Flipper Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 Witam. Zastanawiam się nad zmianą kolumn w swoim zestawie. Obecnie posiadam wafle 505.2 ale przymierzam się.do podłogówek. Pokój ma ok. 15m2 więc szalu nie ma. Jestem za to ograniczony szerokością kolumn do ok 23cm. Moją uwagę przykuły Tannoy R2. Czy ktoś używał ich z h/k 665 lub zbliżonym parametrami i brzmieniem wzmacniaczem? Zabrać to dobrze czy raczej czegoś innego szukać? Ewentualnie poproszę o sugestie. Budżet ok.1500zl więc raczej używki. Cały zestaw poza gramofonem to lata 80-90te więc i kolumny spokojnie mogą być z.tego okresu Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 Harman Kardon dobrze zgrywa się z kolumnami JBL. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 W takim budżecie masz już szansę na kolumny nowe, zerknij na ofertę Pylon Audio np.: z serii Pearl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 Mnie bardziej zastanawia, dlaczego kolego? 4 godziny temu, Flipper napisał: Jestem za to ograniczony szerokością kolumn do ok 23cm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 6 minut temu, Markcox napisał: Mnie bardziej zastanawia, dlaczego kolego? Wnęka, szerokość doniczki, która ma stać na kolumnie 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 29 minut temu, seba3002 napisał: Wnęka właśnie, biorąc na trop ten kierunek, nie uważam, że pójście we "wciśnięte" podłogówki będzie lepszym rozwiązaniem, niż monitory, zwłaszcza, że rozmawiamy o 15m2 Ale może to będą jednak doniczki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flipper Napisano 3 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 (edytowany) Nie nie chodzi o doniczkę. Niestety między nieprzesuwalnym meblem a dość szerokim parapetem mam jakieś 24-25cm. Wielki mebel jest ba stale związany z gruntem a parapetu raczej ciąć nie chcę. Edytowano 3 lipca 2021 przez Flipper Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 1 minutę temu, Flipper napisał: n8eprzesuwalnym masłem Niepszesuwalne masło 🙂? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 lipca 2021 Kolego @Flipper, a możesz wrzucić jakieś zdjęcia miejsca, w którym mają stać kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 lipca 2021 Dokładnie. Pokaż to zdjęcie. Ale w tym budzecie na pewno kolumny uzywane. Będą znacznie lepsze niz nowe. Tannoy z Harmanem moim zdaniem dają za dużo ciepła. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts