Wito76 Napisano 2 września 2021 Udostępnij Napisano 2 września 2021 Wito, Ty to serio piszesz? Czy tak dla poprawy humoru, by był lajcik? Nie napisałem przecież że ja ich słuchałem. A odpowiadając - tak serio. Kolega@rafal je posiada więc może się wypowiedzieć jaki charakter mają te tannoy i będziesz miał z pierwszej ręki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPutka Napisano 2 września 2021 Udostępnij Napisano 2 września 2021 Po prostu jestem załamany, czytając że te kolumny w dodatku z ma 1000 lub lampą grały szklisto, no po prostu ręce opadają ludzie no bez przesady, bo to aż komentować się nie chce 🤐 miejcie litość no Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 2 września 2021 Udostępnij Napisano 2 września 2021 Nie oceniaj, może masz inny system, wzmacniacz, źródło, bliżej dosuniete, akustykę masz inną, mody basowe. Temat rzeka. Naprawdę nie wiem co tu może tak bawić. No chyba że bym napisał że różnica wzięła się z kabli to wtedy wiadomo, kij w mrowisko i możesz rżeć, nie mam nic przeciwko.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 września 2021 Udostępnij Napisano 3 września 2021 Ale co to znaczy szklisto? Jasno? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPutka Napisano 3 września 2021 Udostępnij Napisano 3 września 2021 Zapewne tak, połączenie tych dwóch kolumn, z tymi wzmacniaczami w uszy kole, niczym szpilki w akupunkturze, jakbyś szybę zbił i do tego zgrzyt metalu o metal i pisk kobiecy, czujesz to? To dopiero trzeba mieć uszy, nietoperz to głuchelec 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 3 września 2021 Udostępnij Napisano 3 września 2021 Zgadza się - Tannoy XT6F / XT8F to dźwięk ze szklistą górą, to dobre określenie dla nich. Nie ma porównania do świetnych DC6T SE czy Precision 6.2. Przy XT trzeba uważać z elektroniką żeby przyzwoicie to zagrało, ale i tak to zawsze będzie jasne, suche granie. Starsze modele grały przyjemnie ze wszystkim co się podłączyło, z większą kulturą. Zamiast XT8F za 5-6k poszukałbym używanych DC8T, można trafić za 8k a to zupełnie innej klasy kolumny, różnica olbrzymia przy w miarę niewielkiej różnicy w cenie. Albo starsze Tannoy dual concentric na głośnikach HPD 315 / 315a np Cheviot, jeszcze lepiej, zwłaszcza na basie (głośnik 12") Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPutka Napisano 3 września 2021 Udostępnij Napisano 3 września 2021 Jasne granie xt8f? To co powiesz na granie monitor audio silver, lub bronze 6 lub canton 509, przecież te tannoy to przy nich wielbłądy, pewnie byś minuty nie wytrzymał i uciekł z krzykiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 3 września 2021 Udostępnij Napisano 3 września 2021 Miałem wiele modeli Monitor Audio Silver i to u siebie domu, a nie słuchałem pokątnie w salonach... Więc zależy które Silvery masz na myśli bo się wszystkie różnią, Podobały mi się szczególnie Silver 8, RS6, RX - już lipa. Silvery grają jasno ale gładko, nie ma w nich jakiejś natarczywości, podobnie można powiedzieć o nowych Bronze, są podobne do starych Silver tylko jak zwykle gorszy bas od Silver. A Tannoy XT jest jasny na górze podobnie jak one wszystkie, do tego dochodzi u nich mocna średnica i twardy suchy bas. Nie wiem dlaczego mówisz o nich muły, bo grają żywo i jasno, mułami (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) to można nazwać stare Mercury Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 Ja nie odbieram XT jako kolumn zbyt jasnych czy szklistych. Być może połączenie z pewnymi wzmacniaczami powoduje taki dźwięk ale można je swobodnie stosować w wielu konfiguracjach i uzyskać naprawdę łagodną a czytelną górę. Ale co kto lubi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 Nie będę robił screenów z prywatnej korespondencji z forumowiczem, już i tak za dużo powiedziałem, napisałem z kim korespondowałem. Ale na pewno było tam słowo "szkliste" cokolwiek to znaczy. I naprawdę nie mogę trochę ogarnąć skąd ta szydera u PanPutka. P. S. Śmieszny nick. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPutka Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 Twój nick za to nie jest śmieszny, Wito corleone nam się trafił, wielki doradca, powtarza po kimś że szkliste, a sam nie wie co to znaczy wzór do naśladowania, śmiechu wart jesteś, nie chce mi się z toba pisać, nie rób prywatnych wycieczek do mnie, bo nam zablokują konto Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 23 godziny temu, JaZz napisał: Miałem Mercury v4 przez parę dni, mułami też bym ich nie nazwał. W sumie to już przez chwilę chciałem je zostawić na jakiś czas, ale ten dół właśnie mi się nie podobał. Taki suchy, bez masy, kartonowy - jak to wtedy określiłem. Charakter raczej równy mi się wydawał. No widzisz, tylko Tannoy v4 to przy XT ciepłutkie, misiowate kolumny, grające lekko zaokrąglonym dźwiękiem Więc jak mogą grać XT możesz się domyślić..A bas w V4 zdecydowanie nie kartonowy ale miękki, masywny i mocny, może kwestia wzmacniacza lub pomieszczenia że taki słaby efekt z nich uzyskałeś. XT mają od nich twardszy, precyzyjniejszy bas, z mniejszym odczuciem "potegi", może XT8 tylko trochę tego efektu dają ale to taki niezbyt głęboki bas, bardzo słabo jak na kolumny z dwiema 20-stkami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 11 godzin temu, PanPutka napisał: Twój nick za to nie jest śmieszny, Wito corleone nam się trafił, wielki doradca, powtarza po kimś że szkliste, a sam nie wie co to znaczy wzór do naśladowania, śmiechu wart jesteś, nie chce mi się z toba pisać, nie rób prywatnych wycieczek do mnie, bo nam zablokują konto W postach 29, 32,35 i 42 sam robisz wycieczki, a jest jeszcze sporo skasowanych przez administrację postów w tym wątku. Podzieliłem się opinią innych użytkowników na temat tych kolumn, napisałem że osobiście ich nie słuchałem a ty robisz rżenie, szyderę i podśmiechujki, teksty "śmiechu wart jesteś" itd. I gdy wreszcie zwróciłem ci uwagę, dostajesz ripostę to robisz się bardzo obrażony. Kilka postów wyżej kolega Don napisał, że XT8F są jasne na górze, przyjmij do wiadomości kolejną taką opinię, oczywiście masz prawo do swojej ale nie na zasadzie "buhahaha, ale ty głupi jesteś". Poza tym wrzuciłeś link do jakiegoś interkonektu i zaczęła się awantura w wątku. Mam większe zmartwienia niż to czy te kolumny grają jasno, ciemno, mułowato, szkliście, muzykalnie, płasko czy jak tam jeszcze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPutka Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 No to skończmy ten temat, bo mi też nie chce z toba użerać i tyle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 5 września 2021 Udostępnij Napisano 5 września 2021 No i sam zobacz jakim językiem się posługujesz a potem żale jakieś. Bez odbioru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 września 2021 Udostępnij Napisano 6 września 2021 Dnia 4.09.2021 o 11:56, Wito76 napisał: I naprawdę nie mogę trochę ogarnąć skąd ta szydera u PanPutka Może ukryta branża przeciwna EIC? Nie wiem, ale takie rzeczy się zdarzaja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPutka Napisano 6 września 2021 Udostępnij Napisano 6 września 2021 No już dawno go nie było, albo zrezygnował, albo może został zablokowany, też tak może być 🙂 tak jestem ukryta branża i przeciwnik EIC, jestem z dsv i Horn 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 września 2021 Udostępnij Napisano 7 września 2021 23 godziny temu, PanPutka napisał: No już dawno go nie było, albo zrezygnował, albo może został zablokowany, też tak może być 🙂 tak jestem ukryta branża i przeciwnik EIC, jestem z dsv i Horn 🙂 No to trochę nie ładnie oczerniać innych. Wyciągnij co najlepsze z DSV i Horna. Ale innych odpuść. Posty zbyt mocno pokazują twoją współpracę. Powodzenia Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 7 września 2021 Udostępnij Napisano 7 września 2021 He he, wojna hybrydowa nawet na forum dotarła? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackk7 Napisano 13 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2021 Zainteresował mnie temat Tannoy Revolution 8xt vs Fyne Audio F502. A tu czytam 2 strony inwektyw nie na temat. Chyba został mi "pokątny" odsłuch w salonie. Jesteście nie na poziomie. Dramat. A może ktoś coś w temacie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2021 2 godziny temu, jackk7 napisał: A tu czytam 2 strony inwektyw nie na temat. Chyba został mi "pokątny" odsłuch w salonie. Jesteście nie na poziomie. Dramat E tam... kwestia przyzwyczajenia 😜 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2021 Dokładnie. Pobędziesz trochę dłużej to się przyzwyczaisz. I co potrzebujesz wiedzieć na temat Tannoy vs Fyne? W głównym skrócie Tannoy zagra nieco jaśniej, a Fyne z kolei zejdzie niżej na basie. Masz je gdzie odsłuchać u siebie? Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal Napisano 14 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2021 Kupiłeś już któreś z tych kolumn czy dalej szukasz. Jak coś chcesz wiedzieć o XT8 pytaj bo znam je już na tyle dobrze że wiem o nich chyba już wszystko 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts