Daniel76 Napisano 10 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 Witam, zakupiłem nad c375bee, dużo czytam o tym że te modele bardzo się grzeją, chciałbym kupić jakiś cichy wentylator żeby go odciążyć od tej dolegliwości, słucham muzyki w 90% na potencjometrze głośności na godzinie 9tej, proszę podpowiedzcie czy ktoś z was używa jakiegoś wentylatora np. od cp? Proszę o podpowiedzi,, Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 10 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 Wystarczy że nic na nim nie postawisz i nie pozaslaniasz boków Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel76 Napisano 10 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 9 minut temu, marcinmarcin napisał: Wystarczy że nic na nim nie postawisz i nie pozaslaniasz boków Właśnie mam taką sytuację że stoi w komodzie, po bokach ma po 15cm przerwy, od góry też, jestem zmuszony do takiego ustawienia, myślisz że przy cichym słuchaniu tj. na godzinie 9tej będzie się grzał? Jeżeli tak to czy jakiś mały wentylator załatwi sprawę? Dzięki za odpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 10 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 (edytowany) Mysle ze 90 procent userów by postawiło na nim CD, 2 procent efektowna narzutkę, a w 5 procent spał bedzie kot jak będzie ciepły 😉 Edytowano 10 stycznia 2022 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel76 Napisano 10 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 5 minut temu, marcinmarcin napisał: Mysle ze 90 procent userów by postawiło na nim CD, 2 procent efektowna narzutkę, a w 5 procent spał bedzie kot jak będzie ciepły 😉 🙂😜🙄 hahaha nieźle, co myślisz o tym wentylatorku, Zda egzamin? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 10 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 35 minut temu, marcinmarcin napisał: Mysle ze 90 procent userów by postawiło na nim CD, 2 Marcin, mógłbyś mnie nie obrażać? 😉 😂😂😂😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 11 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2022 Nie wiem kto tak pisze, że się grzeje, miałem ten wzmacniacz rok czasu, owszem grał z kolumnami wysoko skutecznymi i jest mu łatwiej. Do "normalnego" grania rzadko potencjometr ustawiałem na pozycji 9h. Gdzieś tak w okolicach 8,30h na potencjometrze zmienia się jego zakres pracy z klasy "A" już na klasę "AB" ale przesadą jest, że będzie się grzał, musiałem go rozkręcać do 12H na potencjometrze by zaczął być ciepły i to też nie od razu. hmm... troche mi go brakuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2022 Wzmacniacze NADa faktycznie się grzeją. Jeśli mają zapewnione odpowiednią wentylację nie jest wmagane ekstra działanie. Jesli jednak jest wsadzony w półkę to przydała by się ekstra wentylacja/ wsparcie. Na sąsiednim forum o ile dobrze pamiętam był opisywany takowy wentylator. https://allegro.pl/oferta/aab-super-silent-r8-super-cichy-wentylator-9db-9592090715?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=wybrane&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_komputery_pla_ss&ev_adgr=komputery&ev_campaign_id=14542033157&gclid=CjwKCAiAz--OBhBIEiwAG1rIOsyffvEJLY3hzVuggRM12rA899oELKLuiXAcP9reAkunt6srJDH8rhoCbH8QAvD_BwE https://allegro.pl/oferta/wentylator-silentiumpc-zephyr-140-ultracichy-12v-10096948049?fromVariant=11097833062 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel76 Napisano 11 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2022 1 godzinę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Nie wiem kto tak pisze, że się grzeje, miałem ten wzmacniacz rok czasu, owszem grał z kolumnami wysoko skutecznymi i jest mu łatwiej. Do "normalnego" grania rzadko potencjometr ustawiałem na pozycji 9h. Gdzieś tak w okolicach 8,30h na potencjometrze zmienia się jego zakres pracy z klasy "A" już na klasę "AB" ale przesadą jest, że będzie się grzał, musiałem go rozkręcać do 12H na potencjometrze by zaczął być ciepły i to też nie od razu. hmm... troche mi go brakuje. I to jest odpowiedź, dziękuję bardzo , z jakimi kolumnami grał? U mnie Usher cp730 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 11 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2022 30 minut temu, Daniel76 napisał: I to jest odpowiedź, dziękuję bardzo , z jakimi kolumnami grał? U mnie Usher cp730 Pozdrawiam Kolumny - Heco The New Statement Zdrowotności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 11 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2022 10 godzin temu, Daniel76 napisał: 🙂😜🙄 hahaha nieźle, co myślisz o tym wentylatorku, Zda egzamin? Myślę że już fakt że nic na nim nie będzie stało wystarczy. Jak będzie parzył to będziesz się martwił? 10 godzin temu, DiBatonio napisał: Marcin, mógłbyś mnie nie obrażać? 😉 😂😂😂😂 Ale że o so chodzi? O kota? 🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel76 Napisano 11 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2022 3 godziny temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Kolumny - Heco The New Statement Zdrowotności. Dziękuję i wzajemnie 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts