marcinmarcin Napisano 4 grudnia 2022 Napisano 4 grudnia 2022 Moim zdaniem są zbyt sprężyste, a jak nawet ściśniesz i nie pękną to uszkodzisz powierzchnię styku z gniazdem. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 grudnia 2022 Napisano 4 grudnia 2022 34 minuty temu, crazy_fly napisał: KaCsa BP-303 Jasne że lutuj. Lutuje się świetnie. Mój patent to cynujesz kabelek , cynujesz wnętrze wtyku , następnie wsadzasz kabelek do wtyku , podgrzewasz lutownicą już sam wtyk od strony zewnętrznej i ....trzyma jak cholera 😀 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 4 grudnia 2022 Napisano 4 grudnia 2022 51 minut temu, crazy_fly napisał: kupiłem wtyki bananowe KaCsa BP-303. Zastanawiam się czy można je zacisnąć tanią zaciskarką do tulejek, czy tylko je zdeformuję ? Nie wiem czy kombinować, czy po prostu je polutować .... Ale ta zaciskarka robi z tulejki w przekroju kwadrat, natomiast do bananów lepiej użyć takiej, która z dołu pozostawi nam wycinek walca. Będzie wtedy cała dolna powierzchnia przylegać do odtworu w bananie. Mam taką z wymiennymi matrycami Knipexa, ale droga to zabawka. Taka prosta niedroga zapewni właśnie taki wycinek walca o którym mówiłem. https://allegro.pl/oferta/zaciskarka-praska-do-kabli-tulejek-koncowek-0-5-16-11765751217 24 minuty temu, tomek4446 napisał: Mój patent to cynujesz kabelek , cynujesz wnętrze wtyku , następnie wsadzasz kabelek do wtyku , podgrzewasz lutownicą już sam wtyk od strony zewnętrznej i ....trzyma jak cholera To żaden Twój patent, tak się poprostu lutuje 😛😉 Czasem i tak trzeba dołożyć do grotu cyny przy większych przekrojach przewodu. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 grudnia 2022 Napisano 4 grudnia 2022 6 minut temu, DiBatonio napisał: To żaden Twój patent, tak się poprostu lutuje Nie gadaj ? To nie nie będzie kasy ? A właśnie zgłosiłem do Urzędu Patentowego ! 😂 1 Odpisz, cytując
P-na Napisano 5 grudnia 2022 Napisano 5 grudnia 2022 Mam i stosuję zaciskarkę ze strony 6-tej oraz dodatkowo lutuję spoiwem zazwyczaj wtyki BFA to najlepsze rozwiązanie . Zaś do wtyków o grubszych ściankach używam praski hydraulicznej jak uda się pożyczyć u elektryka ,tylko trzeba kalkulować grubość kabla do otworu wtyków by go nie połamać. 1 Odpisz, cytując
Ronald Napisano 8 marca 2023 Napisano 8 marca 2023 Witam, mam prosbe moze ktos polecić jakies banay do takiego kabla https://kacsa-audio.hu/en/webaruhaz/occ-rez-hangsugarzo-kabel Odpisz, cytując
P-na Napisano 13 marca 2023 Napisano 13 marca 2023 Jak chcesz go łączyć : jako jedna żyła, czy dwie żyły ( +.- ) Odpisz, cytując
Recommended Posts