marcinmarcin Napisano 6 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2023 46 minut temu, McKarmi napisał: 2. Czym z grubsza w obsłudze różnią się volumio od moode? W bezpłatnej wersji niczym szczególnym. Najlepiej łączyć się po IP bez aplikacji. Granie z mconnect /bubble w protokole upnp. Płatne Volumio Premium ma dodatkowo Tidal connect (nie używam) i świetnie działające i grające wbudowane aplikacje Qobuz i Tidal. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano Środa o 14:52 Udostępnij Napisano Środa o 14:52 Ktos pomoze?Jak podlaczyc allo shanti do digione sygnature?Sa dwa wejscia mikro usb c.Czy podlaczyc pod oba?Do malinki wiem ze zwykly impulsowy.Ale ten zasilacz shanti ma dwa wyjscia.3A i 1 A.Co i gdzie podlaczyc? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano Środa o 14:57 Udostępnij Napisano Środa o 14:57 3 minuty temu, T Z6 napisał: Ktos pomoze?Jak podlaczyc allo shanti do digione sygnature?Sa dwa wejscia mikro usb c.Czy podlaczyc pod oba?Do malinki wiem ze zwykly impulsowy.Ale ten zasilacz shanti ma dwa wyjscia.3A i 1 A.Co i gdzie podlaczyc? Nie dwa wejścia mikro usb tylko USB-C Jedno jest na stronę czystą (tu wystarczy 1A), drugie służy do zasilania maliny (przez nakładkę). Maliny już niczym innym nie zasilasz. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano Środa o 15:00 Udostępnij Napisano Środa o 15:00 To brakuje jednej przejsciówki.A moge dolna płytke zasilic impulsowym zasilaczem czy to nie bedzie dobre rozwiązanie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano Środa o 15:03 Udostępnij Napisano Środa o 15:03 1 minutę temu, T Z6 napisał: To brakuje jednej przejsciówki.A moge dolna płytke zasilic impulsowym zasilaczem czy to nie bedzie dobre rozwiązanie? Przejściówkę możesz kupić na botland itp. Dół (malinę) zasilasz przez USBC na digione signature. Czyli tam na stronę brudną (zobacz na necie które wejście) dajesz impulsówkę. Pamiętaj że musza być odpalone równo, lub strona czysta wcześniej trochę inaczej nie wstanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano Środa o 16:16 Udostępnij Napisano Środa o 16:16 Na botland juz nie maja takich niestety. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano Środa o 19:07 Udostępnij Napisano Środa o 19:07 Adapter DC 5,5/ 2,1mm - wtyk USB typ C - nie ma ktos na zbyciu takiej przejsciowki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano Czwartek o 19:25 Udostępnij Napisano Czwartek o 19:25 Dnia 5.03.2025 o 16:03, marcinmarcin napisał: Dół (malinę) zasilasz przez USBC na digione signature. Czyli tam na stronę brudną (zobacz na necie które wejście) dajesz impulsówkę. Pamiętaj że musza być odpalone równo, lub strona czysta wcześniej trochę inaczej nie wstanie. Żeby kolega T Z6 dobrze zrozumiał, nie podłączasz bezpośrednio maliny (czyli dół, główny "komputer"). Masz dwa gniazda USB C umieszczone na Signature i tylko tam zasilasz: RPi Power i Clean Power. I jak już pisałem koledze na sąsiednim forum, warto dla strony brudnej też dać dobry zasilacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano Czwartek o 20:10 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:10 Ja kupilem zasilacz allo shanti wiec mysle ze bedzie dobrze.Tylko pozamawialem duperelki zeby móc to podlaczyć.Brak jednej przejsciówki sprawił ze jeszcze tego nie odpaliłem po zakupie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano Czwartek o 22:16 Udostępnij Napisano Czwartek o 22:16 2 godziny temu, Wito76 napisał: Żeby kolega T Z6 dobrze zrozumiał, nie podłączasz bezpośrednio maliny (czyli dół, główny "komputer") myślę że dość jasno było przedstawione a kolega doskonale zrozumiał Dnia 5.03.2025 o 15:57, marcinmarcin napisał: Nie dwa wejścia mikro usb tylko USB-C Jedno jest na stronę czystą (tu wystarczy 1A), drugie służy do zasilania maliny (przez nakładkę). Maliny już niczym innym nie zasilasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano Piątek o 12:07 Udostępnij Napisano Piątek o 12:07 Co oznacza zółta ikonka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano Piątek o 15:42 Udostępnij Napisano Piątek o 15:42 Malina po hdmi? a co widzisz po adresie IP? wyszukaj w advanced ip scanner jaki masz adres maliny i połącz się z przeglądarki. Ale jak tak masz coś sugeruje że zasilaniem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano Piątek o 15:52 Udostępnij Napisano Piątek o 15:52 (edytowany) Teraz jestem w pracy.Moze to brak kompatybilnosci.Mam RPi 3B i zdaje sie ze tu jest problem.Gdybym nie podlaczył do tv to nawet bym tego nie wiedział.Bo ogólnie to gra i dziala bez problemu. Kupilem to jako uzywke.Gosc mowi ze tak naprawde nie wie który to dokładnie model bo kupił go juz złozonego z digione sygnature. Edytowano Piątek o 16:08 przez T Z6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano Piątek o 20:40 Udostępnij Napisano Piątek o 20:40 a jaki system? może masz wyłączone hdmi na malinie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano Piątek o 22:28 Udostępnij Napisano Piątek o 22:28 (edytowany) System volumio.Hdmi...jutro zobacze.Ale pewnie nie wejde do ustawien maliny.Do poprzedniej 3B z nakladką digione nie dalem rady wejsc. Edytowano Piątek o 22:44 przez T Z6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu To Twoja pierwsza malinka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: To Twoja pierwsza malinka? Druga.Ale pierwsza niedawno kupiłem.Ten obecny to podobno gotowy streamer kupiony jako zlozony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Przelozyłem maline 3B+ ktora byla zainstalowana.Wlozylem 3B.I ikona zasilania raz jest i raz nie ma.Ale pojawiaja sie takie komunaty jak na zdjeciu.Co ciekawe na moode wszystko jest ok.Tylko volumio cos nie tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Zasilacz się nie wyrabia. Musisz podłączyć mocniejszy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 40 minut temu, T Z6 napisał: pojawiaja sie takie komunaty A dajesz 3A na dobrą stronę? Na czysta starczy bodajże 100mA, ale brudna minimum z 2A potrzebije Może 1A podajesz na brudna? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu (edytowany) Na brudna podaje 5V 3A.Moze z tym zasilaczen shanti jest cos nie tak....Na moode widze ze jednak tez podaje ta informacje o zasilaniu. Edytowano 12 godzin temu przez T Z6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowany) Przestane sie tym martwic.Dziala wszystko.Nie bede podlaczac monitora i tyle w temacie.Nie bede widział zadnych ikonek....😂Podlaczałem maline 3B+ oraz 3B.I zadnych zmian.Wedlug specyfikacji digione sygnature obsluge obie.Wiec ewentualnie tylko zasilacz allo shanti...Ale on zdaje sie jest przystosowany do pracy z allo digione sygnature.Wiec trudno.Bede tak grał..... Edytowano 11 godzin temu przez T Z6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 11 minut temu, T Z6 napisał: Podlaczałem maline 3B+ oraz 3B.I zadnych zmian. Czyżby to była malina 5? Jesli tak to ona wymaga 5A zasilacza. Mam 5 i działa na zasilaczu od maliny 3B ale, no, niestabilnie i potrafi się zawiesić. Przy zasilaczu 5A nawet nie jęknie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowany) 10 minut temu, gienas napisał: Czyżby to była malina 5? Jesli tak to ona wymaga 5A zasilacza. Mam 5 i działa na zasilaczu od maliny 3B ale, no, niestabilnie i potrafi się zawiesić. Przy zasilaczu 5A nawet nie jęknie Malina 3B+ i malina 3B.Ale teraz o dziwo ikonka zniknela.Juz chyba wiem co bylo nie tak.Port usb c do brudnej strony jest luzniejszy niz ten do czystej.Trzeba bedzie to przelutowac i klopot zniknie. Edytowano 11 godzin temu przez T Z6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 8 godzin temu, gienas napisał: Zasilacz się nie wyrabia. Musisz podłączyć mocniejszy. Undervoltage - napięcie poniżej optymalnego lub jego okresowe spadki. Niekoniecznie związane z prądem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts