bikerzydu@op.pl Napisano 8 listopada 2021 Udostępnij Napisano 8 listopada 2021 Planuję wymianę wzmacniacza . Obecny Marantz Pm6007 nie przypadł mi do gustu. Szukam jednak coś ciepłego w brzmieniu i wybór mój padł,że chyba jednak skusze się na hybrydę. Wytypowałem Magnata ma900 ,ale wciąż po głowie chodzi mi Taga jakieś hta 1000 lub może wyżej 2000 Czy ktoś może doradzić na co się ukierunkować? Jakość ,wykonanie,dźwięk,brzmienie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 9 listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 (edytowany) Jaki budżet chcesz przeznaczyć na ten cel i czy szukasz nowej czy używanej elektroniki? Dwa ciepło grające wzmacniacze to: Vincent SV-227MK lub Vincent SV-237MK Edytowano 9 listopada 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerzydu@op.pl Napisano 9 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 Jak sprzedam obecnego ,dołożę to planuje przeznaczyć kwotę +/-5000zl Vincent mimo że Chiny to wart polecenia i uwagi? Nie ukrywam,że brałem go pod uwagę. Raczej nowej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerzydu@op.pl Napisano 9 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 Vincent SV 500 brałem pod uwagę że względu na dac Jak ten model wypada względem magnata ? Czy też Tagi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 Cześć, Magnat MA900 to bardzo dobry wzmacniacz ale nie będzie tak dociążony, muzykalny jak Vincent SV227mk. Będzie to bardziej kierunek SV500 na sterydach. Taga Harmony jest poprawnym wzmacniaczem i poniekąd klonem Vincenta. Jeśli uda Ci się wyrwać w dobrej cenie to warto wziąć pod uwagę model hta2000. Z muzykalnych wzmacniaczy polecam koniecznie zwrócić uwagę na węgierskiego Heed'a Obelisk, który barwą oraz napowietrzeniem przykuwa uwagę. Dodatkowo możesz do niego w przyszłości dokupić dedykowany zasilacz dzięki któremu rozjaśnisz nieco brzmienie i uzyskasz lepszą dynamikę oraz kontrolę basu. Zapraszam do kontaktu w sprawie odsłuchu oraz po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 9 listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 4 godziny temu, bikerzydu@op.pl napisał: Vincent mimo że Chiny to wart polecenia i uwagi? Teraz w większości sprzętów jest tam produkowane, także nie masz chyba wyjścia. Zapomniałem zapytać z jakimi kolumnami ma ta elektronika współpracować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerzydu@op.pl Napisano 9 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 Myślę jeszcze może nad pełna lampa ...może tego polskiego fezz,'a lunę ? I wtedy modzic z cdekiem żeby miał analoga i nie bawić się w przetworniki cyfrowe,tyle że znowu gramofon zostaje i takie to niełatwe wybory. Kolumny mam BMN'y F2 Dziś zmieniłem kabel głośnikowy i jest lepiej i to sporo lepiej ,bo wysokie tony się uspokoiły względnie . Zmieniłem Chorda clearwayX na Van Den Hul cs122 hybrid Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 Moim zdaniem Magnat. Z tym że w cenie Taga 2000 masz już wiele takich konstrukcji. PIER MS 580 magnat MA 1000, który gra rewelacyjnie. Ktoś je jeszcze ostatnio sprowadzał. 14 godzin temu, bikerzydu@op.pl napisał: Dziś zmieniłem kabel głośnikowy i jest lepiej i to sporo lepiej ,bo wysokie tony się uspokoiły względnie . Zmieniłem Chorda clearwayX na Van Den Hul cs122 hybrid Tak na VDH góra się mocno uspokaja. Pytanie czy chcesz to dalej modyfikować. Moim zdaniem lampe sprawdź w domu. Mogę Ci wypożyczyć Unisona. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerzydu@op.pl Napisano 10 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 Magnat bardziej wizualnie mi się podoba od PIER'a i skoro gra rewelacyjnie,to na nim się skupię. Zmodyfikowac zestaw jednak chce ,chce pójść tę klasę wyżej z dźwiękiem. Do momentu sprzedania Marantza w obecnej konfiguracji z VDH już da się względnie słuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerzydu@op.pl Napisano 18 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Chyba że odpuszczę te hybrydy i poszukam coś tranzystorowego w klasie A/B Z Brytyjczyków Exposure 2010 albo musical fidelity M2 lub m3si ,bo Cambridge audio cxa81 raczej ocieplonego dźwięku nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Exposure też nie. Nie gra jak Cambridge ale musicalem też nie jest. Jeśli szukasz tranzystora A/B o takim złagodzonym dźwięku to musical i atoll niech idą na odsłuch w pierwszej kolejności. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerzydu@op.pl Napisano 6 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 2021 Odświeżę temat .chciałem się umówić na odsłuch w lokalnym salonie ,ale akurat nie ma konkretnych modeli . Moze ktoś porównać opisem atoll in200signature i Pier audio ms580 ? Mają w salonie in50 i ms480 także nie porównam. Trafiłem jeszcze ostatnio haiku audio sol 1 lub bright mk5 opisowo.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2021 IN 200 Sig przy zachowaniu ciepłego brzmienia gra najbardziej liniowo z tych modeli oraz najmocniej. Dynamika tego wzmacniacza jest na bardzo dobrym poziomie. Jego sprawdź z MS 680 od PIER. Możemy Ci go pożyczyć. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerzydu@op.pl Napisano 7 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2021 Dzwoniłem dziś do Was ,ale nie macie in200 obecnie.kolega proponował mi jeszcze unisona primo .... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerzydu@op.pl Napisano 10 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 Byłem dziś na odsłuchach i tranzystory odrzuciłem ,zostały hybrydy i lampa choć z tranzystorem na wejściu. Pier audio i unison słychać tranzystor jednak . Mój wybór padł na synthesis Soprano LE . Już działa zamiast kaloryfera w pokoju 😉 Tylko jedna lampa pęknięta co przeoczyliśmy w sklepie,ale będzie załatwione. Grają oba kanały mimo wszystko. Fajny dźwięk ,jest przestrzeń i bas fajny . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 (edytowany) A może jeden z najlepszych stosunków ceny do jakości grania czyli Yaqin. Na przykład MS-30L na lampach EL34/6CA7/KT77 po wymianie lamp gra świetnie a chcesz trochę więcej dołożyć to np MS-90B na lampach KT88. Edytowano 10 grudnia 2021 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerzydu@op.pl Napisano 10 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 Yaqin gdzieś jak xindak ,nie wiem czemu ale to 100% Chin i odpycha mnie .... Ten synthesis fajnie gra ,wzniósł bardzo dużo powietrza i przestrzeni . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts