Carmion Napisano 19 października 2021 Udostępnij Napisano 19 października 2021 Witam, Poszukuje zestawu 2.1 głównie do muzyki, czasem obejrzę jakiś film ale to sporadycznie i nie zależy mi aż tak na jakości dźwięku w filmach bo zapewne będzie grało lepiej niż na fabrycznych głośnikach w telewizorze. Salon ma niecałe 21m2 + korytarz 8m2 ( nie ma drzwi) ( chciałbym się zmieścić w kwocie 5tyś za zestaw. Słucham electro house, hardstyle, dubstep, trance, dnb, pop, rock, metal, rap. Nie oczekuję od sprzętu nie wiadomo jakiej jakości bo lubię walnięcie, ale nie chcę aby tak brzmiało jak na typowej dyskotece. jak jest z tymi głośnikami? bo z tego co czytałem to zdania są mocno podzielone. Albo ktoś je bardzo zachwala albo leci mocna krytyka i już nie wiem co o tym myśleć. Nie znam się kompletnie, dlatego proszę o pomoc. Pozdrawiam. https://allegro.pl/oferta/teufel-ultima-40-kombo-power-ed-kolumny-czarne-8826903859 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 Dobrze że napisałeś a nie kupiłeś to w ciemno. Ufff Yamaha RN 602 + Heco Aurora 700 zestaw 2-3 klasy lepszy. Ewentualnie podmianka kolumn na mniejsze Melodika BL 40 MKIII Tu masz walnięcie , topnięcie i moc. Sam słucham Hardstyle i dubstepy to zestawienie się w tym spisze. Headhunterz zagra dobrze. Zapraszam po wyceny Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 @S4Homesłuchałeś ich? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 października 2021 Udostępnij Napisano 20 października 2021 Na wstępie proponuję przy założonym budżecie pozostać przy konfiguracji 2.0, odpowiednio dobrany zestaw bez problemu zapewni Ci wystarczająco dynamiczny dźwięk. Moja propozycja to Audiolab 6000A, który połączyłbym z kolumnami Heco Aurora 700, ewentualnie najnowszą konstrukcją Polk Audio Monitor XT60. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 października 2021 Udostępnij Napisano 21 października 2021 22 godziny temu, 1Ender napisał: @S4Homesłuchałeś ich? Tak. nie polecam. Koledzy zaproponowaliście zestaw za 6200 zł bez źródła. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 21 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2021 Witam, postanowiłem zaryzykować i zamówić zestaw. Jak się nie spodoba to mogę odesłać. Nie chciałem przekroczyć 5 tyś za całość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2021 Udostępnij Napisano 22 października 2021 Jednak Teufel? Jest tu kolega na forum który też testował modele aktywne. Zobacz jak blado wyszły. Ale masz możliwość zwrotu. Teufel nie robi z tym problemu. Więc spokojnie. Słyszałem że ta jednostka (amplituner czy wzmacniacz) jest tam wyjątkowo nieudany. O ile kolumn słuchałem to tego już nie. Więc jestem ciekaw. Zrób fotki. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 26 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2021 Witam, sprzęt przyszedł i mam bardzo mieszane odczucia. Szczere to głośniki grają wystarczająco dobrze. Ale Amplituner brakuje mi wyjścia HDMI, oraz brak Wifi. Myślę żeby odesłać i wziąć na początek dwie kolumny i amplituner ( najlepiej) z yamahy. Tak żeby się zmieścić w 5k-6k a subwoofer ewentualnie z czasem dokupić jak będzie taka potrzeba. Czym się różni Heco aurora 700 od wersji Heco aurora 1000? nie słyszałem wcześniej o tej marce Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 @Carmion 1000 są przeznaczone do większych pomieszczeń. 700 spokojnie wystarczą na Twoją powierzchnię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 26 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2021 Wygląda to ok. Ale raczej odsyłam i złoże na początek 2.0 a z czasem sub dokupie. Opłaca się dopłacać do trochę wyższego modelu np. Yamaha r-n803 do heco aurora 700? Zależy mi żeby amplituner łączył się z wifi oraz z telewizorem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts