akab Napisano 11 lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 lutego 2022 Mam mały problem po wykonaniu kalibracji automatycznej na ekranie results przy głośnikach frontowych wyświetla się REV przy pozostałych głośnikach wyświetla się OK ,nadmienię że głośniki frontowe podłączałem na nowo w opcji bi-amp stąd ponowna kalibracja bo wcześniej przy konwencjonalnym podłączeniu komunikat był OK . Zworki z głośników zdjęte w ampli w menu ustawione na bi-amp ,przewody podłączone wedle instrukcji obsługi amplitunera tak mi się wydaje ale raczej bez pomyłki .Co sprawdzić czy któreś przewody zamienić odwrotnie skoro wyświetla się REV ? Dziękuję za sugestię i pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akab Napisano 12 lutego 2022 Udostępnij Napisano 12 lutego 2022 (edytowany) tak się zastanawiam czy powodem takiego wyswietlenia błędu na kolumnach frontowych REV nie jest to że według instrukcji przewody od jednej sekcji podłączone są do gniazd tylnych głośników surrand ale w opcji zaznaczone jest SB L\R SP jako none jako że fizycznie tych głośników nie ma ale może powinienem zaznaczyć że są skoro podłączona jest tam sekcja głośników frontowych ? Ps teraz sprawdziłem na szybko i nie wiem czemu ale nie mam możliwości zmiany tego parametru NONE w opcji SB L/R SP na inny czyli w tym przypadku na SMLx1 Edytowano 12 lutego 2022 przez akab Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 12 lutego 2022 Udostępnij Napisano 12 lutego 2022 @akab przepraszam ale jakie głośniki surround? Przecież to jest amplituner stereo. Tam masz tylko głośniki A i B i to nie są żadne fronty i surround. Obie pary to tylko stereo i nic poza tym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akab Napisano 12 lutego 2022 Udostępnij Napisano 12 lutego 2022 Przepraszam zapomniałem oczywiście dopisać w wątku że ja mam amplituner rx-v 1700 nie chciałem zakładać nowego wątku w sprawie ypao sorki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 12 lutego 2022 Udostępnij Napisano 12 lutego 2022 5 godzin temu, akab napisał: Przepraszam zapomniałem oczywiście dopisać w wątku że ja mam amplituner rx-v 1700 nie chciałem zakładać nowego wątku w sprawie ypao sorki to lepiej będzie jak to zrobisz. Ten temat dotyczy wzmacniacza stereo w dodatku jest w dziale stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mameno Napisano 8 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2022 Witam, ma Ktoś pożyczyć taki mikrofon ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonII Napisano 16 lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 21 minut temu, Fandiscopolo napisał: Podepne sie pod temat. Przynioslem wczoraj do domu R-N803D.Fajna zabawka.Pytanie brzmi czy warto zrobic fiku miku z mikrofonem?Poprawia to cos czy to tylko taki fotomontaz pic na wode? Kwestia gustu. Ja zrobiłem i średnio mi się spodobało. Zawsze możesz zrobić kalibrację i porównać jak to będzie w Twoim przypadku. W tym wzmacniaczu po skalibrowaniu masz możliwość włączenia i wyłączenia ustawień YPAO. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 16 lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 27 minut temu, Fandiscopolo napisał: Poprawia to cos czy to tylko taki fotomontaz pic na wode? To nie pic, ale sam spróbuj. Po co pytasz, przecież taka kalibracja trwa zaledwie kilka minut. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 16 lipca 2023 Udostępnij Napisano 16 lipca 2023 Dokladnie, szybko można poznać używając YPAO. Większość opinii jest taka, że system poprawił dźwięk. Szczególnie w kontroli basu. Ale... Czasami zdążało się, że wypadało słabiej. Testujcie ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts