Darek Krzykowski Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 Witam. Posiadam słuchawki Meze 99 neo. Mam je podpięte pod Shanling m2s, dap gra dość basowo co jeszcze bardziej podbija ciemna charakterystykę słuchawek. Zastanawiam się nad zewnętrzna kartą dźwiękowa podłączoną do smartfona. Czy mogą mi Państwo doradzić dac-a pod telefon który dobrze zagrałby się z moimi słuchawkami? Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Expat Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 Dragonfly Cobalt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Krzykowski Napisano 3 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2021 Myślałam nad Dragonfly Red... Cobalt troszkę ponad mój budżet. Który bardziej rozjaśni moje Meze 99 neo? Znalazłoby się coś jeszcze w granicach do 600 zeta? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Expat Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 Red'a nigdy nie słyszałem ale widzę że w środku ma ten sam chip co Cobalt. Ja bym wziął słuchawki do jakiegoś salonu i przetestował na własne uszy. Albo sprzedał tego Shanlinga, kupił Cobalta i jeszcze by mi reszta została ;). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Krzykowski Napisano 3 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2021 Myślisz że Cobalt rozjaśni trosze Meze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Expat Napisano 3 października 2021 Udostępnij Napisano 3 października 2021 Ja pamiętam Cobalta jako dość szczegółowo i przestrzennie grający DAC. Przypomina mi DAC'ki Toppinga trochę, czyli bez podbarwiania żadnego pasma, dość analitycznie. Aha, tutaj bonus: Cobalt + Meze99 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 października 2021 Udostępnij Napisano 4 października 2021 Po Red spodziewał bym się rozjaśnienia brzmienia. Cobalt jest bardziej neutralny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 października 2021 Udostępnij Napisano 4 października 2021 W przypadku Meze 99 Neo warto iść w kierunku nieco jaśniejszego wzmacniacza. Zwróć uwagę na iFi Audio Hip-DAC, który bardzo dobrze sprawdza się z tymi słuchawkami. Jest to dynamiczne brzmienie z szybkim, precyzyjnym dołem co jest ważne dla tych słuchawek. Alternatywą mógłby być Topping NX4DSD, który wyciągnie więcej smaczków z nagrań oraz poprawi czarne tło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Krzykowski Napisano 4 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 października 2021 Ok. Sprawdzę obydwie ważki oraz Toppingi. Dobrze Meze 99 Neo zagrały mi z dziurki Nadal 356. Znacie jakiś dac o podobnej charakterystyce co ten wzmacniacz? Chodzi mi o dac mobilny... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Krzykowski Napisano 8 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2021 Przy okazji... Specjalnie nie słyszę różnicy między Shanling m2s a moim smartfonem za 1000 zeta. Czytam różne opisy i recenzje że to, że tamto, że są różnice w brzmieniu. I tak się zastanawiam , czy jest sens kupować daca pod słuchawki które nie wymagają wzmacniacza (35 ohm)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Dnia 8.10.2021 o 21:58, Darek Krzykowski napisał: Przy okazji... Specjalnie nie słyszę różnicy między Shanling m2s a moim smartfonem za 1000 zeta. Czytam różne opisy i recenzje że to, że tamto, że są różnice w brzmieniu. I tak się zastanawiam , czy jest sens kupować daca pod słuchawki które nie wymagają wzmacniacza (35 ohm)? a w końcu przesłuchałeś Dragonfly'a Cobalt? Ważne jest aby posłuchać po aktualizacji tego produktu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 Dnia 8.10.2021 o 21:58, Darek Krzykowski napisał: Przy okazji... Specjalnie nie słyszę różnicy między Shanling m2s a moim smartfonem za 1000 zeta. Czytam różne opisy i recenzje że to, że tamto, że są różnice w brzmieniu. I tak się zastanawiam , czy jest sens kupować daca pod słuchawki które nie wymagają wzmacniacza (35 ohm)? Jeśli nie słyszysz różnicy to kupowanie daca jest bez sensu. Meze są mocno basowe więc nie spodziewaj się po dacu radykalnej zmiany barwy. Te 600 zł przeznacz na drugą parę sluchawek o jaśniejszym brzmieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Krzykowski Napisano 14 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 października 2021 Przesłuchałem parę daców, w tym Colbalt'a i Red'a. Najbardziej podobał mi się iBasso DC03. Delikatnie uszczuplil mi bas i dodał lekkiej jasności. A najlepsze jest to, że kupiłem go od znajomego używkę za 180 zeta. Słuchawki po wygrzaniu i z tym daciem, bardzo mi pasują do cięższych brzmień. Jestem jak narazie zadowolony . Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fala95 Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 Witam podepne się pod temat. Też mam meze 99 neo i w oko wpadł mi właśnie iBasso DC03 Pro. Obecnie brzmienie mi się bardzo podoba słucham prosto ze smartfona chciałbym tylko żeby głośniej było a nie chce dużo pieniędzy wydać jak myślicie dobry będzie to wybór czy może jest coś jeszcze do 400 zł maksymalnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fala95 Napisano 15 września 2023 Udostępnij Napisano 15 września 2023 Nie da się edytować. Chodzi mi o nową wersję bo ta co użytkownik wyżej pisał to zwykła a chyba wyszła nowa wersja pro, jakiego brzmienia mogę się spodziewać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts