ramir4 Napisano 10 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 Witam. Posiadam taki zestaw Pre Advance Paris x-P500 + monobloki x-A 220. Chciałbym zmienić kolumny, mam w miarę nowe Klipsch rp-8000f. Jest ok, jednak szukam bardziej wyrafinowanego dźwięku, bardziej konturowego z dobrym również środkiem. Pomieszczenie odsłuchowe dosyć trudne, salon około 35 m2 z otwartą kuchnią. Myślę o zmianie tych kolumn na coś w budżecie 10-12 tysięcy. Będę wdzięczny za wskazówki. Uciążliwe jest targanie sprzętu do sklepu i odwrotnie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2022 I tak bedziesz to musiał targać. Albo sprzet do salonu albo kolumny do domu. AP to nie jest popularny sprzęt u nas w kraju więc jego zestawienie z kolumnami ciezko znaleźć. Z mojej strony polecam Heco Revolution 7/9 , Monitor Audio Silver 500 - kolumny które zachowają czytelność, detale, ale jednak średnica będzie na znacznie wyższym poziomie Albo coś już bardziej stawiającego na średnice KEF R7 / R5 albo Fyne F 502 Zapraszam na odsłuch gdzie posłuchasz więcej sprzetu albo po wypożyczenie kolumn do domu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Easy Napisano 11 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2022 Ja mam inny modę AA ale grają właśnie z Kef R3 i polecam sprawdzić np R5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2022 Cześć, Niestety najlepiej byłoby wziąć ze sobą wzmacniacz, a konkretniej monobloki oraz pre. Klipsch RP8000f świetnie sprawdzają się w kinie domowym ale w stereo może brakować nieco muzykalności. Polecałbym koniecznie posłuchać Kef R5, które zapewnią dynamiczne brzmienie ze zdecydowanie większą przestrzenią oraz kontrolą dołu. Większą muzykalność uzyskasz podłączając Fyne Audio F502 ale stracisz na kontroli względem Kefów. Ciekawymi kolumnami byłyby Focal Aria 926 ale obawiam się, że w tak dużym pomieszczeniu może zniknąć bas. W 35m2 optymalne byłyby Aria 936 ale w takim przypadku przekroczysz zakładany budżet. Zapraszam na odsłuch w naszym salonie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 13 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2022 Cześć, sprawdź w tej konfiguracji Opera Seconda SE, myślę że mogą się sprawdzić. Będą ciągle dynamiczne w zakresie niskich tonów, mają świetny środek, grają zdecydowanie bardziej wyrafinowanie od Klipscha. Dobrze też będą się czuły w Twoim pomieszczeniu, lubią mieć trochę miejsca wokół siebie, bo nie są to małe kolumny. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir4 Napisano 13 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 stycznia 2022 Panowie bardzo dziękuję, nie ma chyba innej możliwości jak umawianie odsłuchów....przeczytałem jeszcze na zagranicznych forach o Quadralach do takiego zastawu, wezmę to też pod uwagę. Dziękuję i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2022 9 godzin temu, ramir4 napisał: Panowie bardzo dziękuję, nie ma chyba innej możliwości jak umawianie odsłuchów....przeczytałem jeszcze na zagranicznych forach o Quadralach do takiego zastawu, wezmę to też pod uwagę. Dziękuję i pozdrawiam Tak zrób. A najbardziej optymalny system weź do domu. Albo od razu zacznij do wypożyczeń. Chyba że masz możliwość wozić elektronikę ze sobą. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts