marcinmarcin Napisano 6 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2023 46 minut temu, McKarmi napisał: 2. Czym z grubsza w obsłudze różnią się volumio od moode? W bezpłatnej wersji niczym szczególnym. Najlepiej łączyć się po IP bez aplikacji. Granie z mconnect /bubble w protokole upnp. Płatne Volumio Premium ma dodatkowo Tidal connect (nie używam) i świetnie działające i grające wbudowane aplikacje Qobuz i Tidal. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano Środa o 14:52 Udostępnij Napisano Środa o 14:52 Ktos pomoze?Jak podlaczyc allo shanti do digione sygnature?Sa dwa wejscia mikro usb c.Czy podlaczyc pod oba?Do malinki wiem ze zwykly impulsowy.Ale ten zasilacz shanti ma dwa wyjscia.3A i 1 A.Co i gdzie podlaczyc? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano Środa o 14:57 Udostępnij Napisano Środa o 14:57 3 minuty temu, T Z6 napisał: Ktos pomoze?Jak podlaczyc allo shanti do digione sygnature?Sa dwa wejscia mikro usb c.Czy podlaczyc pod oba?Do malinki wiem ze zwykly impulsowy.Ale ten zasilacz shanti ma dwa wyjscia.3A i 1 A.Co i gdzie podlaczyc? Nie dwa wejścia mikro usb tylko USB-C Jedno jest na stronę czystą (tu wystarczy 1A), drugie służy do zasilania maliny (przez nakładkę). Maliny już niczym innym nie zasilasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano Środa o 15:00 Udostępnij Napisano Środa o 15:00 To brakuje jednej przejsciówki.A moge dolna płytke zasilic impulsowym zasilaczem czy to nie bedzie dobre rozwiązanie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano Środa o 15:03 Udostępnij Napisano Środa o 15:03 1 minutę temu, T Z6 napisał: To brakuje jednej przejsciówki.A moge dolna płytke zasilic impulsowym zasilaczem czy to nie bedzie dobre rozwiązanie? Przejściówkę możesz kupić na botland itp. Dół (malinę) zasilasz przez USBC na digione signature. Czyli tam na stronę brudną (zobacz na necie które wejście) dajesz impulsówkę. Pamiętaj że musza być odpalone równo, lub strona czysta wcześniej trochę inaczej nie wstanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano Środa o 16:16 Udostępnij Napisano Środa o 16:16 Na botland juz nie maja takich niestety. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano Środa o 19:07 Udostępnij Napisano Środa o 19:07 Adapter DC 5,5/ 2,1mm - wtyk USB typ C - nie ma ktos na zbyciu takiej przejsciowki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Dnia 5.03.2025 o 16:03, marcinmarcin napisał: Dół (malinę) zasilasz przez USBC na digione signature. Czyli tam na stronę brudną (zobacz na necie które wejście) dajesz impulsówkę. Pamiętaj że musza być odpalone równo, lub strona czysta wcześniej trochę inaczej nie wstanie. Żeby kolega T Z6 dobrze zrozumiał, nie podłączasz bezpośrednio maliny (czyli dół, główny "komputer"). Masz dwa gniazda USB C umieszczone na Signature i tylko tam zasilasz: RPi Power i Clean Power. I jak już pisałem koledze na sąsiednim forum, warto dla strony brudnej też dać dobry zasilacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Ja kupilem zasilacz allo shanti wiec mysle ze bedzie dobrze.Tylko pozamawialem duperelki zeby móc to podlaczyć.Brak jednej przejsciówki sprawił ze jeszcze tego nie odpaliłem po zakupie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Wito76 napisał: Żeby kolega T Z6 dobrze zrozumiał, nie podłączasz bezpośrednio maliny (czyli dół, główny "komputer") myślę że dość jasno było przedstawione a kolega doskonale zrozumiał Dnia 5.03.2025 o 15:57, marcinmarcin napisał: Nie dwa wejścia mikro usb tylko USB-C Jedno jest na stronę czystą (tu wystarczy 1A), drugie służy do zasilania maliny (przez nakładkę). Maliny już niczym innym nie zasilasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts