Mariusz Szpyt Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 🙂Witam.Mam problem w wyborze kolumn do salonu 20m . Podobają mi się z opisów na forach trzy modele: Tannoy Merkury 7.4 Qacoustic 3050i Cabasse Jersey Mc170 Moja muza to Clasic Rock,elektronika, trochę pop i czasami Clasic.Na dzień dzisiejszy posiadam HK 670 , oczywiście po zakupie kolumn będę rozglądał się za odpowiednim wzmacniaczem do nowo zakupionych kolumn.Zapomniałem napisać że lubię jak bas schodzi nisko.Proszę o pomoc w wyborze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 Cześć, Z tych 3 opcji najlepiej sprawdziłyby się Q Acoustic 3050i, które zapewnią dynamiczne brzmienie z szeroką prezentacją sceny dźwiękowej. Są to w miarę uniwersalne kolumny, które spokojnie wysteruje i napędzi Harman 670. Jeśli lubisz niskoschodzący bas to polecałbym zwrócić uwagę na Pylon Audio Sapphire 25. Zapraszam na odsłuch i po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Szpyt Napisano 3 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 Dziękuję za podpowiedź.Na pylony też zwracałem uwagę jednak one mają 4 omy i nie zabardzo to będzie współpracowało z moim drugim systemem kina domowego.QAcoustic byłyby bardziej uniwersalne bo są 6 odmowę.Pozdrawiam. Sorki za przejęzyczenie.Zapomniałem jeszcze dodać Monitor Audio bronze 500 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 (edytowany) Nowych kolumn z wysoką impedancją, dzisiaj na rynku praktycznie nie ma. Stosując kolumny z niższą impedancją, niż zalecana we wzmacniaczu, będzie się on grzać i przy głośniejszym graniu może się wyłączać. Edytowano 3 grudnia 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 Witaj, 3 godziny temu, Mariusz Szpyt napisał: .Zapomniałem napisać że lubię jak bas schodzi nisko Zatem z tych kolumn które wypomniałeś faktycznie QAcustic 3050i. Mimo że nie jestem fanem to Szafiry od Pylona mogły by Ci się spodobać. Ze swojej strony polecam także sprawdzić KEF Q750 czy ELAC F6.2 Zapraszam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Szpyt Napisano 3 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 22 minuty temu, S4Home napisał: Witaj, Zatem z tych kolumn które wypomniałeś faktycznie QAcustic 3050i. Mimo że nie jestem fanem to Szafiry od Pylona mogły by Ci się spodobać. Ze swojej strony polecam także sprawdzić KEF Q750 czy ELAC F6.2 Zapraszam Piotr Dziękuję za pomoc, wezmę te kolumny pod uwagę .Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Szpyt Napisano 5 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 (edytowany) Dzień dobry.Ostatnio pojawiła się okazja na zakup Cabasse Mc170 ktoś ma i może coś o nich napisać. Dnia 3.12.2021 o 19:57, Mariusz Szpyt napisał: Dziękuję za pomoc, wezmę te kolumny pod uwagę .Pozdrawiam Edytowano 5 grudnia 2021 przez Mariusz Szpyt Błąd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 (edytowany) 32 minuty temu, Mariusz Szpyt napisał: Dzień dobry.Ostatnio pojawiła się okazja na zakup Cabasse Mc170 ktoś ma i może coś o nich napisać. Nie mam, ale małe kolumny tej firmy (te które słuchałem, niestety nie pomnę nazwy/modelu) grały dość "szczupłym" dźwiękiem. Koniecznie odsłuchaj ze swoim wzmacniaczem Edytowano 5 grudnia 2021 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts