Jurda Napisano 13 marca 2022 Udostępnij Napisano 13 marca 2022 Cześć, Jak w temacie rozglądam się za używanym wzmacniaczem do kolumn Polk s20e. Aktualnie posiadam Topping mx3 i zastanawiam sie czy w ogóle przesiadka na wzmacniacz w założonym budżecie da zauważalną zmianę? Teoretycznie jest w czym przebierać, w oko wpadły mi takie sprzety: Rotel RA-01-04, Cambridge Audio Azur 640A, NAD C326bee. Muzyka, której słucham to głównie rock. Będę wdzięczny za podpowiedzi, pozdro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 13 marca 2022 Udostępnij Napisano 13 marca 2022 Rotel lub nadzik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurda Napisano 14 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2022 (edytowany) Dziękuję za odpowiedź. Pytanie trochę z innej beczki: czy topping mx3 można zastosować jako dac do odtwarzacza cd? Edytowano 14 marca 2022 przez Jurda Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fantomas Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 1 godzinę temu, Jurda napisał: Dziękuję za odpowiedź. Pytanie trochę z innej beczki: czy topping mx3 można zastosować jako dac do odtwarzacza cd? Nie wiem. Rotel 04 powinien się spisać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 NAD 326 musiał byś już kupić po serwisie albo kupić i wysłać na serwis. Ja ze swojej strony polecę Harmana HK 680 albo nowszy 970 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurda Napisano 14 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 marca 2022 2 godziny temu, S4Home napisał: NAD 326 musiał byś już kupić po serwisie albo kupić i wysłać na serwis. A jak ma się serwis w przypadku nowego NADa? Tj. czy jest jakiś "standardowy" czas po jakim wzmacniacz daje znać, że trzeba do niego zajrzeć? I jak taki serwis wpływa na jego brzmienie w stosunku do tego pierwotnego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 marca 2022 Udostępnij Napisano 15 marca 2022 W zasadzie do 2-3 lat on się w serwisie znajdzie. Ale to są już znane naprawy do tego stopnia że każdy elektronik który zaglada co jakiś czas do wzmacniaczy wie co zrobić. Czy wpływa na brzmienie? To zalezy od Ciebie. Możesz dokonać tylko serwisu po prostu aby wzmacniacz nadal działał prawidłowo. A możesz tez wymienić kilka części w środku. Zrobić upgrade. Wtedy gra inaczej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAtomicus Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Dnia 13.03.2022 o 14:56, Jurda napisał: Cześć, Jak w temacie rozglądam się za używanym wzmacniaczem do kolumn Polk s20e. Aktualnie posiadam Topping mx3 i zastanawiam sie czy w ogóle przesiadka na wzmacniacz w założonym budżecie da zauważalną zmianę? Teoretycznie jest w czym przebierać, w oko wpadły mi takie sprzety: Rotel RA-01-04, Cambridge Audio Azur 640A, NAD C326bee. A może Cyrus? W tej cenie tylko jakiś śmietnikowy 1 albo 2. Ewentualnie 3 w dobrym stanie - widziałem na OLX za 900. No, a za 1200 masz Cyrusa 7, w pudełku i z pilotem. To dobra cena. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 I dobre granie Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Topping MX3 to na prawdę genialny wzmacniacz. W mojej ocenie warto byłoby posłuchać Technics SU500, który zagra soczyściej oraz poprawi zróżnicowanie basu. Szukaj także starego Cyrusa One z wejściami prostopadłymi względem wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAtomicus Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 (edytowany) Sam od kilku miesięcy poszukiwałem takiego Cyrusa. Niestety, w przedziale do 1000 zł pojawiały się tylko egzemplarze w stanie śmietnikowym. A i to - rzadko. Realnie za takie Cyrusy trzebaby zapłacić bliżej 1500. Edytowano 18 marca 2022 przez TAtomicus Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts