Mariusz Chapiński Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Hejka , jakiś czas temu zakupiłem głośniki Focal Cobalt 816 oraz wzmacniacz SMS Q5 pro, na ta chwile mam zwykłe kable miedziane, ale nosze się z zamiarem zakupu czegoś co mogło by poprawić trochę jakość dźwięku. Mieszkam z małej miejscowości niedaleko Jeleniej Góry wiec z wypożyczeniem kabli do odsłuchu może być trochę ciężko i tak się zastawiam co by było dobre do tego zestawu? Myślałem nad Chord Clearway lub Eagle Cable Deluxe Silverine. Może ktoś coś podpowie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Kablami raczej dużo nie poprawisz w tytułowym zestawieniu. Nie ujmując temu wzmacniaczowi, to trzeba by do tych kolumn podpiąć coś wydajniejszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 Chord może być tutaj za jasny. Ja szedł bym w Kimber serie PR Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Chapiński Napisano 22 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2021 Ok dzięki wielkie w takim razie narazie będę eksperymentować z ustawieniami kolumn . Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 Dnia 20.10.2021 o 11:51, pirlo81 napisał: Zanim wydasz pieniądze na kable to poszperaj w wątkach i poczytaj coś na temat tego czy kable "grają", ślepych tekstów, itp. Też kiedyś byłem tu nowy, też szukałem kabli, decyzja padła na Chord Clearway. Oczywiście na początku słyszałem to "rozjasnienie", do momentu aż nie podpiąłem z czystej ciekawości starych miedziaków 2x2.5. Czar prysł, żadnej różnicy. Większą różnicę uzyskasz zmiają ustawienie kolumn. Jeśli natomiast wierzysz w granie kabli to Chordy Clearway są dobrymi, solidnymi kablami. Zostawiłem je u siebie bo nie wyróżniają się na tle ściany, wyglądają profesjonalnie i robią wrażenie na gościach. W punkt w każdym zdaniu! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 (edytowany) @Mariusz Chapiński. Kolumny masz fajne. Ja bym się pokusił o wydajniejszy prądowo wzmacniacz. Jm-Lab lubią dużo prądu. 😁 Jaki masz metraż? Proponowałbym coś używanego wypożyczyć. Ewentualny budżet? Pozdrawiam Edytowano 23 października 2021 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maliik Napisano 23 października 2021 Udostępnij Napisano 23 października 2021 Tak jak Panowie wyżej piszą, kablami jakości dźwięku nie poprawisz. Odkładaj pieniędze na jakiś używany wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 24 października 2021 Udostępnij Napisano 24 października 2021 Jeśli będziesz jednak chciał spróbować swoich sił i zmierzyć się z okablowaniem, to możemy Ci wypożyczyć kabel Audioquest Rocket 33. -Dostałbyś dawkę lekko poluzowanego, niskiego basu, ze zrównoważoną i łagodną górą pasma. Zapraszamy Cię na wypożyczenie, jeśli będziesz chciał sprawdzić to w swoim systemie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Testy kabli są darmowe, a można wyrobić swoją opinię na ten temat. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts