hungarka1 Napisano 17 lipca 2021 Udostępnij Napisano 17 lipca 2021 Cześć. Może mi ktoś wytłumaczyć po chłopsku, łopatologicznie, jak zapodać muzykę z Foobara2000, którego pobrałem nana PC, na DACa? Mam Foobara i pobrałem kilka adresów stacji FLAC z których niektóre grają. Komputer podłączony jest z DAC USB A-B. Co jeszcze muszę "podłączyć"? To nie działa tak jak iTunes, z którego po włączeniu przesyłam dźwięk na DACa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 17 lipca 2021 Udostępnij Napisano 17 lipca 2021 (edytowany) Foobar - Ctrl +P - output - device - tu wybierasz wyjście USB - apply i wsio. Edytowano 17 lipca 2021 przez gienas literówka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 lipca 2021 Udostępnij Napisano 17 lipca 2021 25 minut temu, hungarka1 napisał: po chłopsku, łopatologicznie Gienas już napisał. Ja dorzucę obrazek. U mnie to jest inny DAC (RME) i mam wybrane ASIO MADiface USB - bo taki jest sterownik do mojego DAC. Gdyby u Ciebie w Foobar nie pokazał się Twój DAC (nie wiem jaki masz) , to może być potrzebny sterownik. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 17 lipca 2021 Udostępnij Napisano 17 lipca 2021 38 minut temu, hungarka1 napisał: Mam Foobara i pobrałem kilka adresów stacji FLAC z których niektóre grają. Jest już trochę więcej stacji FLAC niż kilka. Uruchom załączoną listę odtwarzania w Foobarze. FlacRadio.m3u Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 17 lipca 2021 Udostępnij Napisano 17 lipca 2021 Do Foobara na PC polecam Foobar Controler na smartfona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hungarka1 Napisano 19 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 Pięknie dziękuję Dnia 17.07.2021 o 17:31, JohnDoe napisał: Gienas już napisał. Ja dorzucę obrazek. U mnie to jest inny DAC (RME) i mam wybrane ASIO MADiface USB - bo taki jest sterownik do mojego DAC. Gdyby u Ciebie w Foobar nie pokazał się Twój DAC (nie wiem jaki masz) , to może być potrzebny sterownik. Jest tak jak piszesz. Nie mam opcji wyboru USB, Pioneer N70A. Co mogę zrobić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 19 lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 Przeczytaj poradnik, jak zainstalować USB Audio Driver: https://www.pioneerelectronics.com/StaticFiles/PUSA/Files/Firmware/USB-DAC_Windows_En.pdf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 2 godziny temu, hungarka1 napisał: Co mogę zrobić? Tutaj chyba znajdziesz sterownik jeśli jeszcze nie masz >>> https://rocketdrivers.com/manufacturers/pioneer/audio-cards/pioneer-n-70a-n-50a-usb-audio A może już wszystko działa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hungarka1 Napisano 19 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 Wszystko gra. Jeszcze raz dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 19 lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 Może jesteś zainteresowany dodatkowymi możliwościami Foobara? Na przykład można odtwarzać teledyski z YouTube. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 19 lipca 2021 Udostępnij Napisano 19 lipca 2021 Trzeba do Foobar-a doinstalować wtyczkę "foo_youtube" i oglądasz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hungarka1 Napisano 20 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 lipca 2021 Jak najbardziej, Panowie. Tylko proszę o instrukcję, bo jak widać wyżej, nie bardzo "obracam się" wśród tych nowinek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 lipca 2021 Tutaj znajdziesz wtyczki do Foobar (dla YouTube i wiele innych ciekawych) >>> https://www.foobar2000.org/components A tutaj instrukcję jak konfigurować >>> https://pl.joecomp.com/how-install-configure-plugins-foobar2000 Wtyczki nie wymagają instalacji ale musisz pobrać które chcesz mieć. Potem postępuj zgodnie z instrukcją konfiguracji. W razie trudności pytaj śmiało. Może na YT są jakieś filmy pomocne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hungarka1 Napisano 20 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 lipca 2021 Jeszcze raz bardzo dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 20 lipca 2021 Udostępnij Napisano 20 lipca 2021 14 godzin temu, gienas napisał: Trzeba do Foobar-a doinstalować wtyczkę "foo_youtube" i oglądasz Sama wtyczka (taka jaką mam) pozwala tylko słuchać. Aby móc oglądać, trzeba jeszcze zainstalować w Windowsie LAV Filters. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Dnia 17.07.2021 o 17:01, hungarka1 napisał: Mam Foobara i pobrałem kilka adresów stacji FLAC z których niektóre grają. Jest kilka nowych stacji nadających w formacie FLAC. Załączam aktualny zestaw FlacRadio.m3u Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts