Dominiks1980 Napisano 22 lutego 2022 Napisano 22 lutego 2022 (edytowany) Obecnie mam amplituner Yamaha RX V450, mam możliwość odkupić w dobrej cenie amplituner Harman Kardon AVR260. I tu mam dylemat, czy warto zawracać sobie głowę zmianą z mojej Yamahy na tego HK ? Czy ten HK będzie lepszym amplitunerem, pomijają różnice wieku. Jednym słowem czy ten HK jest dużo lepszy od mojej Yamahy ? Wiem że mój to 5.1, HK to 7.1. HK ma hdmi które padają jak muchy. Ja sygnały i tak mam puszczone po optycznym złączu. Zestaw kolumn jakie mam to AKIRA SPK-GW20B Edytowano 22 lutego 2022 przez Dominiks1980
lolekdrugi Napisano 22 lutego 2022 Napisano 22 lutego 2022 (edytowany) @Dominiks1980 ten HK będzie przede wszystkim wyposażony w nowsze kodeki czyli obsłuży DTS-HD MA oraz Dolby True HD. Masz OSD na ekranie, jest jakiś system kalibracji automatycznej. Teraz pytanie jak wygląda wspomniany przez Ciebie problem z HDMI. Czy podatne są wszystkie sprzęty czy tylko konkretne modele? To jest sprzęt z 2009 roku zatem nie powinien cierpieć na standardowy problem z HDMI a przynajmniej nie ten model, jednak mogę się mylić. Kolejne pytanie to ile ktoś za niego chce. Jak więcej niż 250,- to bym nie brał i wolał już Onkyo TX-SR607 które można wyrwać w podobnych pieniądzach i będzie lepsze na pewno. Edytowano 22 lutego 2022 przez lolekdrugi
S4Home Napisano 23 lutego 2022 Napisano 23 lutego 2022 Jest dużo lepszy też jesli chodzi o dzwiek. ALE Zwróć uwagę na źródło. Były to modele jednak awaryjne. Jeśli jest sprawny to jeszcze Ci pogra. Ale dobrze by go było sprawdzić. 11 godzin temu, lolekdrugi napisał: Jak więcej niż 250,- to bym nie brał i wolał już Onkyo TX-SR607 które można wyrwać w podobnych pieniądzach i będzie lepsze na pewno. Na pewno będzie powyżej tej kwoty. Serio masz gdzieś 607 za 300 zł? No to warto! Także polecam Piotr
RoRo Napisano 4 marca 2022 Napisano 4 marca 2022 Autor wątku kupił tego Harmana - ciąg dalszy w wątku Pozdrawiam - i zamykam bieżący wątek.
Recommended Posts