Firek93 Napisano 28 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2021 Witam, Jestem kompletnym laikiem. Chciałbym polepszyć dźwięk w salonie. 60 Netflix/ 40 muzyka Jest to to około 48 M2 wraz z kuchnią. Cały czas chciałem soundbar JBL 9.1 Trafiłem na Was i w każdym temacie jest odradzany. Mój budżet to około 4000 +-1000. Czy jesteście w stanie jak "dziecku" podać jaki zestaw lepiej zakupić ? Dzięki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 Wypożycz kilka zestawów od branży, wtedy będziesz wiedział. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 Branża pojawi się w poniedziałek i tu też tu zajrzy. Z kontaktuj się z nimi, na pewno coś doradzą i zaproponują. Przed zakupem sprzęt wypożycz, sprawdź u siebie w domu, czy ci odpowiada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 Nie ma szans aby ten Bar nagłośnił 50m. Kolejna kwestia czy skoro masz 60% netflixa to chcesz budować kino czy jednak system stereo? W Przypadku stereo Yamaha RN 602 + HEco Aurora 1000 W Przypadku kina Denon S 650 , X1600 + Polk T 531 albo Heco Victa 702 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 30 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 Cześć @Firek93 w takim pomieszczeniu soundbar nie da sobie rady. Jeżeli szukasz zestawu kina domowego to zerknij na: Yamaha RX-V4A lub Denon AVR-S750 + Magnat Supreme 1002, Polk Audio T531 lub STX Quant 300. W porównaniu do soundbara każdy z tych zestawów zagra kilka klas lepiej. Zapraszam na odsłuch. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firek93 Napisano 30 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 Mam trochę skosów w pomieszczeniu oraz za narożnikiem stół z krzesłami. Skłaniam się ku zestawowi stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 Cześć, W zakładanym budżecie najlepiej byłoby pójść w kierunku zestawu stereo. W kwocie około 5000zł miałbyś Yamahę RN602 + Heco Aurora 700 czy Pylon Audio Sapphire 25. Jeśli uznałbyś, że basu jest za mało to zawsze możesz dokupić subwoofer. Kino domowe niestety w kwocie 5000zł będzie bardzo podstawowe więc słusznie, że odpuszczasz. Jeśli opcje sieciowe nie byłyby kluczowe to warto byłoby zwrócić uwagę na Audiolab 6000a, który zapewni lepszą dynamikę oraz kontrolę basu względem Yamahy RN602. Z TV połączysz się przewodem optycznym także jeśli masz smart TV to będziesz mógł przesyłać muzykę przez TV. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 31 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2021 14 godzin temu, Firek93 napisał: Skłaniam się ku zestawowi stereo. W tym przypadku Yamaha R-N602 z funkcjami sieciowymi lub jeżeli nie zależy Ci na tych funkcjach zerknij na Marantz PM6007. Do elektroniki możesz podłączyć wspomniane już Heco, Magnaty ewentualnie Pylon Opal 30. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2021 W takim razie faworytem jest Yamah RN 02 + Heco Aurora Ewentualnie wzmacniacz nie funkcyjny ale o lepszym brzmieniu to jest Exposure 1010 lub NAD 356 i te same kolumny. Zapraszam na odsłuch Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts