Chyba Miro 84 Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października 15 godzin temu, Pacman napisał: brakowało mi trochę dołu, będzie współpracował z cd i gramofonem, pokój około 16m2 A może winne jest pomieszczenie? Poczytaj coś na ten temat w wątku o akustyce. Akurat calkiem niedawno, powróciła ciekawa dyskusja... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: A może winne jest pomieszczenie? Poczytaj coś na ten temat w wątku o akustyce. Akurat calkiem niedawno, powróciła ciekawa dyskusja... Dzięki poczytam jak wrócę do domu, ale jedno co zauważyłem to to, że bas jest najlepszy w lewym tylnym roogu, i jak na moje ucho grało to całkiem przyjemnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października W narożnikach kumulują się niskie czesyotliwosci i potrafią się nawet podobać 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października 2 godziny temu, Pacman napisał: w przyszłości chce też wymienic denona avr x1600 na coś z wyjściem pre out i wykorzystać do tego jedna parę kolumn, czy dobrze kombinuje nie wiem, jakieś rady? Może pójdź w procesor wielokanałowy i końcówki mocy. To lepsza opcja od jakiegokolwiek amplitunera AV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października Może i lepsza ale na pewno i dużo droższa opcja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października 35 minut temu, Pacman napisał: Może i lepsza ale na pewno i dużo droższa opcja Emotiva BasX MC1 nowy kosztuje ok. 7000 PLN. Używany pewnie połowę tego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października Na razie wymienię swojego PM 6010 ki na PM8003, za rok komunia syna no i wydatki a portfel cienki😀a i tak w bloku nie wykorzystam potencjału procesora kina, nie ukrywam że fajnie by było mieć coś takiego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października @Pacman Wygląda solidnie 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października Mam nadzieję że będzie lepiej grał on pm 6010 😀 w porównaniu do tego to mój jest pusty w środku 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października (edytowany) @Pacman to nie jest pustka tylko audiofilskie powietrze 😁🌬️🎼🎶🎵 Edytowano 1 października przez Gargan Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października 14 minut temu, Gargan napisał: @Pacman to nie jest pustka tylko audiofilskie powietrze 😁🌬️🎼🎶🎵 Powietrze? Tam halny wieje 🤠 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października 16 minut temu, Pacman napisał: Powietrze? Tam halny wieje 🤠 W moim jest zbyt dużo niepotrzebnych rzeczy w środku. Mogę trochę Ci oddać 😀 Grzeje się jak farelka 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października Mój cd denon się więcej grzeje niż ten marantz, ech to audio mnie wykonczy😢 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października 12 minut temu, Pacman napisał: Mój cd denon się więcej grzeje niż ten marantz, ech to audio mnie wykonczy😢 No to super chłodzenie jest w tym Marantz 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października 5 minut temu, Gargan napisał: No to super chłodzenie jest w tym Marantz 😀 Mam go już że dwa lata ale nigdy nie rozkręciłem gałki volume na 50%😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października 10 minut temu, Pacman napisał: Mam go już że dwa lata ale nigdy nie rozkręciłem gałki volume na 50%😀 U mnie Rotel już grywał na 3/4 wskaźnika głośności, jednak to o niczym nie świadczy. Zależy jaką czułość ma wzmacniacz. Twoje 50% może być więcej niż moje 3/4. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października 3 godziny temu, Gargan napisał: @Pacman Wygląda solidnie 🙂 Oprócz tego małego toroida, jak z lepszego cedeka 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października 5 minut temu, majkel74 napisał: Oprócz tego małego toroida, jak z lepszego cedeka 😉 Wiesz ile ma VA? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października Patrząc jak się nie wyrabia w stereo - za mało. W sumie to jest dokładnie tej samej wielkości co toroid w cedeku tego samego producenta: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października Czyli nie wiesz, a gadasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października 8 minut temu, majkel74 napisał: Patrząc jak się nie wyrabia w stereo - za mało. Może i mały ale wariat 🤪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października No właśnie mały i nie wariat. Sam producent w końcu zrozumiał, że zasilanie jest wąskim gardłem amplifikacji i w Modelu 50 w końcu wsadził większe trafo, co ładnie widać na załączonym obrazku: I jak się okazuje, moc wzrosła przy 2 obciążonych kanałach: „Wysoka moc wyjściowa (2 x 100 W/8 Ω, 2 x 144 W/4 Ω)” Czekam aż Kraft napisze, że to bez sensu dawać mocny zasilacz, skoro i tak gramy 2 x 1W. W takim razie Marantz również błądzi, nie wie co czyni itd. itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października (edytowany) To Twoje porównywanie wydajności transformatorów na oko, jest o kant tyłka potłuc. Serio CD i wzmacniacz mają "dokładnie tej samej wielkości" toroidy? Jak nie wiesz, ile transformator ma VA, to się nie wypowiadaj, że mały. Edytowano 1 października przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października Po pierwsze pokazujesz inny cedek niż ten, który ja wkleiłem. Pisałem o dobrych cedekach. Wiec nie manipuluj. Po drugie i ważniejsze: czemu twoim zdaniem Marantz wymienił w końcu trafo na większe? Bo wcześniejsze miało za dożo czy za mało VA? ps. z trafami prosta sprawa - ich moc rośnie wraz z ich wymiarami, możesz się na ten fakt obrazić i dopytywać o VA. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 1 października Udostępnij Napisano 1 października 10 minut temu, majkel74 napisał: ps. z trafami prosta sprawa - ich moc rośnie wraz z ich wymiarami No to proszę bardzo. Oceń, po ile VA mają pokazane toroidy? Skoro masz takie oko, to nie powinno być trudne. Albo wiesz co, wskaż tylko, który jest wydajniejszy? Miłego liczenia;) 16 minut temu, majkel74 napisał: możesz się na ten fakt obrazić Dlaczego mam się obrażać, że czegoś nie wiesz? To raczej Twoje zmartwienie. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts