Fafniak Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 smoliste w sensie gęste z przydymioną górą ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 (edytowany) @lukluk71 Jak chcesz kupić za 5k używki, to musiałyby być prawie nowe MZ (do kilku miesięcy). Za 6k masz absolutnie nowe R3. A być może w BF będą jeszcze taniej, mogą niektóre sklepy wrócić do ceny z przed ok. 7-12 dni (tak jak pisałem, najtaniej widziałem za 5500 zł). Edytowano 14 listopada 2021 przez Tweeter2016 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 27 minut temu, Fafniak napisał: smoliste w sensie gęste z przydymioną górą ? Tak. Ja je tak odbieram. Aczkolwiek moje ATC mają też dość gęstą i lepką średnicę, ale wg mnie smoliste nie są 🙂. Być może chodzi o środek ciężkości, postawiony w tych kolumnach gdzie indziej. Ale co do góry z grubsza się zgadzam. Z tym, że ja opisałbym ją raczej jako "subtelną" a nie "przydymioną". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 14 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 23 minuty temu, Tweeter2016 napisał: @lukluk71 Jak chcesz kupić za 5k używki, to musiałyby być prawie nowe MZ (do kilku miesięcy). Za 6k masz absolutnie nowe R3. A być może w BF będą jeszcze taniej, mogą niektóre sklepy wrócić do ceny z przed ok. 7-12 dni (tak jak pisałem, najtaniej widziałem za 5500 zł). W BF? Tak, niedawno widziałem R3 za 5,4k nowe w salonach, ceny już wróciły do starych cen. Chociaż teraz w Q21 widzę nowe za 5,6k pln. no ale te co są wystawione za 4,9k są też dość świeże. Akurat zostanie na dorzucenie do jakiś standów. Napisałem do tego sklepu z allegro, jeśli będzie możliwość wypożyczenia, lub odsłuchu z własnym klockiem to może wezmę. 22 minuty temu, seba3002 napisał: Tak. Ja je tak odbieram. Aczkolwiek moje ATC mają też dość gęstą i lepką średnicę, ale wg mnie smoliste nie są 🙂. Być może chodzi o środek ciężkości, postawiony w tych kolumnach gdzie indziej. Ale co do góry z grubsza się zgadzam. Z tym, że ja opisałbym ją raczej jako "subtelną" a nie "przydymioną". Dzięki bardzo, wiem że wygląd w audio nie jest tak istotny, ale one totalnie nie pasują mi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 Bierz nówki przy te różnicy cen W ogóle bym się nie zastanawiał. Q21 jeszcze zdejmie z 300-400 zł spokojnie. Cena którą widzisz jest ceną przy zakupie na raty, a jak płacisz gotówką to urwą Tobie jeszcze kilka stówek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 14 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 (edytowany) 12 minut temu, Tweeter2016 napisał: Bierz nówki przy te różnicy cen W ogóle bym się nie zastanawiał. Q21 jeszcze zdejmie z 300-400 zł spokojnie. Cena którą widzisz jest ceną przy zakupie na raty, a jak płacisz gotówką to urwą Tobie jeszcze kilka stówek. nakręcasz... Spokojnie, najpierw wolałbym Q750 sprzedać 🙂 Edytowano 14 listopada 2021 przez lukluk71 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 Wiesz Twoja sprawa, ale myślę, że ta promka nie będzie trwała wieki, a później cena wraca na trochę wyższą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 14 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 3 godziny temu, Tweeter2016 napisał: Wiesz Twoja sprawa, ale myślę, że ta promka nie będzie trwała wieki, a później cena wraca na trochę wyższą. Masz racje, ale od jakiegoś czasu śledzę aukcje, te kolumny co chwile się pojawiają w używkach. Promki też. Na razie wciąż zastanawiam się, kusi mocno, ale z drugiej strony myślę że mogę poczekać aż będę mieć więcej czasu na odsłuchy, może przejadę się gdzieś do salonu kolegów z branży i odsłucham więcej pozycji. Tak po przeanalizowaniu, po przeczytaniu ogromu informacji o R3, bardzo krótkim odsłuchu w salonie, oraz skupieniu się na tym co mam stwierdzam że tego R trójkowego środka mi brakuję w tych Q750. Jeśli to prawda że środek jest tak dobry wraz wokalami, a zarazem na górze nie CYKA tak mocno że uszy po dłuższych odsłuchach bolą to R3 mogą być trafione. Choć może muszę jeszcze odsłuchać innych pozycji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 Napisz do nas o cenę tych R3. Zobaczę co uda się zrobić w związku z czarnymi dniami/ tygodniami. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 15 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 10 godzin temu, S4Home napisał: Napisz do nas o cenę tych R3. Zobaczę co uda się zrobić w związku z czarnymi dniami/ tygodniami. Piotr tutaj prw na forum można pisać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 15 listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 47 minut temu, lukluk71 napisał: tutaj prw na forum można pisać ? Napisz maila. Albo zadzwoń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2021 Udostępnij Napisano 16 listopada 2021 13 godzin temu, lukluk71 napisał: tutaj prw na forum można pisać ? Mail, telefon albo PRIV tu na forum do mnie. Co wolisz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 16 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2021 Q750 już na giełdzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 17 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 Dobra, jednak będą kupowane używki. Niestety propozycje sklepów przerosły mój budżet, a w Q21 nie ma już tego promo. Panowie, będę pierwszy raz kupował używane kolumny, w moim mieście mam dwie oferty. Jedna i druga stan idealny, na gwarancji - jak nowe podobno. Co byście wybrali ?https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-kef-r3-gw-idealne-CID99-IDMhOxg.html#f40232e1c5 Raczej ciężko o negocjacje, ale podczas rozmów poszło info że ktoś zainteresowany za 5,000zł już jest - choć one długo wiszą już na OLX i wyświetleń nie jest zbyt dużo. Widać że kolumienki zadbane, a użytkownik sprzedaje bo coś innego chcę kupić. Może udało by się urwać do t ego 5k.https://allegro.pl/oferta/kef-r3-orzech-11261038315 Prosto z salonu (link jest w aukcji, więc pozwolę sobie tutaj wrzucić) www.galeriaaudio.pl Dzisiaj się dodzwoniłem do salonu, odebrał dość miły Pan, który troszkę opowiedział o tych kolumnach, są u niego ponieważ klient zostawił w rozliczeniu kupując troszkę sprzętu u niego, podobno używane 3 miesiące, a resztę leżały u niego w salonie. Jeśli bym się zdecydował poza alledrogo kupic to 4,7000zł Jedne i drugie stan idealny, gwarancja. Które cisnąć bardziej, jak myślicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 Jechałbym do salonu i posłuchał albo wręcz dogadał się o wypożyczenie na na 1-2 dni Ważne jest jak U CIEBIE zagrają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekWawa Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 Witam Śledzę ten wątek i gdzieś wcześniej padło kilka słów na temat przeskoku z KEF Q na R. Ja osobiście miałem taki przeskok ale z KEF Q950 na KEF R7 i powiem tak - mnie R7 czasami teraz wgniatają w fotel jakością dźwięku. Ewidentnie dobrze nagrane płyty wywalają z kapci. Q950 były ok, bardzo poprawne kolumny ale po prostu zwyczajne. Ja bardzo odczułem ten przeskok. Co prawda z podłogówki na podłogówkę a nie jak Ty z podłogówki na podstawkę. Nie potrafię ładnie opisywać dźwięków ale czuć jednak jakość w R7. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 17 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 6 godzin temu, TomekWawa napisał: Witam Śledzę ten wątek i gdzieś wcześniej padło kilka słów na temat przeskoku z KEF Q na R. Ja osobiście miałem taki przeskok ale z KEF Q950 na KEF R7 i powiem tak - mnie R7 czasami teraz wgniatają w fotel jakością dźwięku. Ewidentnie dobrze nagrane płyty wywalają z kapci. Q950 były ok, bardzo poprawne kolumny ale po prostu zwyczajne. Ja bardzo odczułem ten przeskok. Co prawda z podłogówki na podłogówkę a nie jak Ty z podłogówki na podstawkę. Nie potrafię ładnie opisywać dźwięków ale czuć jednak jakość w R7. Jeszcze bardziej nakręciłeś mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Kolega się nakręca, ale dobra rada jest taka (już to powtarzam!), jak cena jest podobna używki do nowej to bierz nową. Mówiąc inaczej czekaj na promocje Szczególnie że w przyszłym tygodniu jest BF. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Jeśli jesteś na nie zdecydowany to te drugie. Są tak samo młode i nie mają wad. Więc tu temat prosty. Mają maskownice? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 12 godzin temu, lukluk71 napisał: Jeszcze bardziej nakręciłeś mnie bez sensu. Twoje pomieszczenie i twoje oczekiwania mogą być diametralnie inne niż człowieka który był taki zachwycony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 18 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 43 minuty temu, Fafniak napisał: bez sensu. Twoje pomieszczenie i twoje oczekiwania mogą być diametralnie inne niż człowieka który był taki zachwycony. Spokojnie, odsłuchiwałem te kolumny. Co do pomieszczenia, w tym miejscu nie są to moje pierwsze głośniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 ok, przepraszam nie doczytałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 6 godzin temu, lukluk71 napisał: Spokojnie, odsłuchiwałem te kolumny. Co do pomieszczenia, w tym miejscu nie są to moje pierwsze głośniki. Gdzie ich słuchałeś? U siebie? I jakie kolumny miałeś wcześniej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukluk71 Napisano 18 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Pylon Pearl 25, Heco Aurora 700. Raczej nie było problemów z dudnieniem. Jak wcześniej wspomniałem, mój salon jest salonem a zarazem moją pracownią. Jest gruby dywan, zasłony, ogromna kanapa, są szafki, duże biurko i kilka gratów. Nie ma pogłosów, czy efektu "pustych" ścian. R3 słuchałem w salonie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMarcin1984 Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Ja słuchałem r3, r7 i r11 przed ostateczna decyzja R7 i r11 były u mnie na osłuchach w domu Zostały ostatecznie r7 z roksanem k3 (choc obecnie doszedł i wzmaciacz lampowy) Od siebie po pół roku użytkownia powiem że to był świetny wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts