Moorcin Napisano 1 listopada 2021 Udostępnij Napisano 1 listopada 2021 Dobry wieczór, nadszedł czas aby w końcu coś kupić. Początkowo myślałem o kinie domowym, ale chyba stereo będzie lepszym rozwiązaniem. Oglądanie filmów z głośników tv mi nie przeszkadza. Problem pojawia się w momencie słuchania muzyki. Budżet 4-5 tysięcy. Kolumny chciał bym aby stały obok tv, aktualna szafka pewnie na to nie pozwoli więc ją zmienimy. Nie jest to problem. W załączniku przesyłam zdjęcia jak to wygląda. Odległość do kanapy około 4m. Całość otwarta jak widać na zdjęciach, nie mam pojęcia co będzie z akustyką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 listopada 2021 Z tym że po bokach tego TV będzie dość mało miejsca tak? Czy tam jest jakieś ograniczenie co do szerokości kolumn? Dobrze że kominek jest zorientowany w drugą stronę. Za 5K Yamaha RN 602 + Heco Victa 702 Cambridge Audio AXR 100 + Heco Aurora 700 w gre wchodzi jeszcze CYRUS ONE czy wzmacniacz NAD. Tylko kwestia co z tymi kolumnami? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorcin Napisano 2 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2021 (edytowany) Tak, aktualnie przy tej szafce szerokość tej wnęki to 26cm, głębokość 36. Tak więc liczę się z tym, że szafka trzeba będzie wymienić na węższa. Od krawędzi tv do ścian jest po 38 cm. Wysokość tv od podlogi 83 cm. Jak chodzi o rodzaj muzyki, to właściwie wszystko za wyjątkiem metalu/heavy metalu Edytowano 2 listopada 2021 przez Moorcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 2 listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 listopada 2021 Jaką jest długość ściany tej z TV? Od okna do kominka? Oraz jaka jest odległość od TV do kanapy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorcin Napisano 2 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2021 (edytowany) Szerokość od ściany do kominka 237, od firanki do kominka 227. Odległość do narożnika 340, do osoby siedzącej na nim-4m Szerokość TV 155cm, jeśli będę go wymieniał w przyszłości, to max 75 cali czyli 168cm Edytowano 2 listopada 2021 przez Moorcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorcin Napisano 3 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2021 Byłem dzisiaj na 2 odsłuchach. Yamaha nie dostępna w ogóle. Axr 100 z bronze 6 - cena 6300 bardzo fajnie gra Cxa81 z bronze 500 rewelacja, ale cena już około 9 tysięcy. No i teraz się zastanawiam, czy jest sens dopłacać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorcin Napisano 3 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2021 Występuje może wzmacniacz o podobnych parametrach, ale w kolorze czarnym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 listopada 2021 Nie Cambridge. Do Bronze 500 mogłeś podłączyć też AXR 100 było by taniej. A z czarnych Cyrus ONE albo Magnat MR 780 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorcin Napisano 4 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2021 Podłączyłem, też jestem zadowolony z tego połączenia. Na ten zestaw się wstępnie decyduje. Cyrus i magnat będą grały w podobny sposób co cambrige? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorcin Napisano 4 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2021 Co sądzicie o stremerze ieast m30. Zestaw bronze 500 +axn100+ ieast m30 Całość zamyka się w kwocie lekko powyżej 7000 co byłbym w stanie zaakceptować . W salonach odsluchiwalem na odtwarzaczu cxn V2, m30 wpłynie znacząco na jakość dźwięku, czy nie ma to większego znaczenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 listopada 2021 Witaj! Do zestawienia dorzucimy Audiolaba 6000A z kolumnami Pylon Audio Pearl 25 Na miejscu mamy powyższe urządzenia, Cyrusa, Cambridge'a. Z kolumn na odsłuchu możemy postawić jeszcze coś od Indiana Line, Heco, Wilsona. Wybór jest bardzo duży Zapraszamy na odsłuchy oraz po indywidualne wyceny! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts