perun89 Napisano 30 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2021 Witajcie, Jako że wreszcie wprowadziłem się do swojego nowego mieszkania to czas zająć się kolejnym małym marzeniem, zawsze chciałem mieć dobry zestaw stereo. To czego wymagam to bluetooth do puszczania muzyki z telefonu i takie standardy jak podłączenie amplitunera do telewizora. Niestety jestem laikiem w tym temacie, nie zależy mi żeby sprzęt był nowy (chyba, że znajdzie się jakiś fajny zestaw do 2tys) może być nawet OLX, byle by jakaś dobra dusza znająca się na temacie pomogła mi coś wybrać. Z góry dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2021 Witam Jako że brakuje paru informacji uzupełnij je 😉 Wielkość pomieszczenia (plan, zdjęcia) posiadasz jakiś sprzęt audio, rodzaj słuchanej muzyki, twój TV jakie ma wyjścia/złącza, domyślam się że ten TV będzie też źródłem dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perun89 Napisano 30 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 czerwca 2021 26 minut temu, RLC napisał: Witam Jako że brakuje paru informacji uzupełnij je 😉 Wielkość pomieszczenia (plan, zdjęcia) posiadasz jakiś sprzęt audio, rodzaj słuchanej muzyki, twój TV jakie ma wyjścia/złącza, domyślam się że ten TV będzie też źródłem dźwięku. A więc salon ma około 27m2, telewizor dopiero będę kupował. Muzyki słucham bardzo różnej, od Vocal trance przez rap po vocal house. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2021 Cześć, Jeśli chciałbyś nowy zestaw stereo to jedyne co przychodzi mi na myśl to zestaw Topping PA3 + Ifi Audio Zen Blue + Heco Victa Prime 702. Wyjdziesz nieco poza zakładany budżet ale nie dużo. Uzyskasz dynamiczne brzmienie z mocniejszą podstawą basową. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2021 To co zaproponował @Q21 można nazwać takim mini dzielonym systemem może się sprawdzić 👍 Szczerze Topping PA3 nie znałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perun89 Napisano 30 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 czerwca 2021 1 godzinę temu, Q21 napisał: Cześć, Jeśli chciałbyś nowy zestaw stereo to jedyne co przychodzi mi na myśl to zestaw Topping PA3 + Ifi Audio Zen Blue + Heco Victa Prime 702. Wyjdziesz nieco poza zakładany budżet ale nie dużo. Uzyskasz dynamiczne brzmienie z mocniejszą podstawą basową. no dobra to wzmacniacz i bluetooth jest, a mógłbyś przejrzeć OLX? może jakieś kolumny godne uwagi do 800-1000zł sie znajdą? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2021 Tak na szybko 😉 https://www.olx.pl/oferta/angielskie-kolumny-mission-m64i-super-stan-CID99-IDJGyWR.html https://www.olx.pl/oferta/kolumny-firmy-klipsch-dwie-sztuki-CID99-IDKfxHd.html https://www.olx.pl/oferta/kolumny-elac-cl-102-i-slupki-piekne-CID99-IDINfc6.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 30 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2021 JPW, T+A, Arcus, Phonar. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 lipca 2021 Moim zdaniem masz za mały budżet na nowy sprzęt. Kup także używany wzmacniacz. Do używanych kolumn. Będziesz miał po prostu lepszy sprzęt. Pomieszczenie 27 metrów wymaga odpowiedniego nagłośnienia. Wydajnego. Masz jakis komis pod ręką? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perun89 Napisano 1 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 lipca 2021 (edytowany) 16 godzin temu, RLC napisał: Tak na szybko 😉 https://www.olx.pl/oferta/angielskie-kolumny-mission-m64i-super-stan-CID99-IDJGyWR.html https://www.olx.pl/oferta/kolumny-firmy-klipsch-dwie-sztuki-CID99-IDKfxHd.html https://www.olx.pl/oferta/kolumny-elac-cl-102-i-slupki-piekne-CID99-IDINfc6.html Dzięki wielkie za konkrety. https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-firmy-klipsch-dwie-sztuki-CID99-IDKfxHd.html te kolumny + jakiś używany wzmacniacz z bluetooth? jesteś w stanie znaleźć tam coś godnego uwagi? a może takie kolumny? https://allegro.pl/oferta/kolumny-stereo-glosniki-dali-concept-6-8-ohm-91db-9875842081 Edytowano 1 lipca 2021 przez perun89 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 lipca 2021 (edytowany) Te Dali z Allegro są od forumowicza Pumpurek handluje używanym sprzętem podjedź lub zadzwoń do niego, wzmacniacz też znajdziesz. Z tego co się orientuję to chyba wypożycza sprzęt do domu. Edytowano 1 lipca 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 lipca 2021 Udostępnij Napisano 2 lipca 2021 Tak to komis z Myślenic. Możesz też tam jechać posłuchać. F1 fajne kolumny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perun89 Napisano 4 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 lipca 2021 Oddałem decyzję w ręce Pana Pumpurek, wybrał dla mnie kolumny Tannoy Eclipse Two + wzmacniacz Cambridge Audio Topaz AM10, do tego kupiłem streamer bluetooth. Mam nadzieję, że moje ucho laika będzie zadowolone Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 lipca 2021 Byłeś słuchałeś tego zestawu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 4 lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 lipca 2021 Z tego co napisał decyzję podjął pumpurek więc słuchane będzie dopiero w domu, oby podpasiło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 lipca 2021 Oby podpasiło 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 4 lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 lipca 2021 1 godzinę temu, RLC napisał: Oby podpasiło 😁 Niestety zakup bez odsłuchu to zakup w ciemno więc pozostaje jedynie nadzieja że wszystko podpasuje. 51 minut temu, JaZz napisał: No chyba że kurier uszkodzi po drodze. No miałem także podobny problem. Ale to już trzeba mieć szczęście ^^ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 lipca 2021 16 minut temu, Kubad napisał: Niestety zakup bez odsłuchu to zakup w ciemno Ale ja to dobrze wiem, dlatego się zapytałem czy autor wątku był i słuchał. Do komisu w Myślenicach ma troszkę ponad godzinkę drogi autem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 lipca 2021 Z Eclipse może być różnie. To kolumny które jednak trzeba odsłuchać. Czekamy na recenzję. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perun89 Napisano 8 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 (edytowany) Witajcie, A więc nadszedł czas podsumowania mojego zakupu w ciemno. Trochę bałem się, że do mojego salonu 27m2 może brakować mocy, na szczęście nie brakuje, sąsiedzi mogą potwierdzić. Jest sporo basu i średnich tonów, mogło by być odrobinę więcej góry, wysokie Tony są lekko przygaszone. Nie mniej jestem bardzo zadowolony, dźwięk jest bardzo czysty. Od pierwszego stereo nie mógłbym wymagać więcej Dzięki za zainteresowanie moim tematem, za jakiś czas będę pewnie poruszał kwestię Daca, ale to jak mi się znudzi obecna forma. Edytowano 8 lipca 2021 przez perun89 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 Cambridge DAC 100 rozjaśni Ci gorę. Doda brakującego blasku Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts