Dominiks1980 Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 (edytowany) Obecnie mam amplituner Yamaha RX V450, mam możliwość odkupić w dobrej cenie amplituner Harman Kardon AVR260. I tu mam dylemat, czy warto zawracać sobie głowę zmianą z mojej Yamahy na tego HK ? Czy ten HK będzie lepszym amplitunerem, pomijają różnice wieku. Jednym słowem czy ten HK jest dużo lepszy od mojej Yamahy ? Wiem że mój to 5.1, HK to 7.1. HK ma hdmi które padają jak muchy. Ja sygnały i tak mam puszczone po optycznym złączu. Zestaw kolumn jakie mam to AKIRA SPK-GW20B Edytowano 22 lutego 2022 przez Dominiks1980 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 (edytowany) @Dominiks1980 ten HK będzie przede wszystkim wyposażony w nowsze kodeki czyli obsłuży DTS-HD MA oraz Dolby True HD. Masz OSD na ekranie, jest jakiś system kalibracji automatycznej. Teraz pytanie jak wygląda wspomniany przez Ciebie problem z HDMI. Czy podatne są wszystkie sprzęty czy tylko konkretne modele? To jest sprzęt z 2009 roku zatem nie powinien cierpieć na standardowy problem z HDMI a przynajmniej nie ten model, jednak mogę się mylić. Kolejne pytanie to ile ktoś za niego chce. Jak więcej niż 250,- to bym nie brał i wolał już Onkyo TX-SR607 które można wyrwać w podobnych pieniądzach i będzie lepsze na pewno. Edytowano 22 lutego 2022 przez lolekdrugi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 lutego 2022 Jest dużo lepszy też jesli chodzi o dzwiek. ALE Zwróć uwagę na źródło. Były to modele jednak awaryjne. Jeśli jest sprawny to jeszcze Ci pogra. Ale dobrze by go było sprawdzić. 11 godzin temu, lolekdrugi napisał: Jak więcej niż 250,- to bym nie brał i wolał już Onkyo TX-SR607 które można wyrwać w podobnych pieniądzach i będzie lepsze na pewno. Na pewno będzie powyżej tej kwoty. Serio masz gdzieś 607 za 300 zł? No to warto! Także polecam Piotr Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 4 marca 2022 Udostępnij Napisano 4 marca 2022 Autor wątku kupił tego Harmana - ciąg dalszy w wątku Pozdrawiam - i zamykam bieżący wątek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts