fuma93 Napisano 9 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 Cześć, Stoję przed zakupem dwuletniego amplitunera ONKYO TX-NR696. Moje obecne Glosniki w systemie 5.1: -Dali Oberon on wall 50% do filmu / 50% do muzyki Czy ten model Onkyo będzie dobrym wyborem w budżecie około 2000PLN? Z góry dzięki za pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 9 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 Miałem niższy model - 636, tyle że ze fronty to były podłogówki, zaś tylne - monitory. W kinie było dobrze, zaś jeśli chodzi o muzykę, to tak na trójkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuma93 Napisano 9 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 Super, dzieki za wiadomość. Moge podpytać na co się przesiadłeś? Myśle, jeszcze na jakimś Denonem. Podobno mają trochę cieplejszą barwę dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 9 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 Ja przesiadłem się na stereo Ale mogę dodać do swojego systemu amplituner KD, zresztą do 696 też można dodać końcówkę mocy (bo zdaje się ma Pre-out na fronty), aby przy słuchaniu muzyki mieć dobre stereo. W obecnych czasach, jeśli masz możliwość kupienia tego amplitunera za te pieniądze i z pewnego źródła, to moim zdaniem można go wziąć.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 11 godzin temu, maxredaktor napisał: Miałem niższy model - 636 To nie niższy tylko starszy model. Ale tu nei ma to znaczenia. Na on Wallach on serii Oberon nie mówimy o muzyce. To że kolega jej używa w 50% ok. Ale tutaj wybor amplitunera kina nie ma znaczenia. Panowie, serio? Końcówka do Oberon on Wall? ??? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 53 minuty temu, S4Home napisał: To nie niższy tylko starszy model. Ale tu nei ma to znaczenia. Na on Wallach on serii Oberon nie mówimy o muzyce. To że kolega jej używa w 50% ok. Ale tutaj wybor amplitunera kina nie ma znaczenia. Panowie, serio? Końcówka do Oberon on Wall? ??? 636 to oczywiście starszy model, masz rację. Tych głośników ściennych nie znam, więc co do ich brzmienia się wypowiadam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 1 godzinę temu, maxredaktor napisał: 636 to oczywiście starszy model, masz rację. Mało tego, ten 636 ma Audyssey a ten 696 ma coś co ciężko nazwać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 6 minut temu, lolekdrugi napisał: Mało tego, ten 636 ma Audyssey a ten 696 ma coś co ciężko nazwać. 636 nie miał niestety Audyssey tylko Accu coś tam, nie pamiętam dokładnie nazwy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 21 minut temu, maxredaktor napisał: 636 nie miał niestety Audyssey tylko Accu coś tam, nie pamiętam dokładnie nazwy. mea culpa, wydawało się, że dopiero przy 4k wyrzucili. Niestety nie mogę posta poprawić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuma93 Napisano 11 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 grudnia 2021 @S4Home Jak dobrze rozumiem, czy pójdę w ONKYO czy w DENONA to i tak żadnej różnicy przy muzyce nie odczuje tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2021 Dnia 11.12.2021 o 01:20, fuma93 napisał: @S4Home Jak dobrze rozumiem, czy pójdę w ONKYO czy w DENONA to i tak żadnej różnicy przy muzyce nie odczuje tak? Dokładnie tak. Generalnie ja nie polecam Dali do Denona. Ale on walle maja dosc mocno obciete pasmo. W stereo różnica będzie symboliczna. Ja bym wział Onkyo. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts