Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć. Może ktoś mógłby mi doradzić - do Cambridge AXR85 potrzebne mi jest i CD, i streamer, bo słucham muzyki z płyt i trochę internetowego radia, czasem też Spotify. Mogę kupić np. odtwarzacz CD od Cambridge typu AXC35 i np. Yamahę WXAD-10, ale mogę też po prostu kupić odtwarzacz płyt CD Yamahy, który ma wbudowany streamer - CD-NT670D. Co byłoby lepszym rozwiązaniem? A może są jeszcze inne opcje? 

Napisano
1 godzinę temu, lysyrafal napisał:

Moim zdaniem korzystniejszym rozwiązaniem jest rozdzielenie tych funkcji. W przypadku braku ewentualnego wsparcia odtwarzacza sieciowego, wymienisz go na coś nowszego.

Tak, racja.

Napisano
6 godzin temu, S4Home napisał:

Ieast M30 PRO, Triangle AIO, Project Stream Box s2, Malina + AXC35

Piotr

Dzięki.

A jeszcze jedno: gdybym kupił Cambridge Audio DacMagic 100 albo iFi Audio ZEN DAC, albo lepszy (droższy) DAC i podłączył do niego tablet, który mam, i w ten sposób streamował muzykę - osiągnąłbym ten sam efekt jak przy korzystaniu z wyżej wymienionych streamerów?

Napisano

Cześć,
Lepszym rozwiązaniem z punktu widzenia byłby oddzielny odtwarzacz płyt cd oraz streamer. Polecałbym zostawić jedną serię jesli chodzi o odtwarzacz CD czyli postawiłbym na CA AXC35 i dokupiłbym dodatkowo Audio Pro Link 1 do obsługi serwisów streamingowych. Możesz także pomyśleć nad DACiem takim jak Topping E50 i w przyszłości dokupiłbym malinkę lub iFI Audio Zen Stream. 

Napisano
1 godzinę temu, Khedron napisał:

Rozdzielenie funkcji zawsze jest korzystne dla dzwieku. Lepiej jakis osobmy CD. I dlaczego po prostu nie skorzystasz ze zlacza BT do streamowania muzyki z telefonu i sluchania radia internetowego? 

Bo wszędzie podają, że jakość przez BT jest o wiele niższa niż ze streamera...

Napisano
17 minut temu, Khedron napisał:

Jasne o ile masz odpowiedni wzmacniacz, kolumny, kable, pomieszczenie odsluchowe i pliki w dobrym formacie. Spotify to jakosc idealna na bt. 

Mam bardzo małe doświadczenie ze spotify - czasem włączam na słuchawkach. Ale pora go nabrać. 

Jak dotąd słuchałem muzyki przede wszystkim z płyt CD.

2 godziny temu, Q21 napisał:

Cześć,
Lepszym rozwiązaniem z punktu widzenia byłby oddzielny odtwarzacz płyt cd oraz streamer. Polecałbym zostawić jedną serię jesli chodzi o odtwarzacz CD czyli postawiłbym na CA AXC35 i dokupiłbym dodatkowo Audio Pro Link 1 do obsługi serwisów streamingowych. Możesz także pomyśleć nad DACiem takim jak Topping E50 i w przyszłości dokupiłbym malinkę lub iFI Audio Zen Stream. 

Dzięki.

Napisano

W audio - bluetooth w wersji minimum 4.2 a do tego kodek aptxHD lub LDAC od Sony.

Wsio inne może nie podołać jakościowo przesyłowi...

Być może z tableta uda się wysłać sygnał do DAC po usb?

Napisano
17 godzin temu, wilson napisał:

Dzięki.

A jeszcze jedno: gdybym kupił Cambridge Audio DacMagic 100 albo iFi Audio ZEN DAC, albo lepszy (droższy) DAC i podłączył do niego tablet, który mam, i w ten sposób streamował muzykę - osiągnąłbym ten sam efekt jak przy korzystaniu z wyżej wymienionych streamerów?

Nie do końca ale warto spróbować skoro tablet masz.

Piotr

Napisano
15 godzin temu, wilson napisał:

Jak dotąd słuchałem muzyki przede wszystkim z płyt CD.

Ja też i nie mam zamiaru tego zmieniać. Wyjąć płytę CD z pudełka i posłuchać od początku do końca, a nie jakieś skakanie po utworach z sieci.

Napisano
3 godziny temu, lysyrafal napisał:

Ja też i nie mam zamiaru tego zmieniać. Wyjąć płytę CD z pudełka i posłuchać od początku do końca, a nie jakieś skakanie po utworach z sieci.

🙂👍