mateolo2 Napisano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2021 Hej, Możecie coś polecić? Potrzebuje minimum dwóch wejść digital i jednego coaxial. Obecnie używam Beresforda 7510 i chciałbym wejść poziom wyżej. Myślałem o: Dacmagic plus, Arcam irdac, hegel hd 10/11, Music Fidelity v90, myryad z90, nuforce dac 80, northstar design 192 pomożecie? Z czym to będzie grało? Primare i21, Quad 12L Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2021 Moim zdaniem Arcam irDAC albo irDAC II i powinno Ci zostać jeszcze na zasilacz. Cambridge i Hegel będą za jasne dp obecnego systemu Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 23 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2021 Ok dzięki! Możecie polecić jakiś konkretny zasilacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2021 Od siebie polecam Tommanek. O ile listwy sprawdzają się średnio to zasilacze są bardzo dobre. Sam miałem zasilacz liniowy do rDACa i bardzo sobie chwaliłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2021 Dnia 22.08.2021 o 13:25, mateolo2 napisał: Potrzebuje minimum dwóch wejść digital Optyczny pasywny rozdzielacz załatwiał mi sprawę jak miałem Chromecast Audio i TV na jednym optyku. Kiepski wybór dac z 2ma wejściami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 23 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2021 Dobry patent ale podejrzewam, że ten rozdzielacz wpływa jednak na jakość dźwięku. Wydałem kase na dobrej jakości „audiofilski” kabel optyczny (tak wiem, ze to tylko 0-1) i kupić teraz jakiś plastikowy rozdzielacz… wiesz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2021 10 minut temu, mateolo2 napisał: Dobry patent ale podejrzewam, że ten rozdzielacz wpływa jednak na jakość dźwięku. Wydałem kase na dobrej jakości „audiofilski” kabel optyczny (tak wiem, ze to tylko 0-1) i kupić teraz jakiś plastikowy rozdzielacz… wiesz Nie wpływa... 😋 Ale za to takie coś jak MF V90 dac bardzo wpływa 😂 Podobnie jak nie wpływa włączenie do toru audio dobrego DSP jak np Apo Equalizer, oba patenty słuchane godzinami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 23 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2021 1 minutę temu, marcinmarcin napisał: Nie wpływa... 😋 Ale za to takie coś jak MF V90 dac bardzo wpływa 😂 Podobnie jak nie wpływa włączenie do toru audio dobrego DSP jak np Apo Equalizer, oba patenty słuchane godzinami No właśnie zastanawiam się nad tym mf v90 vs irdac Bo v90 to już w okolicach 500 zł można dorwac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2021 39 minut temu, mateolo2 napisał: No właśnie zastanawiam się nad tym mf v90 vs irdac Bo v90 to już w okolicach 500 zł można dorwac Za podobne pieniądze kupisz topping e30 i Smsl 10mk2... Dla mnie między nimi jest przepaść na plus chińskich 🙄 I nawet 2 wejścia nie ratują MF90, testowałem go z identycznych powodów jak Ty, skończyło się wtedy na E30 z rozdzielaczem, przynajmniej to grało. Teraz mam D90 i jest trochę lepiej ale nie ma już między nimi takiej różnicy jak była do MF Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 23 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2021 Czaje, podobno ten irdac to jest kosmos. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2021 20 godzin temu, mateolo2 napisał: Ok dzięki! Możecie polecić jakiś konkretny zasilacz? Tomanek albo do Arcama był polecany także Teddy Pardo Moim zdaniem Arcam gra lepiej od V90. Ale co kto woli. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts