pioterlech1 Napisano 6 maja 2022 Napisano 6 maja 2022 Kupilem juz 2 i zaden nie chce wspolpracowac 😢 wiecie czemu splittery nie chca wspolpracowac? Tzn nie chca rozdzielac sygnalu audio z telewizora na 2 takie same systemy audio. Odpisz, cytując
lolekdrugi Napisano 8 maja 2022 Napisano 8 maja 2022 (edytowany) @pioterlech1 napisz jeszcze co dokładnie chcesz zrobić, to znaczy w jakiej konfiguracji chcesz użyć ten rozdzielacz. Edytowano 8 maja 2022 przez lolekdrugi Odpisz, cytując
pioterlech1 Napisano 8 maja 2022 Autor Napisano 8 maja 2022 Przed chwilą, lolekdrugi napisał: @pioterlech1 napisz jeszcze co dokładnie chcesz zrobić, to znaczy w jakiej konfiguracji chcesz użyć ten rozdzielacz. Mam jedno wyjscie optyczne audio w telewizorze a chce podlaczyc 2 systemy audio razem. Zestawy audio rowniez podlacza sie kablem optyczym, kazdy z nich gdy jest podlaczony osobno jako jeden to dzialaja, a jak podlacze je przez rozdzielacz to niestety juz nie. VID_20220508_175058.mp4 Mi sie wydaje ze ten rozdzielacz nie po prostu nie dziala, chinski szmelc Odpisz, cytując
lolekdrugi Napisano 8 maja 2022 Napisano 8 maja 2022 @pioterlech1 to są dwie opcje. Albo Twój rozdzielacz nie działa czyli jest uszkodzony albo po prostu sygnał po wyjściu z niego jest zbyt słaby, wtedy można poszukać przełącznika optycznego (switcha) i spróbować w ten sposób. Odpisz, cytując
pioterlech1 Napisano 8 maja 2022 Autor Napisano 8 maja 2022 Switch pozwoli na to by gral tylko albo jeden albo drugi zestaw audio, oba na raz niestety nie. Odpisz, cytując
lolekdrugi Napisano 8 maja 2022 Napisano 8 maja 2022 2 godziny temu, pioterlech1 napisał: Switch pozwoli na to by gral tylko albo jeden albo drugi zestaw audio, oba na raz niestety nie. dokładnie tak. 1 Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 12 maja 2022 Napisano 12 maja 2022 (edytowany) Z moich doświadczeń wynika że takie rozdzielacze dają na wyjściach słabszy sygnał optyczny, bo jest on podzielony. Dla jednych odbiorników nie stanowi to problemu a dla innych nie. Próbowałem 2 różne rozdzielacze optyczne pasywne i zawsze był problem z jednym odbiornikiem. Problem rozwiązał rozgałęźnik aktywny. Taki: https://pl.aliexpress.com/item/4000092541716.html Pozwala on podłączyć nawet 3 urządzenia do jego wyjść i nie ma strat. Działa bezproblemowo. Wszystkie 3 wyjścia działają równocześnie. Edytowano 12 maja 2022 przez MobyDick Odpisz, cytując
pioterlech1 Napisano 12 maja 2022 Autor Napisano 12 maja 2022 5 minut temu, MobyDick napisał: Z moich doświadczeń wynika że takie rozdzielacze dają na wyjściach słabszy sygnał optyczny, bo jest on podzielony. Dla jednych odbiorników nie stanowi to problemu a dla innych nie. Próbowałem 2 różne rozdzielacze optyczne pasywne i zawsze był problem z jednym odbiornikiem. Problem rozwiązał rozgałęźnik aktywny. Taki: https://pl.aliexpress.com/item/4000092541716.html Pozwala on podłączyć nawet 3 urządzenia do jego wyjść i nie ma strat. Działa bezproblemowo. Wszystkie 3 wyjścia działają równocześnie Dziekuje bardzo😁 Juz kupuje 👍 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 12 maja 2022 Napisano 12 maja 2022 20 minut temu, pioterlech1 napisał: Dziekuje bardzo😁 Juz kupuje 👍 Ja mam takie coś, używałem odwrotnie, do wpuszczenia sygnału z tv i Chromecast Audio do daca z jednym wejściem - działało doskonale. https://tridex.pl/product/6708/rozgaleznik-toslink-1-gniazdo-2-gniazda Z tego co pamiętam okolice 20 - 30 PLN parę lat temu Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 12 maja 2022 Napisano 12 maja 2022 (edytowany) 12 minut temu, marcinmarcin napisał: Ja mam takie coś, używałem odwrotnie, do wpuszczenia sygnału z tv i Chromecast Audio do daca z jednym wejściem - działało doskonale. https://tridex.pl/product/6708/rozgaleznik-toslink-1-gniazdo-2-gniazda Z tego co pamiętam okolice 20 - 30 PLN parę lat temu Tyle że to urządzenie innego typu i działa odwrotnie. Do tego zwykle był pilot do wyboru źródła z którego korzystamy. Nie działa kilka wejść na raz, bo sygnałów cyfrowych nie można sumować w prosty sposób. Potrzebny były do tego mikser cyfrowy. Mówię oczywiście o aktywnym selektorze źródeł optycznym . Edytowano 12 maja 2022 przez MobyDick Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 12 maja 2022 Napisano 12 maja 2022 (edytowany) 14 minut temu, MobyDick napisał: Tyle że to urządzenie innego typu i działa odwrotnie. Do tego zwykle był pilot do wyboru źródła z którego korzystamy. Nie działa kilka wejść na raz, bo sygnałów cyfrowych nie można sumować w prosty sposób. Potrzebny były do tego mikser cyfrowy. Mówię oczywiście o aktywnym selektorze źródeł optycznym . U mnie wpadały do tego 2 sygnały 44,1 kHz z Chromecast Audio i 48 kHz z TV. Dac (Toppingi różne) przy 2 sygnalach jednocześnie działal z TV z tego co pamiętam. O dziwo dzialalo to perfekcyjnie. (bez trzasków i zakłóceń przy 2 sygnalach czy przełączaniu) Jak się pozbyłem Toppingów i Chromecast Audio dziala u kumpla na tej samej zasadzie. Jako rozdzielacza go nie próbowałem, ale wydaje mi się że tym bardziej powinien być ok, jak go używać zgodnie z przeznaczeniem a nie na odwrót jak ja 😂 Edytowano 12 maja 2022 przez marcinmarcin Odpisz, cytując
pioterlech1 Napisano 12 maja 2022 Autor Napisano 12 maja 2022 Problem juz rozwiazany 😉 2 rozne, nowe rozdzielacze do dupy 🤣 wlasnie byl kurier z kolejnym 😉 pyk podlaczam i dziala tak jak powinno 💯💯 Odpisz, cytując
Recommended Posts