Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam.

Posiadam zestaw głośników 5.1 JPW (https://www.megamedia.pl/zestaw-kina-domowego-teac-k8800-5.1-jpw.php) i potrzebuję do nich kupić wzmacniacz/amplituner, aby podłączyć je do PC i otrzymać porządny surround. Zależy mi, żeby można było podłączyć kablami 2xRCA - minijack osobno przód, tył i center/sub do płyty głównej, awaryjnie przydałoby się też wyjście HDMI. Chciałbym kupić jakiś używkę w kwocie max do 600-700zł. Pomoże ktoś?

Napisano
2 godziny temu, Halk_Hogan napisał:

Zależy mi, żeby można było podłączyć kablami 2xRCA - minijack osobno przód, tył i center/sub do płyty głównej

tego się tak nie łączy.

2 godziny temu, Halk_Hogan napisał:

Chciałbym kupić jakiś używkę w kwocie max do 600-700zł

Onkyo TX-SR607

Łączysz to z komputerem przy pomocy hdmi albo kabla optycznego lub kabla cyfrowego,  ale tylko hdmi pozwoli przesłać dźwięk HD.

Napisano

tobie padł?

Skąd takie info? Proszę o wyniki oficjalnych badań ile padło na ile sztuk. Z oficjalnego serwisu. Jak do tego modele poprzednie oraz konkurencja.

Przecież tym się zajmujesz tak? Podawaniem danych technicznych. więc proszę je podać.

Miałem 607 i 608 i w jednym i drugim nic nie padło.

Piotr

Napisano
9 minut temu, S4Home napisał:

Skąd takie info?

firma Texas Instruments podała swego czasu listę chipsetów które mają wady techniczne i należy je wymienić. Niestety ostatnio próbowałem listę zlokalizować ponownie i nie potrafię jej namierzyć, jak ją kiedyś znajdę to na pewno podrzucę.

Napisano

To dlaczego ja miałem 608, i dwóch kumpli. to były czasy gdzie załatwiało się to taniej :P i żadnemu z nas nie padło.

Na czym polegała zatem wada techniczna że nam 3 nie padły a komuś padły?

Przegrzewanie? Przeciążenia? Pytam bo jestem ciekaw.

Piotr

Napisano
7 minut temu, S4Home napisał:

To dlaczego ja miałem 608, i dwóch kumpli. to były czasy gdzie załatwiało się to taniej :P i żadnemu z nas nie padło.

Na czym polegała zatem wada techniczna że nam 3 nie padły a komuś padły?

Przegrzewanie? Przeciążenia? Pytam bo jestem ciekaw.

Fakt, pomyliłem amplitunery i najwidoczniej cały czas je myliłem. W SR608 siedzi DSP TMS320DA788 który nie jest na liście wadliwych, czyli on będzie miał problemy z kondensatorami. Czyli mamy teoretycznie to samo co z 607.

Udało mi się odszukać listę, załączam i informacja handlowa.

Texas Instruments_20121114000.pdf