Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Siemanko,

po przeprowadzce do Holandii, w nowym mieszkaniu zastałem graty poprzedniego lokatora. Wśród całego burdelu były także tam 2 pary głośników (Jean Marie Reynaud Arpeggione MK2 i Pioneer CS-454) oraz sub aktywny B&W AS1. Dowiedziałem się, że wszystko jest na sprzedaż. JMR za 50 euro, Pioneer 20, a subwoofer 25 e. Ciekawi mnie Wasza zwłaszcza n.t. głośników JMR (czytałem o nich na angielskiej stronie i opinia była pochlebna, podkreślająca ich subtelność), jak i cen reszty sprzętu. Wrzucam foto.

20211117_183019.jpg

20211117_183029.jpg

20211117_183044.jpg

Napisano

Cześć,
Te Pioneery odpuść, nic nie warte, co innego JMR Arpeggione MK2 bardzo dobre kolumny o delikatnym brzmieniu i bogatej średnicy. Brałbym w ciemno jak bym miał taką możliwość. Subwoofera nie znam więc nie będę wprowadzał w błąd. 

• 2 months later...
Napisano

@Q21 dzięki za odpowiedź. Finalnie wziąłem wszystko, Pioneery i subwoofer poszły do żyda, a JMR zostawiam sobie. Faktycznie, świetne głośniki. Przy przeskoku z Quadral Quintas 500F to jak wsiąść z Poloneza do co najmniej nowego Audi A3.

Napisano
39 minut temu, kulavi napisał:

@Q21 dzięki za odpowiedź. Finalnie wziąłem wszystko, Pioneery i subwoofer poszły do żyda, a JMR zostawiam sobie. Faktycznie, świetne głośniki. Przy przeskoku z Quadral Quintas 500F to jak wsiąść z Poloneza do co najmniej nowego Audi A3.

Miałem podobną sytuację, takim oto sposobem masz sprzęt za który ludzie płacą po kilka tys.

Teraz dorwać jakiś miejscowy wzmacniacz na poziomie i będzie niezłe granie za symboliczną kwotę.

Napisano
12 minut temu, kulavi napisał:

@Sqter83 No a dałem za nie 40 e + 400zł za wymianę zawieszeń :D także okazja się trafiła naprawdę mega. Dobieram do tego Yamahę RX-v781.

ja bym nie bral kina domowego do nich, jak do muzyki to tylko stereo.

ten otwor z tylu to jakis dodatkowy wylot z  kanalu basowego czy komora balastowa 🤔