Jakebut Napisano 17 listopada 2021 Udostępnij Napisano 17 listopada 2021 (edytowany) Widzę, że nowy wzmacniacz ze stajni NAD nie ma jeszcze oddzielnego wątku, więc pozwolę sobie go założyć. Od razu zadam (nietypowe?) pytanie: czy przy słuchaniu muzyki z plików lokalnych (np. z dysku sieciowego) pojawi się na wyświetlaczu okładka płyty, z której pochodzi aktualnie grany utwór? I to samo pytanie, ale dla przypadku słuchania muzyki z radia internetowego. Nie ukrywam, że taka funkcja bardzo mnie interesuje. Na pewno tak działa dla platform streamingowych, ale nie jestem pewny jak w innych przypadkach. Edytowano 17 listopada 2021 przez Jakebut Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Pojawi się, jak będziesz miał w folderze z plikami audio bitmapę tej okładki. Tak często jest gdy ściągasz płyty / sety z internetu. Natomiast z radia Internetowego - nie, bo by system musiał rozpoznać wykonawcę i odszukać w internetowej bazie okładkę, ściągnąć ja i wyświetlić. W teorii możliwe, ale zapomnij o tym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Dokładnie. Często w folderze jest okładka. Wtedy tak. Spotkałem się także iż grafika jest zapisana w jakiś sposób na pliku audio. Ale to będzie już raczej trudniejsze do odnalezienia przez taki odtwarzacz. Jest to dla ciebie bardziej istotne niż walory dźwiękowe? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 24 minuty temu, S4Home napisał: Spotkałem się także iż grafika jest zapisana w jakiś sposób na pliku audio Tak, czasem są grafiki osadzone w plikach MP3 i FLAC, nie wiem czy są jeszcze inne formaty wspierające taki bajer. 25 minut temu, S4Home napisał: Jest to dla ciebie bardziej istotne niż walory dźwiękowe? Sporo ludzi lubi gadżety Jak czytam prasę motoryzacyjną, testy samochodów, to dziennikarze często więcej się rozpisują o systemie informacyjno-rozrywkowym (czyli komputerze pokładowym, audio, nawigacji, funkcjach sprzęgnięcia telefonu z tym systemem, itd. itd.) niż o samym samochodzie Świat się kończy! Nie mechanika, nie najważniejsze podzespoły samochodu, nie walory auta (prowadzenie, komfort, osiągi, bezpieczeństwo, .......) są istotne, tylko testerzy pierdzielą przez 1/3 artykułu o gadżetach i tym podobnych bzdetach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakebut Napisano 18 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Oczywiście chodziło mi o lokalne pliki muzyczne z zaszytą okładką (takie, jakie mamy, kupując na Bandcampie na przykład). Liczyłem na to, że w radiu internetowym też byłoby to możliwe, zważywszy na to, że odtwarzacze na stronach internetowych takiego radia wyświetlają okładki. 15 godzin temu, S4Home napisał: Jest to dla ciebie bardziej istotne niż walory dźwiękowe? Prowokacyjne pytanie, ale odpowiem, że w pewnym stopniu tak. Jest to dla mnie bardzo duża wartość dodana. W praktyce objawia się to tym, że ogólnie rozglądam się za tańszymi wzmacniaczami, ale do sprzętu z takim ekranem mogę dopłacić więcej. Dzięki za odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 18 listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 listopada 2021 Jak jesteśmy przy bajerach to ich lista jest długa: Works with intuitive BluOS Controller app for Android, iOS, macOS, and Windows BluOS multi-room streaming to 63 zones High-resolution audio to 24-bit/192Hz MQA decoding and rendering Lossless and high-resolution streaming from Amazon Music HD, Deezer, Idagio, Qobuz, and Tidal Support for Apple AirPlay 2, Spotify Connect, and Tidal Connect Voice control via Amazon Alexa, Apple Siri, and Google Assistant ....to chyba najciekawsze. Do tego poziom brzmienia zbliżony do M10 Masters. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 listopada 2021 Udostępnij Napisano 19 listopada 2021 23 godziny temu, Tweeter2016 napisał: Sporo ludzi lubi gadżety Jak czytam prasę motoryzacyjną, testy samochodów, to dziennikarze często więcej się rozpisują o systemie informacyjno-rozrywkowym (czyli komputerze pokładowym, audio, nawigacji, funkcjach sprzęgnięcia telefonu z tym systemem, itd. itd.) niż o samym samochodzie Świat się kończy! Faktycznie w audio dało sięto zaobserwować jakieś 10 lat temu. Że taki trend się rozpoczał. W sumie sięnie dziwię. Producent musi zarabiać. Audiofilów, melomanów jest coraz mniej. A coraz więcej ludzi łaknących bajerów. Moi znajomi także kupowali u mnie takie urządzenia i to świadomie. Świat się zmienia, niestety masz rację że to dla niektórych oznacza koniec, jesli się nie przyzwyczai. 8 godzin temu, Jakebut napisał: Liczyłem na to, że w radiu internetowym też byłoby to możliwe Tak. Tu powinno to działać radia internetowe mają "okładki" 8 godzin temu, Jakebut napisał: Prowokacyjne pytanie, ale odpowiem, że w pewnym stopniu tak. Jest to dla mnie bardzo duża wartość dodana. W praktyce objawia się to tym, że ogólnie rozglądam się za tańszymi wzmacniaczami, ale do sprzętu z takim ekranem mogę dopłacić więcej. Ja się już przyzwyczaiłem. Słuchałeś tego sprzetu? Nie chce żebyś to po raz kolejny odebrał jako prowokację. Ale czy zasiadasz w fotelu puszczasz muzykę i patrzysz na tą okładkę? Nie zrozum mnie źle, ja tak patrze na wycieraczki jak są. Ale na okładkę, a miałem możliwość, nigdy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 19 listopada 2021 Udostępnij Napisano 19 listopada 2021 11 godzin temu, Tweeter2016 napisał: Do tego poziom brzmienia zbliżony do M10 Masters Skąd taka opinia ? Stopień wzmocnienia jest zaprojektowany na całkiem innej linii Hypex. Brzmienie raczej powinno być zbliżone do C368 niż M10. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 19 listopada 2021 Udostępnij Napisano 19 listopada 2021 3 godziny temu, Tomasz S. napisał: Skąd taka opinia ? Na podstawie recenzji / testów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 19 listopada 2021 Udostępnij Napisano 19 listopada 2021 Ciekawe. Ja z kolei widziałem recenzje wskazujące, że C700 jest dźwiękowo prawie identyczny z Bluesound Powernode Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakebut Napisano 19 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2021 14 godzin temu, S4Home napisał: Ale czy zasiadasz w fotelu puszczasz muzykę i patrzysz na tą okładkę? Właśnie chodzi o to, że głównie muzyka byłaby puszczana w tle. Wyświetlanie okładek od dawna jest czymś, co chciałbym mieć, więc gdy zobaczyłem, że są sprzęty mające to wbudowane (a nie że trzeba dostawić osobno ekran), bardzo mnie to zainteresowało. Jakby chodziło o odsłuchy "na poważnie" konkretnych płyt/utworów, to oczywiście nie obchodziłoby mnie wyświetlanie okładki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 19 listopada 2021 Udostępnij Napisano 19 listopada 2021 4 godziny temu, przemeklbn napisał: Ciekawe. Ja z kolei widziałem recenzje wskazujące, że C700 jest dźwiękowo prawie identyczny z Bluesound Powernode Tutaj musimy przyznać rację. Modelowi C700 jest blisko do Powernode. Nie wiele się różnią pod względem barwy. Różnica pomiędzy M10 master V2 a C700 jest duża i jedyne co je łączy to rozmiar, oraz duży wyświetlacz, z tym w C700 jest LED-bez dotyku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dareeek Napisano 12 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2022 Witam,posiadam Eleacki Fs 208.2 czy uważacie ze Nad c700 sobie z nimi poradzi w dużym pomieszczeniu. Pozdrawiam Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2022 Jemu mocy nie brakuje. Jeśli ELACi dawały rade na innym wzmacniaczu w tym pomieszczeniu to z tym NADem na pewno też. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dareeek Napisano 13 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2022 Teraz grają z leciwym Harman Kardon 970 ijest dobrze. pozdrawiam darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2022 HK 970 miał swoje wady, ale w dzwieku się bronił. To NAD raczej zagra innym dźwiękiem. A skąd wynika chęć zmiany? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dareeek Napisano 17 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2022 chęć zmiany wynika ze starości sprzętu, w sensie braku nowoczesności. Muzyki słucham głownie z sieci a HK tego nie obsługuje , wykorzystuje co prawda jakąś przystawkę yamahy i przez bluetooth jakoś działa ale dużo się traci na dźwięku i trochę roboty z tym jest. Myślałem jeszcze nad bluesound nood ale gdybym kupił tego NAD a to miałbym wszystko w jednym i chyba na perę lat spokój , kwestia jak to zagra? Co myślisz? Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stratos37 Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 (edytowany) Proszę Kolegów o opinie dotyczące NAD C700, ewentualnie z jakimi kolumnami sprzęt sparować (myślałem nad KEF LS 50). Czy ww. C700 został pozbawiony nw. wad ? Przyznam, że miałem okazję w domu pobawić się Bluesound Powernode 2i i zwróciłem do sklepu (różnice w głośności z różnych źródeł, zaprogramowanych stacji radiowych nie pamięta, nie wiadomo czy jest w gotowości czy nie, jeżeli chodzi o sygnał z TV skokowa reg. głośności, sterowanie z TV raz działa raz nie - masakra, pomaga twardy reset tj. wyjęcie wtyczki z gniazdka, jest to niedopuszczalne w takim sprzęcie). Edytowano 15 lutego 2022 przez stratos37 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 15 lutego 2022 Udostępnij Napisano 15 lutego 2022 Witaj, Na szczęście, jest jeszcze jakiś stok modelu C700 więc trybie szybkim zaprosiłbym Cię na prezentację z kilkoma monitorami. Z LS50 nie słuchałem, ale z monitorami Elacami Carina bądź Solano to jedno z najciekawszych połączeń z naszej oferty. Z jakiego miasta do piszesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stratos37 Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 Przemyśl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 LS50 też powinno byc nieźle na tym Nadzie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dareeek Napisano 16 lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 lutego 2022 Ja używam z Elackami FS 208.2 i jest super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dopesi Napisano 7 marca 2022 Udostępnij Napisano 7 marca 2022 Ja niestety zakupiłem egzemplarz, który powodował dziwne buczenie głośników, słyszane tylko przy zbliżeniu się do kolumny. Niezależne od głośności. Jest w serwisie gwarancyjnym już 3 tydzień… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 marca 2022 Udostępnij Napisano 8 marca 2022 A co powiedzieli? Oddałeś do Audiklanu? Masz jakiś kontakt? Bo serwis to raczej powinien już Ci go oddać. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dopesi Napisano 8 marca 2022 Udostępnij Napisano 8 marca 2022 2 godziny temu, S4Home napisał: A co powiedzieli? Oddałeś do Audiklanu? Masz jakiś kontakt? Bo serwis to raczej powinien już Ci go oddać. Piotr Tak, pojechał do Wawy. Wymieniają pokolei podzespoły wskazane przez producenta. Aktualnie czekają na info, co jeszcze mają wymienić, bo poprzednia wymiana czegoś tam nie przyniosła skutku. Nadal czekam na info. Zgodnie z gwarancją mają 30 dni teoretycznie… miałeś podobny problem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts