszołomionych się podpisuje pod tą lista życzeń 😁

Tak. Sprężysty, super dynamiczny bas, który potrafi mieć zarówno twardy, natychmiastowy atak jak i wypełnienie i zejście, lekka emfaza na pełnej średnicy ale bez przesadnego jazgotu górnym środkiem, czysta góra pasma, która nie przesadza w żadną stronę i do tego jeszcze, żeby to było spójne dynamicznie i tonalnie. Oczywiście całość pasma okraszona odpowiednią rozdzielczością. O czymś zapomniałem? A tak, jeszcze głośniki, które zrobią z tego użytek i pomieszczenie, które tego nie spierdzieli. A na końcu super realizacje naszej ulubionej muzyki. 

NIEWYKONALNE.

Edytowano przez kaczadupa
Napisano (edytowany)
39 minut temu, marcinmarcin napisał:

Heh, na żywo trudno posłuchać Lampizatora bo drogie.... ale nawet posłuchanie kilku nagrań z YT na słuchafonach powinno dać trochę do myślenia jak to "voodoo" gra...

Słuchałem na Avs w tamtym roku z kolumnami Sveda , i było całkiem fajnie. .

W Golden Tulip mieli przyzwoitą salkę, nie to co w Sobieskim albo na stadionie .

Edytowano przez Dedal
Napisano
2 minuty temu, kaczadupa napisał:

To wracaj migusiem do lampki, którą trollujeszz a nie pierdzielisz o jakichś Moon-ach i Rotelach dla audiofilemonów. 

Lampy to technologia nadająca się tylko do rosyjskich czołgów, zaadaptowana przez audiofilemonów, bo wygląda egzotycznie a ci przygłusi dżentelmeni i tak nie słyszą różnicy co by nie uruchomili.

Napisano
Dnia 25.09.2024 o 17:33, Mazzi napisał:

Zależy mi na w miarę kompaktowym all in one coś typu naim unity atom z racji że nie mam aż tyle miejsca by pchać tu duży wzmacniacz.

I to jest moim zdaniem dobry trop. Miałem Atoma od @stach_s i fajnie to razem brzmiało. To moim zdaniem cieplej grający wzmacniacz, taki trochę zaokrąglający co ostre z B&W.

Napisano
1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał:

I to jest moim zdaniem dobry trop. Miałem Atoma od @stach_s i fajnie to razem brzmiało. To moim zdaniem cieplej grający wzmacniacz, taki trochę zaokrąglający co ostre z B&W.

Grzesiu, Ty miałeś mocniejszą maszynę na wypożyczeniu!

To był starszej generacji model Uniti 2b, sekcja wzmaka oparta na podzespołach z XS2. 

Napisano
2 godziny temu, Dedal napisał:

Słuchałem na Avs w tamtym roku z kolumnami Sveda , i było całkiem fajnie. .

W Golden Tulip mieli przyzwoitą salkę, nie to co w Sobieskim albo na stadionie .

Pamiętam Marku i pełna zgoda. Dla mnie jeden z najfajniej grających zestawów na Avs. Cudnie się słuchało Marysi Peszek w tym pokoju... 

Napisano
2 godziny temu, stach_s napisał:

Grzesiu, Ty miałeś mocniejszą maszynę na wypożyczeniu!

To był starszej generacji model Uniti 2b, sekcja wzmaka oparta na podzespołach z XS2. 

A main uniti star będzie miał problemy. Przegrzewaniem? Rozmiarowo jest sporo większy 

Napisano
2 minuty temu, stach_s napisał:

Moim zdaniem spokojnie powinien wystarczyć Atom. 

Tak na początek, później jak zechcesz dołożyć jakieś 10kpln, to kto Ci zabroni?? 

:)

No jak każdy mnie straszy że lubi się przegrzać to trochę już zgłupiałem, wiadomo że na 100% głośności nje będę słuchał ale pewnie 50 już może być realne 

Napisano

Nie rozumiem dlaczego miałby się przegrzać??? 

Miałem Unitiqute, to poprzednik Atoma, jeszcze słabszy!

Grał z rzekomo bardzo wymagającymi wobec wzmacniacza monitorami Dynaudio i nigdy nie zaobserwowałem żadnego przegrzewania

To jakieś straszne farmazony

Napisano
2 godziny temu, stach_s napisał:

Dla mnie jeden z najfajniej grających zestawów na Avs

Dorzucę offtopa. 
I dla mnie to mega fajne brzmienie w tym pokoju. I można pendrive z własnym repertuarem posłuchać. I głośno i cicho Finka można posmakować. Z opaską na oczach i nie odróżniłbym od live, dlatego w tym roku wykupuję tam krzesło.