Costa1918 Napisano 11 września 2021 Udostępnij Napisano 11 września 2021 Witam wszystkich specjalistow! Chcialbym zasiegnac waszej opini odnosnie zestawu stereo klipscha rp6000 z wzmacniaczem emotiva ta100 + koncowka mocy emotiva a2. Czy taki zestaw bedzie ok? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 września 2021 Udostępnij Napisano 13 września 2021 A słuchałeś? Klipsch to kolumny o charakterystycznym brzmieniu. Sa momentami dość ostre, wyraźne. Góra pasma jest mocno wyeksponowana, natomiast średnica wycofana i analityczna. Są osoby które lubią taki dźwięk. Masz Emotive T1 albo T2+ Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 września 2021 Udostępnij Napisano 13 września 2021 Klipsch to bardzo dynamicznie brzmiące kolumny, jest to typowa V-ka czyli mocno wyeksponowana góra oraz dół pasma kosztem środka. Nie każdemu przypadnie do gustu taki charakter brzmienia. Masz już na stanie Emotivę dzieloną i szukasz kolumn czy może szukasz całego zestawu? Napisz jakiego brzmienia oczekujesz, jaki masz budżet oraz jakiej wielkości pomieszczenie do nagłośnienia? Szymon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 września 2021 Udostępnij Napisano 14 września 2021 Spokojnie możesz z takich jaśniejszych kolumn ale nie tak skrajnych popatrzeć na Magnat Signature 507, Monitor Audio Bronze 500 albo Silver 300 albo właśnie te Emitivy do kompletu. Zapraszam na odsłuch Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 14 września 2021 Udostępnij Napisano 14 września 2021 Jeżeli planujesz kupić emotive a2 to spytaj dystrybutora czy będzie miał do kompletu pt-1 . To ich nowy dac/ preamp, podobno dobry. Z samej końcówki a2 mocy Ci wystarczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Costa1918 Napisano 19 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2021 Budzet ok 10 000 12 000zl za komplet czyli wzmacniacz czy amplituner, kolumnę i subwoofer. Pamieszczenie do naglosnienia salon otwarty z kuchnia ok 30m2, salon ok 20m. Taki zestaw polecil mi jeden z salonow w moim miescie. Od glosnikow oczekuje czystego dzwieku i napewno co najwazniejsze basu (lubie duzo basu). Subwoofer jaki zostal mi polecano to marki svs za 3000zl, nie pamietam dokładnie modelu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 września 2021 Udostępnij Napisano 20 września 2021 Pytanie realnie jak mocno ten sub będzie Ci potrzebny w systemie stereo. Zapewne był to model SB2000 PRO Szczerze wolał bym to wrzucić w wyższa jakość kolumn. 30m pomieszczenia da się nagłośnić, dobrym spójnym basem z samych kolumn. byłeś na jakimś odsłuchu czy to zostało zaproponowane zdalnie? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Costa1918 Napisano 20 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 września 2021 Bylen na odsluchu tego zestawu, pierwsze wrazenia nie najgorsze, glosniki graja dosyc czysty dzwiek i sa głośne. Jednak bez subwoofera bylo zdecydowanie za malo basu. Sluchalem tez raptory, ale wedoug mnie to byla tragedia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Koval Napisano 20 września 2021 Udostępnij Napisano 20 września 2021 HECO AURORA 1000,MAGNAT TRANSPULS 1500😀😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 września 2021 Udostępnij Napisano 21 września 2021 Dokładnie to może Transplus 1500 albo Klipsch ale 8000? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 21 września 2021 Udostępnij Napisano 21 września 2021 3 godziny temu, S4Home napisał: Dokładnie to może Transplus 1500 @Costa1918 odradzam te kolumny, gdy nie masz odpowiedniej akustyki pomieszczenia ani adaptacji akustycznej. Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 19 godzin temu, Karol64208 napisał: @Costa1918 odradzam te kolumny, gdy nie masz odpowiedniej akustyki pomieszczenia ani adaptacji akustycznej. Pozdr. Przepraszam a skąd wiesz? Jaka jest odpowiednia adaptacja dla tych kolumn? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 14 minut temu, S4Home napisał: Jaka jest odpowiednia adaptacja dla tych kolumn? Cześć Piotr, mowa o adaptacji akustycznej, ale każdy kto ma ochotę może sam przetestować i nie musi słuchać moich sugestii. Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 Siemka, No ale pytałem skąd wiesz że kolega jej nie ma? Znacie się? Jasne że ich nie mozna zamknąć w garażu albo modern pomieszczeniu w całości z betonu Pozdrawiam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 22 września 2021 Udostępnij Napisano 22 września 2021 3 minuty temu, S4Home napisał: No ale pytałem skąd wiesz że kolega jej nie ma? nie wiem co kolega ma, nie znamy się zapewne, ale wiem że do takich kolumn jest potrzeba coś więcej niż pokój i na pewno nie każdemu będą odpowiadać. Poznałem ich możliwości na pewne nie jest najlepszą opcją bliski odsłuch, jak pokój nawet 25m2 myślę że to wystarczy dlaczego tak napisałem. Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 września 2021 Udostępnij Napisano 23 września 2021 Ok. Czyli odradziłeś mimo że nie wiesz czy się nie sprawdzą? To tak jak te kolumny u Ciebie. Że każde 3 drożne są lepsze od 2,5 drożnych ale nie słuchałeś Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts