MobyDick Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 Ostatnio trafiłem na taki artykuł: https://www.hfc.com.pl/test/5146,hifiman-deva-pro.html Autor miał problemy z podłączeniem Devy Pro do Galaxy S7, bo pokazywało mu że podłączył klawiaturę fizyczną i przy PC-cie mógł korzystać z częstotliwości próbkowania do 48 KHz. Czy też masz jakieś problemy z współpraca z telefonem ? I możesz sprawdzić jakie są dostępne częstotliwości próbkowania w ustawieniach Windows? Wiesz jak to sprawdzić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2022 Zapytałem o to, bo to co pisze wydaje się dość absurdalne. Z jednej strony Samsung, który potrafi sporo namieszać w swoich telefonach z Androidem i drugiej podejrzewam że moduł R2R Hifimana jest zgodny z nowymi popularnymi systemami operacyjnymi plug&play. Kiedyś okienka miały problemy z obsługą gęstych plików bez dodatkowego oprogramowania. Obecnie 192kHz/24bit nie jest już problemem. Myślę że oprogramowanie które używał recenzent wymaga poprawek. Faktem jest jednak to że nawet nowy Windows potrafi sam obniżać ustawienie próbkowania dźwięku do 48kHz po restarcie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts