Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 8.04.2022 o 07:48, S4Home napisał:

Mateusz, już po temacie?

Dzwoniłeś do nas?

Piotr

Dzwoniłem do Państwa w tej sprawie, lecz inwestor dalej sie upiera ze chce miec 4 osobne strefy (po 2 glosniki na strefe). tylko powtarza ze nie chce mercedesa tylko vw jezeli chodzi o sprzet. Nie chce nic mega rozbudowanego tylko glosniki. Kino domowe to osobna rzecz

Napisano
15 godzin temu, Mateusz Drzeżdżon napisał:

Dzwoniłem do Państwa w tej sprawie, lecz inwestor dalej sie upiera ze chce miec 4 osobne strefy (po 2 glosniki na strefe). tylko powtarza ze nie chce mercedesa tylko vw jezeli chodzi o sprzet. Nie chce nic mega rozbudowanego tylko glosniki. Kino domowe to osobna rzecz

No to zostaje  Malina w takim razie. W to musicie iść.

Piotr

Napisano
19 godzin temu, Mateusz Drzeżdżon napisał:

Nest Audio polaczane w stereo, czy cos podobnego od drozszych producentow i po temacie - zamiast rzezbienia. 

Napisano

Filip chyba nie rozumiesz czego szuka klient. Albo ja źle zrozumiałem?

Dnia 24.04.2022 o 16:40, Mateusz Drzeżdżon napisał:

lecz inwestor dalej sie upiera ze chce miec 4 osobne strefy (po 2 glosniki na strefe).

Ja to rozumiem jako wzmacniacze strefowe sprzęgnięte z kinem domowym.

Gdzie takie głośniczki. Ale może? Mateusz, tym się klient zadowoli?

Piotr

Napisano

Cześć,

a czy w takim razie najlepiej nie zrobić tego na urządzeniu typu Heos Drive HS2 ( cztery niezależne strefy ), wrzucić to do szły rackowej, i ewentulanie później jeśli klient by chciał rozbudować salon o aplituner Denon/Marantz kompatybilny z Heosem, wrzucić ten kino jeśli inwestor będzie chciał to rozbudować i zachować sterowanie wszystkim z poziomu jednej apki? 

Pozdrawiam,

Michał

Napisano

Nie chciałbym Cię wprowadzić w błąd ale z mojego doświadczenia sterowanie odbywa się poprzez dedykowaną aplikację. Niemniej jednak należałoby tu zasięgnąć wiedzy u instalatorów systemów inteligentnych, będą mieli oni dużo większe doświadczenie w kwestii integracji tego urządzenia z innymi systemami sterowania.

Pozdrawiam,

Michał

Napisano (edytowany)

@Na Temat Audio według informacji ze strony:

https://manuals.denon.com/HEOSDRIVEHS2/ALL/EN/OKNRSYxyqwbwyp.php

Jeżeli tak to niech sobie to zabierają ale jest coś takiego jak Heos CLI

i do tego dokumentacja: https://www.denon.com/-/media/files/documentmaster/denonna/heos_cli_protocolspecification-version.pdf

wrzucam gdyby zaginęła.

heos_cli_protocolspecification-version.pdf

I jest nawet libka do pythona https://github.com/mkarasoff/shoe

Edytowano przez lolekdrugi
  • 8 months later...
Napisano

Hej, to ja troszke odświeżę temat, troszkę z innej strony.  Też oczywiście związane z domem, ale nie od tej strony jeśli chodzi sterowanie, domem chociaż... w sumie po części też, bo mam zamiar zaopatrzyć się w czujnik ruchu itd. Chodzi o to, że myślę by mieć oświetlenie zewnętrzne LED jak tutaj https://area-led.eu/ Jak myślicie jest sens w ogóle coś takiego instalować koło domu ? w sensie przy ogrodzie ? 

Napisano (edytowany)

Jeden nie robi nic uznając takie gadżety za wiochę, inny obwiesi dom niczym choinkę na święta. To jak Ci się to podoba to sobie działaj, jaśniej i przytulniej będzie. Ciągniesz kable, to nie zapomnij o przewodach lan by jakieś kamerki POE sobie zainstalować, no i może jakieś nagłośnienie zewnętrzne.

Edytowano przez Butler
Napisano
20 minut temu, MarekPijowczyk napisał:

Hej, tak, jak już jesteśmy przy temacie domu jednorodzinnego

To może poradę dostaniesz na stronie Murator ? :)

Albo skontaktuj się z firmą z linku i wszystko dobiorą do Twoich potrzeb i wymagań .

Audio w ogrodzie ? 

Tam mają być ptaki i inne żywe instrumenty :)