Diablotic Napisano 4 lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 lipca 2021 Jestem na etapie projektowania salonu w którym telewizor będzie w zabudowie tak jak na zdjęciu poniżej (zdjęcie poglądowe). Do TV chcę podłączyć soundbar i chciałbym umieścić go w zabudowie poniżej telewizora i zastanawiam się czy umieszczając go w zabudowie nie spowoduję, że dźwięk nie będzie sie tłumił? Może są jakieś soundbary przystosowane do montażu w zabudowie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 lipca 2021 Co byś nie kupił to będzie źle ☹️ z tego co widzę to design wygrywa. A tak z ciekawości ile chcesz przeznaczyć na ten soundbar? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablotic Napisano 4 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 lipca 2021 Design przede wszystkim, sala kinowa z głośnikami powstaje w innym pomieszczeniu. Telewizor w salonie służyć będzie do oglądania wiadomości, meczy, skoków narciarskich itd. chcę uzyskać lepszy dźwięk niż z TV minimalistycznie i bez wychodzenia ze ściany dlatego decyduję się na soundbar. Na zagranicznych stronach znalazłem informacje o NILES CSF65A CYNEMA SOUNDFIELD IN-WALL SOUNDBAR SYSTEM oraz BIC AMERICA PATENTED FH56-BAR SOUND BAR, że są przystosowane do montażu w ścianie ale najpierw postanowiłem zaczerpnąć wiedzy tutaj na forum co doradzicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 4 lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 lipca 2021 W te kwadraty po obu stronach ognia wstawiasz głośniki/kolumny - maskownice dostosowujesz fakturą i kolorem do ściany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 lipca 2021 1 godzinę temu, Diablotic napisał: Telewizor w salonie służyć będzie do oglądania wiadomości, meczy, skoków narciarskich itd. Czyli soundbar ma zastąpić głośniki z TV, już się bałem że do słuchania muzyki 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 4 lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 lipca 2021 (edytowany) Projektujesz od podstaw i zależy Ci na dizajnie to ja też bym postawił na głośnki tzw. in-wall z maskownicami licującymi się ze ścianą, a nie soundbar który wątpię czy lepiej zagra jak sam telewizor. Nawet subwoofer możesz w taki sposób zabudować. Osłony możesz pomalować w dowolnym kolorze, widziałem je nawet imitujące obraz (kwiaty) i wyglądało to obłędnie. Edytowano 4 lipca 2021 przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 lipca 2021 Soundbar nie da rady. Ale są kolumny do takiej zabudowy. Niestety albo stety musisz iśc w ta strone. Gorzej tutaj z subem bo on też być musi. Obawiam sięże Design tutaj przewazył nad wszystkim. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 5 lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 lipca 2021 Też, tak jak koledzy poszedłbym w głośniki naścienne, Klipsch ma fajnie wyglądającą serie RP on-wall. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 5 lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 lipca 2021 Dnia 4.07.2021 o 10:42, Diablotic napisał: Telewizor w salonie służyć będzie do oglądania wiadomości, meczy, skoków narciarskich itd. chcę uzyskać lepszy dźwięk 6 godzin temu, S4Home napisał: Gorzej tutaj z subem bo on też być musi. Podłączyłem na próbę kupione niedawno Klipsch Reference PRO-250RPW LCR. Jak to takich zastosowań jak autor ma na myśli to spokojnie takie lub podobnej klasy wystarczą bez suba, pozytywnie się zaskoczyłem jak to gra w ścianie. 11 minut temu, no_i_fajnie napisał: Też, tak jak koledzy poszedłbym w głośniki naścienne, Klipsch ma fajnie wyglądającą serie RP on-wall. Ja raczej miałem na myśli serię ścienną, a nie naścienną... Choć ta druga faktycznie też fajnie się komponuje w takich wnętrzach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 5 lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 lipca 2021 19 minut temu, Butler napisał: a raczej miałem na myśli serię ścienną, a nie naścienną... A, faktycznie Te Klipsche od razu mi się skojarzyły z pierwszym zdjęciem, przez kolorystykę, ale teraz ciekawe na ile zdjęcie poglądowe będzie inne od faktycznego projektu @Diablotic co myślisz, o tych propozycjach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 5 lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 lipca 2021 Jest seria Monitor Audio Sound Frame (model 1 lub 2). Kolor czarny jest błyszczący, ale można kupić biały do malowania (chociaż tylko on-wall) i dowolną maskownicę (są czarne, ale są też kolorowe i ze zdjęciami). https://www.dropbox.com/s/cuopo7spp37e1tj/MA_SoundFrameLibraryGrs_SF2.pdf?dl=0 https://www.dropbox.com/s/hvvn8m1kxli7wlw/MA_SoundFrameLibraryGrs_SF1.pdf?dl=0 https://www.dropbox.com/sh/hczt9pha5t2936f/AAA6uWVA-CyoaT8Fa2874oQya?dl=0&preview=SoundFrame+Brochure.pdf Jeśli mało, to do tego subwoofer in-wall i możesz uzyskać bardzo przyzwoity dźwięk. Wszystko może być podpięte pod amplituner stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 lipca 2021 Udostępnij Napisano 6 lipca 2021 16 godzin temu, Butler napisał: Podłączyłem na próbę kupione niedawno Klipsch Reference PRO-250RPW LCR. Jak to takich zastosowań jak autor ma na myśli to spokojnie takie lub podobnej klasy wystarczą bez suba, pozytywnie się zaskoczyłem jak to gra w ścianie. Lubie te produkty klipscha. Ale jeśli podłączysz sub to wtedy zobaczysz czego brakowało. Mamy Monitor Audio Sound Frame na stanie. Możesz podjechać i odsłuchać. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 6 lipca 2021 Udostępnij Napisano 6 lipca 2021 Jeszcze odnośnie Sound Frame, bo mam i sobie chwalę. Normalnie jest ramka wokół całości i maskownica w środku. Ale można też kupić maskownice, które zastępują ramkę i wyglądają jak blejtram. No i w Monitor Audio można zamówić maskownicę z dowolnym zdjęciem (własnym), co może być ciekawym efektem na takiej ścianie. Po przymocowaniu zdjęcia nie da się poznać, że to głośniki, wyglądają jak obrazy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 6 lipca 2021 Udostępnij Napisano 6 lipca 2021 28 minut temu, yahoo111 napisał: Po przymocowaniu zdjęcia nie da się poznać, że to głośniki, wyglądają jak obrazy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 lipca 2021 Dokładnie tak. Do nowoczesnych wnętrz to jest na prawdę fajny pomysł. My już realizowaliśmy właśnie podobne aranżacje. Z tym że zdjęcia byly klientów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts